27-08-2008, 17:42
niyazi abi çok güzel bilgiler vermişsin.ellerine sağlık,paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
kıyıdan palamut çaparisi
|
27-08-2008, 17:42
niyazi abi çok güzel bilgiler vermişsin.ellerine sağlık,paylaşım için teşekkürler..
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
27-08-2008, 22:37
.
tüm arkadaşlara iyi dilekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum, . H.A.R.U.N yazdı:bir şey daha ekleyeyim 3-5 arası köstek tavsiye ediyorum ben ama yinede 7-9 arası köstekli bir takım hazırda olmasında fayda var olduda 1-2 saat bir sürüye denk gelindiğinde balıkta ne bulsa yiyorsa hemen çok köstekli çapariyi açmak faydalı olur doğrudur harun, balık kıyıladı dediğimiz zamanlar olacaktır muhakkak, tek sorun üç yada dört palamut bindirdiğimiz çapariyi zaptetmek, yeri geliyor kıyıya yaklaştıkça bulunduğunuz noktadan 30 / 50 derece açıya kadar yanlatabiliyor çapariyi, oltadaki kurşun vız geliyor, eğer sağınız / solunuz kalabalık bir ortamda atılıyor ise ( ki genelinde nerede ise sırt sırta atacak kadar kalabalık oluyor ) oltalar karıştığında ortam ciddi anlamda geriliyor, çünkü tutulan balık istavrit değil,,,tam iş saati,,, homurtular haklı olarak çoğalıyor, * Nihat’ın söylediği gibi tam bir safari havasına bürünür palamut mevsimini bekleyişim,,, * Küçük bir anı ilavesi ; Geçmiş zaman, Oturuyoruz, metin ağabey,oğlu ve arkadaşı, Sandallar tor,tor palamuta dönüyor, Balıkçı gemileri ağ atmak için birbirleri ile yarışıyor, Ben metin ağabeyin anılarının tadını çıkarırken, Oğlu birden ayağa fırladı, Baba palamut akmaya başladı ben gidiyorum dedi, arkadaşı ile sandalı alıp çapariye çıktılar, ben ne oldu demeye kalmadan metin ağabey ( yaş - 76 ) aşağıdaki hususu söyledi ve öğretti, Palamut boğazdan geçişe başladığında siz de lütfen dikkat ediniz,, Denizden iyot kokusundan başka ara ara keşif bir ekşimtırak koku gelir,, Kendisi diğer sandalların döngüsüne itibar etmez, halen bu koklama yöntemine itibar eder, hayal kahvesi organizasyonunda benim bir ıskalamam oldu, metin ağabeyi alıp gelemedim, o da benim hatam oldu,,, ama mutlaka sizler ile tanıştıracağım,,, ..
27-08-2008, 22:49
Niyazi o ekşimtırak koku geldiğinde saat kaç olursa olsun gece 1-2-3-4-5 farketmez bir tel aç bana
27-08-2008, 23:00
ilerya yazdı:.öyle bir insan için özel bir organizasyon bile düzenler anılarını zevkle ve iştahla seve seve dinleriz niyazi abi zamnı yeri sen söyle 3 aşagı 5 yukarı yakınına ayarlama yapalım
27-08-2008, 23:47
Harika paylaşım için teşekkürler
![]() ![]()
28-08-2008, 00:03
Niyazi bey paylasiminiz icin cok tesekkurler !
![]()
28-08-2008, 00:49
Çok teşekkürler Niyazi kardeşim. İbrişimleri alalı 2 ay oldu, yavaş yavaş takım hazırlama zamanı artık..
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
28-08-2008, 12:16
Ellerine sağlık Niyazi abi çok güzel bilgiler. İnşallah bu sene palamut tutmak nasip olur. Kadıköyde görüştüğümüzden sonra sabırsızlanmaya başladım
Sazanları özledim...
28-08-2008, 15:26
eee arkadaşlar eskilerde malzeme yoktuki eski balıkçılar nezaman ne olacağını hep tecrübeyle anlardı onlardan öğrenecek çok şeyimiz var aramızda görmekten gerçekten mutluluk duyacağız
28-08-2008, 15:57
Niyazi abi emeğine sağlık çok güzel bi iş çıkarmışşsın paylaşım için teşekkürler
![]() ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|