Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çeşme-Ildır raporu (06/09/2009)
Albatros-gr yazdı:simdi fotoya tekrar bakiyorumda..uzerinde o kadar malzeme ve agirlikla..ve iki kisisiniz yanilmazsam...guzel surat cikariyor..fotoda arkadaki suyun yarilmasina bakilirsaAlkis

Su çok durgundu Faruk abi.Ama ben 5Hp'ye göre bayaa iyi idi diyebilirim.
Biliyorsun bizde 9.9 ve şimdi de 25HP var.Onların yanında ufak kalıyor ama performans bence gayet iyi.Bakalım biraz dalgalı havada ne yapacak.Gerçi çok dalgalı havada zaten çıkmam.Bir de botla açılacağım maksimum mesafe 200-300m'ler civarı.Sırtı için de kıyıdayız nasılsa.
En kötüsü Kemal abinin yanı olurWinkHappy
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
kasap100 yazdı:Su çok durgundu Faruk abi.Ama ben 5Hp'ye göre bayaa iyi idi diyebilirim.
Biliyorsun bizde 9.9 ve şimdi de 25HP var.Onların yanında ufak kalıyor ama performans bence gayet iyi.Bakalım biraz dalgalı havada ne yapacak.Gerçi çok dalgalı havada zaten çıkmam.Bir de botla açılacağım maksimum mesafe 200-300m'ler civarı.Sırtı için de kıyıdayız nasılsa.
En kötüsü Kemal abinin yanı olurWinkHappy
o bot ile cok acilmayacagin kesin...fakat her sey bir sisteme oturdugunda..rahat sirti yapar ve bir meradan -diger yakin bir meraya ,o gordugum suratla rahatlikla gidersin..
Bul
Teşekkür ederim Ahmet abi..Morellerimi indirme abi.Elektrikli olmadan benim yapabileğim iş değil şişirmek.Botu şişirinceye kadar tansiyon gitti, nefes bitti. El işiyle başa çıkamam.Bana arabanın çakmağıyla çalışacak ve botu şişirebilecek bir pompa lazım.Ama bu sefer denemeden almam.İlk aldığımda başım yandı.Konu hakkında detayları öğrenmek isterim, dediğim gibi tecrübesizim.HAtırladığım kadarıyla bayaa bir bot eskitmiştim demiştiniz.
İlginiz için teşekkür ederim.[/quote]

Sevgili Bahadır...

Bu işin en kolayı ve doğrusu botu bir römorkta veya üst bagajda götürmektir.Çünkü en kalitelisi dahi olsa devamlı söndürmeye ve şişirmeye gelmezler..Botların yapılış amacı sezon başı şişirip sezon sonu söndürerek kaldırmak içindir.Sık sık şişirilip söndürüldüğünde kat yerlerinden mutlaka çatlama yaparlar..

Ama ben devamlı şişireceğim diyorsan kullanılmış bir oksijen tüpü bul..Hani şu evlerde astım hastalarına falan verilen gibi.Onlar ufaktır .Arabanın bagajına da sığar.Her yerde çok ucuza doldurabilirsin.Tabii ayarlı bir regülatör vasıtası ile uygun olan basınçta botu şişirebilirsin.Bir tüp ile 3-5 sefer şişirebileceğini tahmin ediyorum.

Başka ve çok doğru bir yol daha var ama oldukça zor..HappyDüzenli antreman yaparak kendini forma sokacaksın ve hiç bir şeye ihtiyacın olmayacak...Siyirdim
Bir de kışın kaldırırken hava tankının içine bir poşet talk pudrası dökerek yayılmasını sağlayacak kadar botu salla...Katlanmış durduğunda içte olabilecek yapışmaları önlemek için bir önlemdir bu...

Güle güle kullan...
Bul
Albatros-gr yazdı:o bot ile cok acilmayacagin kesin...fakat her sey bir sisteme oturdugunda..rahat sirti yapar ve bir meradan -diger yakin bir meraya ,o gordugum suratla rahatlikla gidersin..

Bu hafta sırtı çekme vaktini kaçırdık aslında. Hem yemli çupra aradık hem sırtı. Nihat'ın raporunda dediği gibi bir işle uğraşacaksın.Aslında sabah suyunu tam sırtıya ayırsak devamı olurdu.Bu hafta güzel bir tecrübe haftası oldu açıkçası...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
kasap100 yazdı:Bu hafta sırtı çekme vaktini kaçırdık aslında. Hem yemli çupra aradık hem sırtı. Nihat'ın raporunda dediği gibi bir işle uğraşacaksın.Aslında sabah suyunu tam sırtıya ayırsak devamı olurdu.Bu hafta güzel bir tecrübe haftası oldu açıkçası...
bu bir balikcilktan digerine..bunu bende cok yapiyorum..
fakat bu yaptigimdan pisman degilim,baliga nasil olsa iyi vakit gecirmek,stres atmak icin gidiyoruz...
benim felsefem..iki balik eksik tutarim,canimin istedigini yaparim[SIZE=2].Seerf[/SIZE]
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Bahadır...

Bu işin en kolayı ve doğrusu botu bir römorkta veya üst bagajda götürmektir.Çünkü en kalitelisi dahi olsa devamlı söndürmeye ve şişirmeye gelmezler..Botların yapılış amacı sezon başı şişirip sezon sonu söndürerek kaldırmak içindir.Kat yerlerinden mutlaka çatlama yaparlar..

