Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balık sevdası ne zaman ve nasıl başladı?
yycolak yazdı:ne güzel anılar okudum günün ilk saatlerinde.kah kederli kah neşeli dakikalar yaşattılar bana.her balık sevdalısında olduğu gibi benimde ortak gördüğüm kısımlar vardı.güzel bir konu başlatan nihatcığıma teşekkürler.
benim balık sevdamda boğazın en güzel yerlerinden biri olan kanlıcada başladı.rahmetlik dedemin ve babamın önderliğinde 1.5m'lik saz kamışın ucundaki pamuk çentilmiş minnacık sinek iğnesi ile kıraça sıyırtması yapıyordum.bu arada hiyerarşik bir şekilde yaş grubuna göre,dedem ve arkadaşları,babam ve arkadaşlarıda lüfer ve kofana peşindeydiler.bağımsız olta balıkçılığım ise gölcüğe bağlı ulaşlı köyünde oldu.paletimi ve gözlüğümü kuşanır elimede yine sinek iğneli oltayla balık peşinde koştururdum.ben böyle bir hastalığa çok erken yaşlarda yakalandığım için mutluyum.en azından kahve kültürüm gelişmedi.artık zamanları veya dişten tırnaktan artırılan zamanları denizle iç içe yaşamayı seviyorum.en çokda bir balık sevdasının sizler gibi dostlar kazandırmasını seviyorum.76

Yalçın kardeşim bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu sevda GENETİK olarak ta bizlere ulaşıyor ve sevda ya dönüyor ve iyiki dönüyor. Bak ne güzel dostluklara vesile oluyorAlkisAlkis
Bul
ALTAYLI yazdı:Yalçın kardeşim bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu sevda GENETİK olarak ta bizlere ulaşıyor ve sevda ya dönüyor ve iyiki dönüyor. Bak ne güzel dostluklara vesile oluyorAlkisAlkis

genetik bize kadar işe yaramışta bizden sonrası pek olmamış galiba ercan abicim.örnek bende %80 kayıp var.sadece hayal meraklı balık yakalamaya.hele oğlanlarda tutmaması çok kötü.sadece balık yemeyi seviyorlar.avcılıkla alakaları yok.Hadiordan
Bul
yycolak yazdı:genetik bize kadar işe yaramışta bizden sonrası pek olmamış galiba ercan abicim.örnek bende %80 kayıp var.sadece hayal meraklı balık yakalamaya.hele oğlanlarda tutmaması çok kötü.sadece balık yemeyi seviyorlar.avcılıkla alakaları yok.Hadiordan
Bunu bilemezsin, her şeyin olduğu gibi bunun da vakti zamanı vardır. Bir gün bakmışsın ellerinde oltalar denizin yolunu tutuyorlarSmile
Bul
harika bir konu olmuş teşekkür ediyorum büyük keyif aldımAlkisAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Banada bu tedavisi olmayan hastalık 6-7 yaşlarımda babam ve rahmetli amcamdan bulaştı.Geceden yaptıkları hazırlıkları izler,bende geleceğim diye tuttururdum.Sabahın erken saatinde babam ne kadarda beni uyandırmadan evden çıkmaya çalışsada ben yinede uyanır ve ona eşlik ederdim.Tahtaya sarılmış misinayı zar zor 10-15 metre fırlatmaya çalışır o ufak parmaklarımın arasında vuruşları hissederdim.O zamanda balık bolluğu vardı,mırmırlar çift gelirdi,çoğu zaman babam yardım etmek zorunda kalırdı.Bu sevda bizde gelenek olarak devam etmekte,oğlumda hasta oltacı olmuş durumda ve benden daha iyi,yani iyi bir partnerim var.
[Resim: 4hg03.jpg]
Bul
Harika bir konu ve sevgili dostlardan bir o kadar gecmişin anıları.Bizler ile paylaşanlara teşekkürler benimkiside hazırlanıyor bir kac zaman icinde herkeze teşekkürler.
Dr.Güner yazdı:Banada bu tedavisi olmayan hastalık 6-7 yaşlarımda babam ve rahmetli amcamdan bulaştı.Geceden yaptıkları hazırlıkları izler,bende geleceğim diye tuttururdum.Sabahın erken saatinde babam ne kadarda beni uyandırmadan evden çıkmaya çalışsada ben yinede uyanır ve ona eşlik ederdim.Tahtaya sarılmış misinayı zar zor 10-15 metre fırlatmaya çalışır o ufak parmaklarımın arasında vuruşları hissederdim.O zamanda balık bolluğu vardı,mırmırlar çift gelirdi,çoğu zaman babam yardım etmek zorunda kalırdı.Bu sevda bizde gelenek olarak devam etmekte,oğlumda hasta oltacı olmuş durumda ve benden daha iyi,yani iyi bir partnerim var.
Güner hocam kulak kapıda beklemenin heyecanını bende çok yaşadım. Resmen bilinç uyumadan sabah olurdu.76 Oğlunuzla paylaşmanın mutluluğunu, İnşallah torunlarınızla da yaşarsınızAlkisAlkis
Bul
hepsini dikkatle okudum yalçınım istanbulda başlaman hoşuma gitti ..benim ilk başlamam denize girmekte oldu oda 5 yaşındaydım herhalde yüzme bilmiyodum şimdiki yasama sitesinin orada bahçıvanlık yapıyordu dedem.denize girerken arap adında bi atımız vardı onun üstünde denize girer sonra çıkardım şu hayvanlar varya insanleardan daha insan bunu 5 yaşından beri çok iyi biliyom ,neyse balık avım şimdiki bahçede kuyumuz vardı oraya dereden balık yakalayıp atmak la başladı ipliğe kilitli iğne bağlar onla balık yakalardık aslında babamla çok dereden kovuklara çuval sokup yakaladığımız tüm balıkları alırdık küçükleri kuyuya pişecek gibi olanları kovaya alırdık ,10 yaşındaykende kürek çekmeyi öğrendim rahmetli eniştem almanyadan dönüşte kayık almıştı mokampın orda çok güzel kolyoz yakalardık halam halen sağ olta bağla desem bağlar. şimdi işte hastalık böyle başlamıştı bende de .
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul
Gerçekden de çok güzel ve şahane bir konu başlığı seçmişsin Nihat.

Anılarla yüklü, duygusal ve bir o kadar da tatlı ve hüzünlü hatıraları anımsamak; bir hayat anatomisini göz önünden geçirmek....

Dostlar..
Nihat'ın, Ercan abinin, Mehmet abinin, Serkan'ın, Yalçın'ın ve Erdem'in hatıralarında kalan o sisli-puslu anılarını bizlerle paylaşmaları da ayrı bir zevk, şevk ve hüzün dolu değil mi?

Ben de yakın bir zamanda güzel, akıcı bir anlatımla kendi hikayemi hazırlayıp-aktaracağım.

Şimdilik hoşcakalın.
GÖNÜLLER HOŞ İKEN ; OLTALAR BOŞ OLMASIN
Yörük Efe-- / --B RH (+) -- / 1961

Biz Dünyadan Gider Olduk ,
Kalanlara Selam Olsun ,
Hep Böyle Gidecekse Bu Dünya ,
Kalanlara da Haram Olsun

Ömer Hayyam
Bul
MEHMET abicim komsu cocuklsrinla iyiki tanismissin onlarin sayesinde bizde seninle tanistik iyiki varsin aramizda paylasimin icin tesekkurlerAlkisAlkisAlkis
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Unutulmaz Balık Anılarımız DeLi_KuRT 13 2,601 29-03-2013, 18:32
Son Yorum: DeLi_KuRT
  İlk balık deneyimlerim hüsranla sonuçlanmıltı AmatörBalıkcı19 10 2,460 30-05-2012, 21:19
Son Yorum: AmatörBalıkcı19
  Çok zor ve tehlikeli şartlarda balık tuttuk çooook kılçık 45 6,728 14-02-2009, 01:44
Son Yorum: alperburdur
  balık yememiz lazım LeVrEkCi 6 2,630 15-12-2008, 10:22
Son Yorum: fotokopici
  Oltamı alan balık balıkcızakir1 9 2,390 11-01-2008, 22:16
Son Yorum: H.A.R.U.N
  Abim, Ben ve Balık murki 12 3,073 12-12-2007, 12:09
Son Yorum: murki
  gölde helva ile balık robinson987 9 2,523 15-10-2007, 14:30
Son Yorum: misafirm
  O BALIK LeVrEkCi 12 3,563 06-07-2007, 23:55
Son Yorum: ALTAYLI
  Balık tutamayınca H.A.R.U.N 14 2,918 20-03-2007, 09:21