Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
yeni tekne
Balıkçının. en iyi dostu dizel motorlu teknedir.İyi düşünmüşsün. Fiber tekneye içten dizel deyince biraz ince eleyip sık dokumak lazım, zira fiber tekneler genelde salmalı değil cidarlı olur, fazladan balastları yoktur bu da şaft ile motorun tam açısını etkileyerek pervanenin denize dibe bakarak dönmesine neden olacağından hızı azaltır, teknenin burnunu havaya kaldırır vede motoru zorlar.Sana Tavsiye edeceğim MURSAN ın balıkçı tipli 4.60. bir modeli var. Bizim limanda kullanan arkadaşım çok. hep denizci bir tekne hemde içten dizelde çok başarılı. Bende İçten dizel kullanıyorum fakat teknem ahşap. Dek marka çin motorum var 3600 rpm. 5.5 hp 5 yıldır maşallah tıkı çıkmadı. 3 saate 1 lt mozot yakıyor. Sürtmede hiç korkmadan günlerce dolaşıyorum . Bazen depoya nezaman Mazot koyduğumu bile unutuyorum. Sana Bu konuda bol Şanslar diliyorum. Hayırlısı olsun inşallah.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
mudanya yazdı:Balıkçının. en iyi dostu dizel motorlu teknedir.İyi düşünmüşsün. Fiber tekneye içten dizel deyince biraz ince eleyip sık dokumak lazım, zira fiber tekneler genelde salmalı değil cidarlı olur, fazladan balastları yoktur bu da şaft ile motorun tam açısını etkileyerek pervanenin denize dibe bakarak dönmesine neden olacağından hızı azaltır, teknenin burnunu havaya kaldırır vede motoru zorlar.Sana Tavsiye edeceğim MURSAN ın balıkçı tipli 4.60. bir modeli var. Bizim limanda kullanan arkadaşım çok. hep denizci bir tekne hemde içten dizelde çok başarılı. Bende İçten dizel kullanıyorum fakat teknem ahşap. Dek marka çin motorum var 3600 rpm. 5.5 hp 5 yıldır maşallah tıkı çıkmadı. 3 saate 1 lt mozot yakıyor. Sürtmede hiç korkmadan günlerce dolaşıyorum . Bazen depoya nezaman Mazot koyduğumu bile unutuyorum. Sana Bu konuda bol Şanslar diliyorum. Hayırlısı olsun inşallah.

3 saate 1 lt mozot yakıyor.
Faruk abi masallah bir sey yakmiyorsunuz siz..bende ,bende 4 zamanli distan 20lik yamaha ile az yakiyorum..diyordumSiyirdim
Bul
dizel motor hiç kullanmadım ama içten takma motorlarda illaki liman gereklifir bu nedenle benim içinm geçerli bir sistem değil,ben 4 zamanlı motorlardan çok memnunum özellikle 6 hp olanı kullandıgımda benzini hiç düşünmüyorum 9.9 u kullandıgımda benzin 2 zamanlı 9.9 a göre az yakıyor 6 hp ye göre çok yakıyor,her yere rahatça sırtı çekerek gittiğimi düşününce en ideali 6 hp 4 zamanlı motor gibime geliyor hem hafif çıkar tak sorununu yaşatmıyor hem az yakıyor.
içten takma motorlar dizelde yakış olarak idir ama limanda olmaları şarttır.
dıştan takma dizel motorlar varmış onuda yeni duydum ama hem çok pahalıymış hemde çok ağırmış.
Bul
Albatros-gr yazdı:3 saate 1 lt mozot yakıyor.
Faruk abi masallah bir sey yakmiyorsunuz siz..bende ,bende 4 zamanli distan 20lik yamaha ile az yakiyorum..diyordumSiyirdim

hepinize maşallah,

bende 25 hp 2 zamanlı yamaha ve her daim kenarda duran 10 lt yedek depo diyorum,

deniz polisi çevirse kaçak akarkayıt var zannedecek Smile
Bul
Krizoberill yazdı:sanırım teknen harika olacak. Darısıbizim başımıza inşallah
neden olmasın
teşekkürler
Dalış Eğitmeni
Bul
guzel olucagı kesın bence hayırlı olsun guzel dusunce ucar bu tekne.
NE MUTLU TURKUM DIYENE.
HER ERKEK DOĞASI GEREĞİ AVCI DOĞAR
[Resim: 3796.jpg]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yeni İşimiz hakkında fish or die 25 3,947 26-05-2015, 13:04
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Yeni oyuncaklarım :) Spin kamış ve makina MaVrUşGiL 25 4,614 31-10-2012, 09:34
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kumburgaz'da tekne alabora oldu (lütfen can yeleksiz tekneye binmeyelim) Salih Reis 23 3,611 29-08-2012, 18:46
Son Yorum: YaKaMoZ
  Her dalış yeni gezegen ALTAYLI 15 2,939 19-01-2010, 18:22
Son Yorum: ALTAYLI
  istanbul yeni kapının oluşumunu duymuşmuydunuz tepeli35 17 3,370 16-10-2009, 11:41
Son Yorum: tepeli35
  Tekne geldi orhanekmekci 92 10,708 11-07-2009, 22:31
Son Yorum: orhanekmekci
  Yeni Teknemiz Uğur Getirsin FuRkAn * 38 5,791 04-07-2009, 18:16
Son Yorum: Krizoberill
  uzaktan kumandalı radarlı tekne alperburdur 20 6,384 27-05-2009, 21:06
Son Yorum: bucalıfikret
  yeni kimliklerimiz yalova tatar 18 2,928 01-01-2009, 12:32
Son Yorum: levent2735
  yeni motor aldık yalova tatar 31 4,312 26-07-2008, 14:03
Son Yorum: zafer77

Hızlı Menü: