Yorumları: 20,389
Konuları: 290
haldunert yazdı:bunların bunları tuttugum gün yemim yoktu sürü altımdaydı yemim olsa kaç olurdu bilmiyorum
Arkadaşım sen sirkülerden habersizsin sanırım, levrek avında bir gün içinde avlanma limiti var ve bu da 5 kg.'dir. Bu fotograflardan anlaşıldığı kadar sen o limiti o avda öoktan geçmişsin. Ayrıca yukarıda ettiğin laf ile tam bohçacı gibi bir izlenim yaratmışsın.
Kınıyorum şiddetle sizi! Ayrıca bu forumda admin omanı da hiç yakıştıramadım!
Adminler böyle avlanır ve böyle sözler söylerse diğer insanlar neler yapar? Siğzin gibiler yüzünden denizlerimizde ve iç sularımızda balık kalmayacak yakın bir gelecekte!
Sevgili Halduncum.Keşke saldırmadan önce biraz konulara baksaydın.
Kusura bakma bende senin gibi ön yargılı davrandım.Öncelikle hoş geldin.Biraz daha konuları inceleyerek nasıl bir ortamda olduğunu anlayabilirsin.Biz her kesi öncelikle doğayı seven insanlarız.Olta ile balık avlayanlar için sınırlar oldukça geniştir.Buna rağmen birbirimizi uyarmaktan çekinmeyiz ve kurallara harfien uyarız.(2.2 nolu tebliğ) Seninde bu tebligatı düşünerek böyle giriş yaptığını var sayalım.Duyarlılığını anlıyorum.Ancak saldırıyı kınıyorum.Biraz daha sakin lütfen.
Tekrar katıldığın için teşekkürler.Her zaman paylaşımcı olman dileğiyle.
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
haldunert yazdı:bunların bunları tuttugum gün yemim yoktu sürü altımdaydı yemim olsa kaç olurdu bilmiyorum
Arkadaşım sen sirkülerden habersizsin sanırım, levrek avında bir gün içinde avlanma limiti var ve bu da 5 kg.'dir. Bu fotograflardan anlaşıldığı kadar sen o limiti o avda öoktan geçmişsin. Ayrıca yukarıda ettiğin laf ile tam bohçacı gibi bir izlenim yaratmışsın.
Adminler böyle avlanır ve böyle sözler söylerse diğer insanlar neler yapar? Siğzin gibiler yüzünden denizlerimizde ve iç sularımızda balık kalmayacak yakın bir gelecekte!
Haldun bey ilk mesajınızda bu kadar sert giriş yapmanızı yadırgadım. 
Yargısız infaz yapmışsınız.
İdam sehpasındaki sanığa bile son isteği sorulur.
[SIZE="2"]Küçük balıklara yaşama şansı veren ve doğayı kirletmeyen tüm dostlara rastgele. [/SIZE]
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
Sevgili Haldun,
Öncelikle hoşgeldin.  Umarım forumumuzda keyifli ve örnek paylaşımların olur...
Sevgili Nihat(levrekci)'ın bu avı dillere destandır. Ve dikkat edersen tarihi de oldukça eskiye dayanır. Hemen hemen hepimiz bu tür ortamları tanıyarak ve inceleyerek balıkçılık hakkında bir tebliğin(sirkülerin) olduğunu öğrendik. Sen de takdir edersin ki bunları bilmeyerek de balıkavı yaptığımız zamanlar olmuştur.
Ben de dahil(şu an sitede yöneticilik yapmaya çalışıyorum) yalnış avlarım olmuştur. En basitinden yaşadığımız şehir İzmir'de iç körfez balıkavı yasak. Ama tebliği(sirküleri) bilmediğim zamanlarda avlanmadık mı? Avlandık. Şu an ise burada avlanmanın yasak olduğunu, nedenleri niçinleriyle birlikte tüm dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz.
