Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alabalık sezonun açtık....
alperburdur yazdı:nihat abi bunlar kırmızı benek alabalıktır doğal alabalıktır ve ülkemizin doğal ve yerli türüdür bizim yakaladıklarımız sa gökkuşağı alabalıktır ve ülkemizin yerel ve doğal türü değildir aynı zamanda zararlıdır diğer türler üzerinde baskı oluşturur yem durumunu kendi leyhlerine çevirecek kadar saldırgandır karın tarafındaki kaslar gelişmediği için kendileri yumurtlayamazlar sağılmaları gerekir sağılmazsa ölürler ama kırmızı benek kendi yumurtlayabilir...

Bu bilgileri her ne kadar herkes biliyorsa da tekrarlayarak unutulmamasını sağladığın için teşekkürler sevgili Alper...

Ayrıca benim en büyük düşmanım olan gökkuşağını yakaladığın için de ayrıca teşekkürler...

Sevgiler...
Bul
LeVrEkCi yazdı:bence bilinçli avlanmayla olacak şey değil,1-2 sene sular azalınca kimse av yapamadı ondan dolayı balık bir şekilde biryerlerde çogalmış olabilir diye düşünüyorum.benimki sadece tahmin tabii.

Kesinlikle haklısın Nihat kardeşim....

Bilinçli avlanma ile falan bir alakası yok.Bizim bir çok yerde eğiterek sahip çıkmasını sağladığımız yerli halk dahi dışarı karşı hararet ile koruduğu balıklarını kendi tutabiliyor.Ama geçen yıl olan suların azalması ile de bir alakası yok.

Ve de bir yerde değil her balık bölgesinde durum aynı....Oldukça fazla miktarda balık var...

Sevgiler....
Bul
ahmet abi durumunu anlıyabiliyorum bende ilk tuttugum levreği öpmeden yapamıyacagım o kadar özledim levrek tutmayı Gulumse
Bul
alabalık avı ve popülasyonuna ilginizi takdir ve tebrik ediyorum ahmet abi bu sevdanızın hiç bitmemesi dileğiyle rastgele.Alkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
ne güzel yerler yaw ahmet abi bereketli olsun çok güzel balık yakalamışsınız tm gökkuşağı
afiyet olsunSeerf
Bul
balıkcı uğur yazdı:ne güzel yerler yaw ahmet abi bereketli olsun çok güzel balık yakalamışsınız tm gökkuşağı
afiyet olsunSeerf

Bunlar gökkuşağı değil evlat...Doğal dere Alabalığı....Alper abinin yazdıklarını okursan gökkuşağı hakkında bilgi edinebilirsin...

Kusura bakma....Yanlış öğrenmemen için uyarmam gerekti...

Sevgiler....
Bul
aygroup yazdı:Bunlar gökkuşağı değil evlat...Doğal dere Alabalığı....Alper abinin yazdıklarını okursan gökkuşağı hakkında bilgi edinebilirsin...

Kusura bakma....Yanlış öğrenmemen için uyarmam gerekti...

Sevgiler....
doğru amma bundada büsürü ren var yaw baksna kzmızı beyaz siyah yeşil hepsi varSiyirdim
tmm ahmet abi saten bizim buralarda alabalık yok o yüzden şaşırmış olabilirim hiç tutmadım ama tutma yöntemini biliyorumSeerf
Bul
alperburdur yazdı:nihat abi bunlar kırmızı benek alabalıktır doğal alabalıktır ve ülkemizin doğal ve yerli türüdür bizim yakaladıklarımız sa gökkuşağı alabalıktır ve ülkemizin yerel ve doğal türü değildir aynı zamanda zararlıdır diğer türler üzerinde baskı oluşturur yem durumunu kendi leyhlerine çevirecek kadar saldırgandır karın tarafındaki kaslar gelişmediği için kendileri yumurtlayamazlar sağılmaları gerekir sağılmazsa ölürler ama kırmızı benek kendi yumurtlayabilir...
abim kim tutupda sağacak onları yawSiyirdim
Bul
Ahmet abi tebrik ederim balıklar çok iyi görünüyor. fotoğraflar çok güzel. ellerinize sağlık. umarım sezonun devamı dahada iyi geçer.
Herkese selamlar mezgit ustası SinekOltasi
Bul
Ahmet abi tebrikler,alabalıklar çok güzel.Afiyet olsunSeerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  deniz sezonunu açtık sefer 12 3,089 04-11-2014, 17:14
Son Yorum: avcıhakan
  sezonun ilk yayını avcıhakan 18 2,964 21-06-2013, 20:12
Son Yorum: rusan
  Çanakkalede Alabalık siftahı aygroup 41 6,448 16-06-2011, 10:33
Son Yorum: mustafahoca