Ama ben devamlı şişireceğim diyorsan kullanılmış bir oksijen tüpü bul..Hani şu evlerde astım hastalarına falan verilen gibi.Onlar ufaktır .Arabanın bagajına da sığar.Her yerde çok ucuza doldurabilirsin.Tabii ayarlı bir regülatör vasıtası ile uygun olan basınçta botu şişirebilirsin.Bir tüp ile 3-5 sefer şişirebileceğini tahmin ediyorum.

Başka ve çok doğru bir yol daha var ama oldukça zor..HappyDüzenli antreman yaparak kendini forma sokacaksın ve hiç bir şeye ihtiyacın olmayacak...Siyirdim

Güle güle kullan...

Tecrübelerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim Ahmet abi.
Eğer fazla soru sormuş olmassam; bu tür botların ideal şişirilmesi için kaç barlık bir basınca ihtiyaç duyarım.Ben internetten şöyle bir cihaz buldum.
http://urun.gittigidiyor.com/KOMPRESOR-L...ZZ19222261

Sizin fikriniz nedir?
Bir de arkadaşların bir kısmı balığa giderken lastikçilerde şişirip port bagaj üstünde taşımayı tavsiye ettiler.Dönüşte araba yıkayıcılarında tuzlu sudan arındırıp, yolda kurumasını sağlıyorlarmış.Eve getirince de söndürüyorlar.Ayrıca ben sık sık kullanacağımdan 1-2 haftalığına sönüp şişmesi sorun yaratır mı?

Son tavsiyeniz biraz zor gibi.SiyirdimHAmlığı atıcaya kadar çözüm bulmalıyımGulumse

Bul
ooooo bahadır balıklarda, güzelmiş sende.en kötü avın bu olsun.
Dikkat:gittiğin bölgede (ıldırı)müthiş karagöz çıkıyor.(300-500 GR arası)en az 15-20 tane si garanti.gidersen veya gideceklere kerterizi verebilirim.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
Albatros-gr yazdı:bu bir balikcilktan digerine..bunu bende cok yapiyorum..
fakat bu yaptigimdan pisman degilim,baliga nasil olsa iyi vakit gecirmek,stres atmak icin gidiyoruz...
benim felsefem..iki balik eksik tutarim,canimin istedigini yaparim[SIZE=2].Seerf[/SIZE]

Abi balık tutma konusunda kesin hemfikiriz.İki balığı bırak ben hiç balıksız günler de biliyorumSiyirdim
Ama yer sıkıntısı biraz sorun.Yada çok fazla sahte ve takım götürmesem iyi olacak.Bir takım çantası sahte götürdümSiyirdimHa kaçını kullandın dersen 2-3 tanesi. Az ve öz olduktan sonra sırtı+yemli de olabilirWink

Bul
Bahadır hadi bakalım siftahı yaptın tebrikler.AlkisÇok keyifli olmuş belli.Ama botta çok eşya var dediğin gibi.Resimde ilk dikkatimi çeken o oldu.Smile
Balıklar güzelmiş.Afiyet olsun.Gulumse
Bul
tahsinmersin yazdı:ooooo bahadır balıklarda, güzelmiş sende.en kötü avın bu olsun.
Dikkat:gittiğin bölgede (ıldırı)müthiş karagöz çıkıyor.(300-500 GR arası)en az 15-20 tane si garanti.gidersen veya gideceklere kerterizi verebilirim.

Çok saolasın Tahsin abicim.KErterizleri beraber gittiğimizde görürüz inşallah.
Konuda bahsetmiş olduğum sıkıntıları bir aşalım, en kısa zamanda inşallah beraber avdayızGulumse

ufuktan26 yazdı:Bahadır hadi bakalım siftahı yaptın tebrikler.AlkisÇok keyifli olmuş belli.Ama botta çok eşya var dediğin gibi.Resimde ilk dikkatimi çeken o oldu.Smile
Balıklar güzelmiş.Afiyet olsun.Gulumse
Çok teşekkürler Ufuk hocam.Dediğim gibibu hafta tecrübesizdik.İnşallah ileri haftalarda düzeni oturtacağız.
Rastgele...

Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çeşme-Germiyan 17-04-2010 Bahadır Sarıca 54 8,628 22-04-2010, 15:03
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Çeşme-Germiyan 14-02-2010 Bahadır Sarıca 54 7,510 19-02-2010, 12:09
Son Yorum: fotokopici
  Tahsin abiyle güzel bir gece avı daha 23-12-2009 Bahadır Sarıca 31 6,395 28-12-2009, 01:03
Son Yorum: Albatros-gr
  Çeşme-Germiyan 15-11-2009 Bahadır Sarıca 60 7,738 19-11-2009, 18:58
  Çeşme-Germiyan raporu [Hafta sonunda balık](29-30/08/2009) Bahadır Sarıca 33 6,674 02-09-2009, 17:55
  Çeşme-Germiyan raporu [Denizin hoş geldin hediyesi](17/05/2009) Bahadır Sarıca 22 4,503 19-05-2009, 18:01
  Güzel bir levrek gecesi(Teşekkürler Tahsin Abi) (13-05-2009) Bahadır Sarıca 47 7,706 18-05-2009, 00:27
  Güzel bir geziydi(Fransa-Paris 01-08/05/2009) Bahadır Sarıca 38 5,177 13-05-2009, 09:29
Son Yorum: bahriyeli
  Çeşme-Germiyan raporu (18/04/2009) Bahadır Sarıca 59 7,269 20-04-2009, 12:31
  Çeşme-Germiyan raporu (11/04/2009)-Hüsran Bahadır Sarıca 29 4,241 15-04-2009, 09:32
Son Yorum: dincobey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi