Yorumları: 3,283
Konuları: 164
balikoltasi yazdı:Şimdi bu yöntemi duyunca rahmetli Ali Pasinerin kitabında anlattıkları aklıma geldi. Pamuk ile lüfer nasıl yakalanır. Aynı yukardaki yöntemle kuyruk altı yerine iğneye biraz pamuk parçası sarılır. Kıyıdan önce 1 istavrit tutulur. Sonra onun kuyruk altıyla yemlik istavritler avlanır. daha sonra bu istavritler ile de lüfer avlanır. Nekadar zevkli, güzel ve nostaljik bir yöntem.
Rastgele
ne kadar güzel anlatmış...hepsi birbiryle bağlantılı...başka bir örnek ince çapariyle gümüş ,gümüşle zargana sonra zargana ilede lüfer..of be gelse artık şu balıklar..
Yorumları: 6,533
Konuları: 144
walla o kitabı okumadım ama benim prensibimde balığı en ucuz yöntemle yakalamak vardı denize girer midye çıkarırdım onunla zargana yakalardım zarganayla lüfere yatardım şimdilerde pek prensip kalmadı
Yorumları: 2,342
Konuları: 160
BALIK and OZAN yazdı:balikoltasi yazdı:Şimdi bu yöntemi duyunca rahmetli Ali Pasinerin kitabında anlattıkları aklıma geldi. Pamuk ile lüfer nasıl yakalanır. Aynı yukardaki yöntemle kuyruk altı yerine iğneye biraz pamuk parçası sarılır. Kıyıdan önce 1 istavrit tutulur. Sonra onun kuyruk altıyla yemlik istavritler avlanır. daha sonra bu istavritler ile de lüfer avlanır. Nekadar zevkli, güzel ve nostaljik bir yöntem.
Rastgele
ne kadar güzel anlatmış...hepsi birbiryle bağlantılı...başka bir örnek ince çapariyle gümüş ,gümüşle zargana sonra zargana ilede lüfer..of be gelse artık şu balıklar..
Ben o kitabı okudum. Kitabı okumadan çok önce ne tesadüf ki aklıma bir şey geldi. 15 yaşında falandım heralde. Hiç yemimiz yoktu. Gece iskeledeyiz. Bir misinanın ucuna iğne bağladık. Yem olarakta yerden beyaz bir ip bulmuştuk. Onunla 1 tane yemlik tutup. Onu yem yapmıştık. Sonra gelenlerde de yemleri biriktirip. Balığa devam etmiştik.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Paylaşım için teşekkürler.
Yorumları: 2,401
Konuları: 20
hüseyin bilgiler icin teşekkürler
Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bu kamışın boyu ne kadar olmalı, bizde ufakken gündöndü(ayçekirdeği)saplarından yapardık derede veya kuyulardan balık tutmak için
Yorumları: 75
Konuları: 3
hüseyin paylaşım için teşekkürler ama yemin kesilişi ni ve şeklini fotoğrafla gönderebilirsen gerçekten sevinirim ... rastgele
yalova tatar yazdı:bu kamışın boyu ne kadar olmalı, bizde ufakken gündöndü(ayçekirdeği)saplarından yapardık derede veya kuyulardan balık tutmak için
Kamışın boyu 2 metre yeterli. Biraz balık tutulan yere görede değişir. Yani denize olan yüksekliğine göre.
yorgunum77 yazdı:hüseyin paylaşım için teşekkürler ama yemin kesilişi ni ve şeklini fotoğrafla gönderebilirsen gerçekten sevinirim ... rastgele
Balığın işaretlediğim yerini kesiceksiniz. Ve arka tarafından iğneye takacaksınız.
Ama oradaki kadar uzun olmayacak. 1.5 cm kadar