Sözün özü; Sevgili dostum Aykut(koxford) vasıtasıyla ve diğer ortamlardan sizi tanıdığım kadarıyla siz de amatör balıkçılık adına güzel şeyler yapma niyetinde olan, ava ve avına saygı duyan bir arkadaşımızsınız. Bu çıkışınızın da bunları gözetmek adına yapılmış bir davranış olduğunu düşünüyorum. Sanırım siteyi biraz inceleseydiniz Nihat(levrekci) dostumu kırmamış olacaktınız.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 25,969
Adminler böyle avlanır ve böyle sözler söylerse diğer insanlar neler yapar? Siğzin gibiler yüzünden denizlerimizde ve iç sularımızda balık kalmayacak yakın bir gelecekte! Haldun bey oncelikle hosgeldiniz...
uyari niteligindeki msj`inizdaki amac on plana cikmak dusuncesi ile yazilmissa bunu bir sekilde becermissiniz..
fakaaat yanlis kisiye yanlis uyari..
yok-yok admin oldugu icin degil..kesinlikle degil..
sadece sirkulere her zamn uyan,uymayan kisileri uyaran bir kisiye yapilan bir saldiri diyecegim..
size buradan ,Nihat(levrekciden)aldigim bir uyariyi hatirlatmak isterim..
ben konumda,oltamda cikan hanoslari martilara attigimi yazmistim..
Nihat, Faruk abi ,o baliklarin karinlarindaki havayi sagarak cikart ve yasamalarini sagla,ben oyle yapiyorum demisti.... hayretler icinde kaldim..boylesini hic dusunmemistim
mesajinizi ...denize dogaya bu kadar saygili olan bir kisiye yapilan haksiz yere yapilan bir saldiri olarak nitelendiriyorum...
[SIGPIC][/SIGPIC] [SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret [/SIZE]
Yorumları: 8,084
Konuları: 75
Ben bu siteye üye olduğumda ilk yüklediğim resimler arkadaşlarımın ağ ile tuttuğu balıklar ben yapamadım ya onlarla öğünmek istedim meğer amatör balıkçılığa ve sirkülere aykırıymış kim bilir sirküleri ve konum yasaklandı.Ben hiç alınmadım nedenmi bir çok kişi gibi amatör balıkçılığı acemi balıkçı statüsünde gördüğüm için meğer durum farklıymış burada gördüm öğrendim yaşadığım yerde karagöz yavrularını bizde çapak derler onalrı avlayanları uyardım engel oldum.Bizler azda olsa beraber bir balık av organizasyonu düzenleyip gerçek alemde beraber olduk bu dostluğumuz sanalda kalmadı b aşka yorum yapamıyorum takdiri sizlere bıraktım saygılar.
![[Resim: attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300]](http://www.amatorbalikci.net/attachment.php?attachmentid=23912&stc=1&d=1262543300)
Yorumları: 3,396
Konuları: 133
Değerli forum üyeleri..
Arkadaşımız tamamen yabancı olduğu bir ortama ,kendi değerlerini ön planda tutarak giriş yapmıştır..Üslubu incelendiğinde haklı olduğundan çok emin konuştuğu görülecektir..Teorik olarak ta haklıdır..
Tarihleri incelemek ,kişileri analiz etmek ,insanların suçladığı şahsa bakış tarzlarını tartmak,forum usullerini ve kültürünü araştırıp öğrenmek ve bunun gibi bir çok konuyu herkesten tam olarak beklememiz bence hata olur..Belki Arkadaşımız hayatında ilk defa foruma giriyor..Belki forumların, kendi uygun gördüğü şekilde kullanılsın diye kurulduğunu sanıyor.
Buradaki orta yaşı devirmiş bir çok kişinin farketmediğini sandığı veya görmezden geldiğini düşündüğü bir olaya net bir müdahalede bulunmak istemiş..
Biz onun davrandığı şeklin yanlış olduğunu savunduğumuza göre ,ona biraz zaman tanıyarak fikrini değiştirebilme olanağı tanıyalım..Eminim ki kendisine verilen cevapları incelerse bir çok konuda farklı düşünmeye başlayacaktır..
Anlayışınıza ve hoş görünüze her zaman hayran olmuşumdur..
Sevgilerimle..
Yorumları: 25,969
103 nolu cevaptan 113 nolu cevaba kadar...
bu konuda ,bu cevaplarin yeri olmadigini dusunuyorum..
bu guzel ava...bu guzel konuya golge dusuruyorlar...silinseler iyi olur..
hayir ise bu benim son cevabimi silin
[SIGPIC][/SIGPIC] [SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret [/SIZE]
Yorumları: 2,864
Konuları: 93
01-10-2010, 15:25
(Son Düzenleme: 01-10-2010, 15:27, Düzenleyen: nihatkr.)
Nihatın resimlerine bakarsan zaten bu balıkların hepsi aynı gün tutulmamış. Tutuşmuşta olsa insanlara hata yapma hakkı vermek lazım, merak edip mesajın tarihine bakmak lazım, koskoca site hatalı bir adamı, yada sirkülere uymayan adamı niye admin yapmışlar, aradan geçen 3-5 yılda ne olmuş bu adam niye admin olmuş bakmak okumak araştırmak lazım. Resimlere bakıp yorum yapmak kadar kolay birşey yok.
Bunları yapmadık diyelim. Ozaman farklı yorumlarda da bulunmak lazım. Adam 3 lüfer tutmuş tanesi 400 gr dan 1200 gr. demekki geriye hala 3800 gr tutma hakkı var kitaba göre. Birden denizden 8,5 kg levrek çıkıyor, şimdi ne yapacak adam levreğin 5 kg. kesip geri denizemi atacak. Yada iki levrek tutmuş, tanesi 1,750 gr dan 3500 gr. Son levrek gelmiş 5 kg. Ne yapacak yarısını denizemi atacak.
Şeker yükselip herşeyi söylemek kolay oluyorda, şeker düşünce toplaması zor.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
01-10-2010, 17:18
(Son Düzenleme: 01-10-2010, 18:03, Düzenleyen: LeVrEkCi.)
----------------------------------------------------------------
haldun bey ben birçok kişi gibi sirkülerden habersiz biriydim ve 2005 yılında yani 5 sene evvel bu cevabı yazmışım o zamanlar sirküleri bilmiyor ve bilmediğim içinde uygulamıyordum bunu her yazımda belirtirim herkes bilir ama siz önyargılı yaklaştığınız için hemen saldırıya geçmişsiniz ama canınız saolsun ben buna alışığım sık sık bu durum olmaktadır.
ayrıca ben o zaman adminde değildim yeni üyeydim bunuda gözardı etmişsiniz.
amacınızı aşmanıza gerek yok burada güzel insanların oldugu bir gurubuz ve sizide aramızda görmekten mutlu oluruz.
önyargınızdan dolayı bana arkadaşım diye hitap etmenizi uygun görmüyorum siz arkadaşım olamazsınız..iş tebliğe sirküye uymakla bitse keşke....saygılar.
------------------------------------------------------------------
ahmet abi yazılan yazıda kırmızıyla belirttiğim yerler bir insanın başka bir insana önyargı ilede olsa söylememesi şeylerdir,beni hiç tanımayan yada tanıdığı için inadına bunları yazan birine cevabımıda mavi ile belirttiğim gibi gayet adilane ve mantıklı olmuştur.biz insanları önce tartarız baktık bu insan iyi insan olabilecek onun için herşeyi deneriz bu yazımdada belirttiğim gibi aramızda görmekten mutlu oluruz dedim ama arkadaşım olabilecek biri değil bu insan çünkü benim için önce insanın düşünerek yazıp yazmadıgı önemlidir eğer 25 yaş üstü biri düşünmeden yazıyorsa ona fazla bişey diyemem arkadaşım olmaz bana arkadaşım diye hitap edemez.
bu insana zaman tanıyalım tamam ama yazıp gitmiş, değer verip lütfedip cevabımı okumamış bile konuyu katletmiş gitmiş resmen.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
Albatros-gr yazdı:103 nolu cevaptan 113 nolu cevaba kadar...
bu konuda ,bu cevaplarin yeri olmadigini dusunuyorum..
bu guzel ava...bu guzel konuya golge dusuruyorlar...silinseler iyi olur..
hayir ise bu benim son cevabimi silin faruk abi bu 2. oldu bu konu zamanında açıldı adamın biri geldi bu levrek değil eşkina dedi ve iddia etti konu uzadı gitti şimdi trashda konu ben alıştım abi böyle şeylere olsun birdaha yenileriz konuyu zoruma gidiyor insanların laf atıp çekip gitmesi...o kadar kolaymı yawww.
|