Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Güzel bir levrek gecesi(Teşekkürler Tahsin Abi) (13-05-2009)
Merhaba Amatör balıkçı dostlar,
12/05/2009 gecesi saat 22.30 civarında sitemizden Tahsin abi’nin(tahsinmersin), cep telefonu ile beni araması benim için büyük sürpriz oldu. Tahsin abi “Bahadır iyi akşamlar, balığa gidiyoruz, gelir misin?” dedi. Benim gibi balık avı için dünden razı olan bir kişiye sorulacak soru mu buSiyirdim “Tabii ki Tahsin Abi” deyip, arabanın arkasında her zaman hazır olan takımlarımla soluğu evimize çok yakın oturan Tahsin abinin evinin önünde aldım.
İlk defa yüz yüze geliyorduk. Aynı son İzmir organizasyondaki sıcak kaynaşma gibi, Tahsin abi de beni çok sıcak içten bir dost olarak karşıladı.Kendisine tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Alkis Arabasına benim takımları(gereksiz takımlarmış sonradan onu öğrendimRolleyes) da koyarak, ekibin diğer iki üyesi Ramiz abi ve Tan abiyi de alarak Gümüldür yoluna koyulduk.
Tan-Ramiz ve Tahsin abi yaklaşık 20-25 senedir beraber İzmir çevresinde gece balığa gidiyorlarmış.(Bu arada onlar için balık demek = Levrek demekSmile) İlk defa gece avına gideceğim için kendilerine bu işin inceliklerini pek bilmediğimi, gerektiğinde uyarıya açık olduğumu söyledim. Fakat saolsunlar o kadar samimi ve içtendiler ki hiç yabancılık çekmedim.
Yolda av hikayeleriyle dolu sohbet çok güzeldi.Avlağa vardığımızda saat 00.30’du. Ben ilk olarak onları izledim. Takımlarını, kullanılan yemi, yemlerin takılışını, atılışını vs. Gördüm ki benim takımlarla olacak şey değil.Hi Tahsin abinin benim takımları gördüğünde söylediği sözün manasını o anda anladım. Benim ekipman bu av için uygun değildi. Saolsun Tahsin abi bana el oltası takımlarını verdi. Yem için de hazırlıksız olduğumdan gene ondan aldım. 01.30 civarı ben de onlar gibi atmaya başladım. Bir iki yer bakmamıza rağmen balık=levrek yoktu. Her an her şeye hazırlıklı olan üstadlar hemen avlağı değiştirelim dediler. Fakat tam o sırada Tan abi ilk levreği çekti. Tabii hemen avlakta kalınmasına karar vererek oltaları tekrar suya indirdik. Ve peşi sıra irili ufaklı levrekler çekilmeye başlandı. Benim gece ilk denemem olduğu için açıkçası biraz tecrübesizlik yaşadım. Tekne ile kıyı, kamış ile kıyıdan el oltası oldukça farklı.
Sonunda ben de biri iri diğeri biraz daha ufak iki levrek aldım. Kıyıdan levrek avı gerçekten bir başkaymış. Av sonunda Ramiz abide 11 parça, Tan abide 6 parça, Tahsin abide 4 parça balık vardı. Sabah gün ağarmasıyla birlikte takımları toplayıp, çevre temizliğini de yaptıktan sonra İzmir’e keyifle döndük. Sabah çorbalarımızı da içip evlerimize dağıldık.
Tahsin abi gene beni mahçup ederek ilk avın anısına levreklerini benim ile paylaştı. Son karede görülen alttaki iki levrek bana hediyesidir.
Keyif ve muhabbetle geçen avın sonunda gece avıyla ilgili çok şeyler öğrenmiştim.Eve döndüğümde yorgunluk bir yana mutluluk ve huzur vardı. Tan-Ramiz ve Tahsin abi üçlüsüne bana böyle bir keyfi yaşattıkları için sonsuz teşekkürler. Beni bu avda özel misafir eden, takımlarını&yemlerini paylaşan, özellikle de içten ve sıcak dostluğunu esirgemeyen Tahsin abiye özel teşekkür ederim.AlkisAlkisAlkis
Hepinize keyifli ve bol avlar dilerim.

Takım:El oltası(şeytan oltası diye tabir edilen)
Yer:Gümüldür
Yem:Hamsi

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadir vay abicim onlar ne oyle ya!!!!!AlkisSeerf
gozum gonlum acildi,ciddi soyluyorum..
seni o kadar Fransa`lara yolladik ,sen bir levrek takimi almadan gel,olacak ismi buSiyirdim
Tahsin,ve diger arkadaslarida tebrik ederim..Seerf
afiyet olsun beyler
sadece yem ,yazdinizda benmi gormedimBaby
ne ile tuttunuz levrekleri?
Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir vay abicim onlar ne oyle ya!!!!!AlkisSeerf
gozum gonlum acildi,ciddi soyluyorum..
seni o kadar Fransa`lara yolladik ,sen bir levrek takimi almadan gel,olacak ismi buSiyirdim
Tahsin,ve diger arkadaslarida tebrik ederim..Seerf
afiyet olsun beyler
sadece yem ,yazdinizda benmi gormedimBaby
ne ile tuttunuz levrekleri?

Teşekkürler Faruk abi.
Abi Fransa'dan bir sürü takım aldım da Tahsin abiler çok farklı avlanıyorlar.Benim takımlar gece avı için uygun değildi.
Saolsunlar öğrettiler işi.Güzel balık aldık.
Yemi yazdım, hamsi.
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
kasap100 yazdı:Teşekkürler Faruk abi.
Abi Fransa'dan bir sürü takım aldım da Tahsin abiler çok farklı avlanıyorlar.Benim takımlar gece avı için uygun değildi.
Saolsunlar öğrettiler işi.Güzel balık aldık.
Yemi yazdım, hamsi.
Bahadir kusura bakma ,yorgunluguma vur..vallahi gormedim,yemi yani
o hamsiyi bozulmadan nasil atiyorsunuz ,kesinlikle ustalik ister
bravo sizlereSeerf
Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir kusura bakma ,yorgunluguma vur..vallahi gormedim,yemi yani
o hamsiyi bozulmadan nasil atiyorsunuz ,kesinlikle ustalik ister
bravo sizlereSeerf

Taze hamsi abi bir de, gerçekten üstadlar işin ehli.Yemin takılması da biraz farklı.Hemde iğne de küçük.

Bul
yemlide...... olta veya bizim burada serbest olan pareketede bu kadar bereketli bir levrek avi inan yasamadim..
bir defasinda hatirlarim,levrege buyuk mamun ile parekete atmistim,4 tane almistim yemli olarak..
birde zipkin rekorum var bir gunde 3 ayri meraya dalis yapmistim,seneler once asagidaki fotodakileri vurmustum

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
Albatros-gr yazdı:yemlide...... olta veya bizim burada serbest olan pareketede bu kadar bereketli bir levrek avi inan yasamadim..
bir defasinda hatirlarim,levrege buyuk mamun ile parekete atmistim,4 tane almistim yemli olarak..
birde zipkin rekorum var bir gunde 3 ayri meraya dalis yapmistim,seneler once asagidaki fotodakileri vurmustum

Oy maşallah Faruk abi.Ne güzel paşalar bunlarAlkis
Seni tanıdıkça süprizlerine açık olmak lazım vallahiSiyirdimSen neymişsin be abiHiDalış da ayrı bir keyf olsa gerek.
Yer, zaman yem levrekte gerçekten çok önemli.2 saat kadar bizde de vuruş yoktu.Ama balık toplandıktan sonra gün ağarana kadar peşi sıra balıklar geldi.

Bul
kasap100 yazdı:Oy maşallah Faruk abi.Ne güzel paşalar bunlarAlkis
Seni tanıdıkça süprizlerine açık olmak lazım vallahiSiyirdimSen neymişsin be abiHiDalış da ayrı bir keyf olsa gerek.
Yer, zaman yem levrekte gerçekten çok önemli.2 saat kadar bizde de vuruş yoktu.Ama balık toplandıktan sonra gün ağarana kadar peşi sıra balıklar geldi.
abi yapma benim levrekleri abartma ..onlar 2.dunya savasindan..Siyirdimeski abicim...nereden baksan7-8 senelik
seninkileri cicegi burnunda...
saatine gelince levregin en guzel avlandigi saat gun agarirken..ben oyle biliyorum
Bul
Albatros-gr yazdı:abi yapma benim levrekleri abartma ..onlar 2.dunya savasindan..Siyirdimeski abicim...nereden baksan7-8 senelik
seninkileri cicegi burnunda...
saatine gelince levregin en guzel avlandigi saat gun agarirken..ben oyle biliyorum

Biz de sırtıda sabah ve gün batımında çekeriz levreği.
Gece dediğim gibi ilk defa kıyıdan çalıştıkGulumse

Bul
Tebrikler Bahadır Alkislevrekçiliği denemek çok güzel olmuş ,devamını dilerim Seerf
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Son alikoyulan levrek Bahadır Sarıca 19 3,287 25-12-2014, 17:09
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek için Şeytan Oltası Türevi Bahadır Sarıca 45 12,944 10-04-2014, 01:06
Son Yorum: mertugurlu
  Levrek Süpürgesi (Barchino) Bahadır Sarıca 66 19,830 10-02-2014, 20:50
Son Yorum: ersin1sarac
  Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig) Bahadır Sarıca 21 7,321 20-12-2013, 16:32
Son Yorum: Sensei1903
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,097 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Öğreti - levrek Bahadır Sarıca 36 4,951 27-02-2013, 00:37
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı Bahadır Sarıca 29 5,698 08-02-2013, 14:18
Son Yorum: Cihan Deniz
  At-çek tekniğinde güzel bir yadımcı Bahadır Sarıca 38 13,246 18-01-2013, 22:09
Son Yorum: Umit KsK
  LEVREK AVINDA RENK ETKİSİ ve SAHTE BALIK RENGİ SEÇİM KOŞULLARI Bahadır Sarıca 32 30,166 06-01-2013, 04:00
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek Hikayeleri Bahadır Sarıca 37 6,384 05-01-2012, 13:31
Son Yorum: Lakerda

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi