Yorumları: 941
Konuları: 69
Balıkçının. en iyi dostu dizel motorlu teknedir.İyi düşünmüşsün. Fiber tekneye içten dizel deyince biraz ince eleyip sık dokumak lazım, zira fiber tekneler genelde salmalı değil cidarlı olur, fazladan balastları yoktur bu da şaft ile motorun tam açısını etkileyerek pervanenin denize dibe bakarak dönmesine neden olacağından hızı azaltır, teknenin burnunu havaya kaldırır vede motoru zorlar.Sana Tavsiye edeceğim MURSAN ın balıkçı tipli 4.60. bir modeli var. Bizim limanda kullanan arkadaşım çok. hep denizci bir tekne hemde içten dizelde çok başarılı. Bende İçten dizel kullanıyorum fakat teknem ahşap. Dek marka çin motorum var 3600 rpm. 5.5 hp 5 yıldır maşallah tıkı çıkmadı. 3 saate 1 lt mozot yakıyor. Sürtmede hiç korkmadan günlerce dolaşıyorum . Bazen depoya nezaman Mazot koyduğumu bile unutuyorum. Sana Bu konuda bol Şanslar diliyorum. Hayırlısı olsun inşallah.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN
R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Yorumları: 25,969
Konuları: 290
mudanya yazdı:Balıkçının. en iyi dostu dizel motorlu teknedir.İyi düşünmüşsün. Fiber tekneye içten dizel deyince biraz ince eleyip sık dokumak lazım, zira fiber tekneler genelde salmalı değil cidarlı olur, fazladan balastları yoktur bu da şaft ile motorun tam açısını etkileyerek pervanenin denize dibe bakarak dönmesine neden olacağından hızı azaltır, teknenin burnunu havaya kaldırır vede motoru zorlar.Sana Tavsiye edeceğim MURSAN ın balıkçı tipli 4.60. bir modeli var. Bizim limanda kullanan arkadaşım çok. hep denizci bir tekne hemde içten dizelde çok başarılı. Bende İçten dizel kullanıyorum fakat teknem ahşap. Dek marka çin motorum var 3600 rpm. 5.5 hp 5 yıldır maşallah tıkı çıkmadı. 3 saate 1 lt mozot yakıyor. Sürtmede hiç korkmadan günlerce dolaşıyorum . Bazen depoya nezaman Mazot koyduğumu bile unutuyorum. Sana Bu konuda bol Şanslar diliyorum. Hayırlısı olsun inşallah.
3 saate 1 lt mozot yakıyor.
Faruk abi masallah bir sey yakmiyorsunuz siz..bende ,bende 4 zamanli distan 20lik yamaha ile az yakiyorum..diyordum
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
dizel motor hiç kullanmadım ama içten takma motorlarda illaki liman gereklifir bu nedenle benim içinm geçerli bir sistem değil,ben 4 zamanlı motorlardan çok memnunum özellikle 6 hp olanı kullandıgımda benzini hiç düşünmüyorum 9.9 u kullandıgımda benzin 2 zamanlı 9.9 a göre az yakıyor 6 hp ye göre çok yakıyor,her yere rahatça sırtı çekerek gittiğimi düşününce en ideali 6 hp 4 zamanlı motor gibime geliyor hem hafif çıkar tak sorununu yaşatmıyor hem az yakıyor.
içten takma motorlar dizelde yakış olarak idir ama limanda olmaları şarttır.
dıştan takma dizel motorlar varmış onuda yeni duydum ama hem çok pahalıymış hemde çok ağırmış.
Yorumları: 913
Konuları: 30
Albatros-gr yazdı:3 saate 1 lt mozot yakıyor.
Faruk abi masallah bir sey yakmiyorsunuz siz..bende ,bende 4 zamanli distan 20lik yamaha ile az yakiyorum..diyordum
hepinize maşallah,
bende 25 hp 2 zamanlı yamaha ve her daim kenarda duran 10 lt yedek depo diyorum,
deniz polisi çevirse kaçak akarkayıt var zannedecek
Yorumları: 1,081
Konuları: 43
Krizoberill yazdı:sanırım teknen harika olacak. Darısıbizim başımıza inşallah
neden olmasın
teşekkürler
Dalış Eğitmeni
Yorumları: 2,536
Konuları: 126
guzel olucagı kesın bence hayırlı olsun guzel dusunce ucar bu tekne.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR