Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
yycolak yazdı:genetik bize kadar işe yaramışta bizden sonrası pek olmamış galiba ercan abicim.örnek bende %80 kayıp var.sadece hayal meraklı balık yakalamaya.hele oğlanlarda tutmaması çok kötü.sadece balık yemeyi seviyorlar.avcılıkla alakaları yok.
Bunu bilemezsin, her şeyin olduğu gibi bunun da vakti zamanı vardır. Bir gün bakmışsın ellerinde oltalar denizin yolunu tutuyorlar
Yorumları: 5,547
Konuları: 63
balığa hasret yaşamak zor
Yorumları: 1,190
Konuları: 12
Banada bu tedavisi olmayan hastalık 6-7 yaşlarımda babam ve rahmetli amcamdan bulaştı.Geceden yaptıkları hazırlıkları izler,bende geleceğim diye tuttururdum.Sabahın erken saatinde babam ne kadarda beni uyandırmadan evden çıkmaya çalışsada ben yinede uyanır ve ona eşlik ederdim.Tahtaya sarılmış misinayı zar zor 10-15 metre fırlatmaya çalışır o ufak parmaklarımın arasında vuruşları hissederdim.O zamanda balık bolluğu vardı,mırmırlar çift gelirdi,çoğu zaman babam yardım etmek zorunda kalırdı.Bu sevda bizde gelenek olarak devam etmekte,oğlumda hasta oltacı olmuş durumda ve benden daha iyi,yani iyi bir partnerim var.
Yorumları: 1,270
Konuları: 189
Harika bir konu ve sevgili dostlardan bir o kadar gecmişin anıları.Bizler ile paylaşanlara teşekkürler benimkiside hazırlanıyor bir kac zaman icinde herkeze teşekkürler.
Dr.Güner yazdı:Banada bu tedavisi olmayan hastalık 6-7 yaşlarımda babam ve rahmetli amcamdan bulaştı.Geceden yaptıkları hazırlıkları izler,bende geleceğim diye tuttururdum.Sabahın erken saatinde babam ne kadarda beni uyandırmadan evden çıkmaya çalışsada ben yinede uyanır ve ona eşlik ederdim.Tahtaya sarılmış misinayı zar zor 10-15 metre fırlatmaya çalışır o ufak parmaklarımın arasında vuruşları hissederdim.O zamanda balık bolluğu vardı,mırmırlar çift gelirdi,çoğu zaman babam yardım etmek zorunda kalırdı.Bu sevda bizde gelenek olarak devam etmekte,oğlumda hasta oltacı olmuş durumda ve benden daha iyi,yani iyi bir partnerim var.
Güner hocam kulak kapıda beklemenin heyecanını bende çok yaşadım. Resmen bilinç uyumadan sabah olurdu.

Oğlunuzla paylaşmanın mutluluğunu, İnşallah torunlarınızla da yaşarsınız

Yorumları: 16,360
Konuları: 492
hepsini dikkatle okudum yalçınım istanbulda başlaman hoşuma gitti ..benim ilk başlamam denize girmekte oldu oda 5 yaşındaydım herhalde yüzme bilmiyodum şimdiki yasama sitesinin orada bahçıvanlık yapıyordu dedem.denize girerken arap adında bi atımız vardı onun üstünde denize girer sonra çıkardım şu hayvanlar varya insanleardan daha insan bunu 5 yaşından beri çok iyi biliyom ,neyse balık avım şimdiki bahçede kuyumuz vardı oraya dereden balık yakalayıp atmak la başladı ipliğe kilitli iğne bağlar onla balık yakalardık aslında babamla çok dereden kovuklara çuval sokup yakaladığımız tüm balıkları alırdık küçükleri kuyuya pişecek gibi olanları kovaya alırdık ,10 yaşındaykende kürek çekmeyi öğrendim rahmetli eniştem almanyadan dönüşte kayık almıştı mokampın orda çok güzel kolyoz yakalardık halam halen sağ olta bağla desem bağlar. şimdi işte hastalık böyle başlamıştı bende de .
*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET
Yorumları: 457
Konuları: 15
Gerçekden de çok güzel ve şahane bir konu başlığı seçmişsin Nihat.
Anılarla yüklü, duygusal ve bir o kadar da tatlı ve hüzünlü hatıraları anımsamak; bir hayat anatomisini göz önünden geçirmek....
Dostlar..
Nihat'ın, Ercan abinin, Mehmet abinin, Serkan'ın, Yalçın'ın ve Erdem'in hatıralarında kalan o sisli-puslu anılarını bizlerle paylaşmaları da ayrı bir zevk, şevk ve hüzün dolu değil mi?
Ben de yakın bir zamanda güzel, akıcı bir anlatımla kendi hikayemi hazırlayıp-aktaracağım.
Şimdilik hoşcakalın.
GÖNÜLLER HOŞ İKEN ; OLTALAR BOŞ OLMASIN
Yörük Efe-- / --B RH (+) -- / 1961
Biz Dünyadan Gider Olduk ,
Kalanlara Selam Olsun ,
Hep Böyle Gidecekse Bu Dünya ,
Kalanlara da Haram Olsun
Ömer Hayyam
Yorumları: 5,885
Konuları: 137