Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
saol serkan kafam bayaa karışık bu konuda iyice karıştırmayayım tanıdık çok iyi bir doktorumuz var akrabamız ona gidip o ne derse artık onu yapacagım teşekkürler.
şu çinekop haberi bi gelsinde hele gerisi kolay bir sene haberim yok o zaman sirkü falan anlamam bilmiyorum tut tutabildigin kadar hesabı 225 tane sarıkanat çinekop tutup dagıtmıştım eşe dosta yine bu zamanlarda ertesi gün tesadüf 225 tane daha 2 günde 450 balık 1. gün yalnızım 2. gün babamlayım 1 .gün sabahtan akşama kadar 2. gün 2 saatte o zamandan beri her kış gelir haberler ama en fazla 50 tane tutulur o çok büyük bir sürüydü çapariyle at çek çok zevklidir akşamına ellerim kesilmişti her taraf parmaklarım ellerim kesik içindeydi misinadan ve kancalardan dolayı.
bi düşünün 15 li çapariyi salıyorsunuz tekneden ve başlıyor sarıkanat çinekop bazen arada lüferler gelmeye en az 5 li bazen 15 li düşününce bile fena oluyorum.
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Nihat emeklerin için,paylaşımın için çok teşekkürler.
Ve de geçmiş olsun..
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Abi parmaklarından bal damlıyor

) Okuması bile iştahlandırdı beni

)
Yorumları: 2,370
Konuları: 59
Dostum çok geçmiş olsun. Dikkat et kendine sen bize lazımsın. Levrek hakkında bütün sırları özel bilgileri dökmüşsün dostum senin bu yaptığını kimse yapmaz. Eline, emeğine, yüreğine sağlık. Selamlar...
Yorumları: 249
Konuları: 18
Geçmiş olsun büyük levrekçi
Yorumları: 29
Konuları: 2
LeVReKCi yazdı:ayhan başka bir konuda yazmıştın burada var ayrıntılı levrek bilgileri
Levrekçi arkadaşım yazdıklarını deneyeceğim.
Tabii benim balığa çıktığım sularda levrek var mıdır? onu da bilmiyorum.
Bilgilerin için çok teşekkürler.
Bence bir tane de Marmara Ereğlisi diye bir başlıkta hangi bölgelerde hangi balıklar tutulabiliyor diye bir konu açabilirseniz harika olur diye düşünüyorum.
Konuyla alakası yok ama;
" Balık tutmak öyle birşey ki her yerde heveslisini bulmak mümkün. Muhabbeti de çok keyifli. Geçen gün sigara almak için bakkala girdim ve bakkal o sırada telefondaki eşine lüferleri su yatır felan diyordu. Telefonu kapattı ve gülerek akşam lüfer & rakı yapacağım dedi. Bunun üzerine bende klasik cümlemi söyledim. "ben de tutmaya çalışıyorum ama malesef

" . O da bana "sana çok süper bir tiyo verecem" dedi ve ardından olta takımını anlattı. "Olta; 3'lü fırdöndünün bir ucunda şak şak yem (5 kulaç), diğer ucuna 2 kulaç sonra kurşun ve ardından rapala (2 kulaç) ' dan oluşuyordu.
Ben de denedim ama iş yapmadı ve hatta 20 YTL lik Yozuri rapalam ve takımım kayalarda kaldı.
Konunun özü:
Balık tutabilsem de tutamasam da harika bir hobi.
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
ayhan marmara ereglisinde fener vardır ama köyün içindeki fener degil eregliyi 3 km geçince oradaki fener bu feneri kesin görmüşsündür o fenerin etrafında levrek lüfer kalkan kırlangıç ispari izmarit aklıma gelmeyen birçok balık herzaman vardır.
martaş iskelesinin etrafı herzaman levrek vardır zamanında lüferde yapar ayrıca o iskelenin etrafı güzel kalkan kırlangıç ta yapar.
birde eregli köydeki liman arkası var oradada balık alınıyor ama bana uzak kalıyor
yeniçiftlik eregli askeriye arası kayalıkların önü güzel lüfer yapar.
bu sene yeni çiftlikten bizim oraya gelen çok kişi oldu hatta bazılarıyla dost olduk çogu beni tanır ismimide bilenler vardır.
fener etrafı her geçen sene dahada kalabalıklaşıyor ama sadece işi bilenler balık tutuyor gelip gelip bişey tutamayıp pes edenler her sene oluyor biz kıyıya gittigimizde balıkları elimizde görüp birdahaki sefere peşimize takılıp bizi takip eden çok kişi oldu ama işide bilmek lazım
Yorumları: 1,729
Konuları: 105
Sevgili Nihat,
paylaşımın için sonsuz teşekkürler ve tebrikler,
keşke herkes senin gibi olabilse
Yorumları: 29
Konuları: 2
LeVReKCi yazdı:ayhan marmara ereglisinde fener vardır ama köyün içindeki fener degil eregliyi 3 km geçince oradaki fener bu feneri kesin görmüşsündür o fenerin etrafında levrek lüfer kalkan kırlangıç ispari izmarit aklıma gelmeyen birçok balık herzaman vardır.
martaş iskelesinin etrafı herzaman levrek vardır zamanında lüferde yapar ayrıca o iskelenin etrafı güzel kalkan kırlangıç ta yapar.
birde eregli köydeki liman arkası var oradada balık alınıyor ama bana uzak kalıyor
yeniçiftlik eregli askeriye arası kayalıkların önü güzel lüfer yapar.
bu sene yeni çiftlikten bizim oraya gelen çok kişi oldu hatta bazılarıyla dost olduk çogu beni tanır ismimide bilenler vardır.
fener etrafı her geçen sene dahada kalabalıklaşıyor ama sadece işi bilenler balık tutuyor gelip gelip bişey tutamayıp pes edenler her sene oluyor biz kıyıya gittigimizde balıkları elimizde görüp birdahaki sefere peşimize takılıp bizi takip eden çok kişi oldu ama işide bilmek lazım
Vallahi Nihat arkadaşım inanırmısın bilbiyorum ama biraz önce o fenerden bahsedecektim, konunun dışına fazla çıktım diye yazmadım.
Pazar günü her zaman balık tuttuğum yerde (Evren ve Kaptan 3 sitesi önü) yine balık tutamazken canım sıkıldı ve bizim oradan puslu bir şekilde görünen fenere doğru teknenin burnunu çevirdim ve fenere yaklaşmadan önce rapalamı saldım ve devam ettim. Fenere yaklaşırken bir baktım önümde bir kaya, az daha çarpıyordum, zor kurtardım. Çok ilginç bir kaya yapısı var. Tamin ediyorum yakın çevrede bu şekilde kayalık olan bir yer yoktur. Neyse biraz durdum ve benzinim de azdı zaten ben de geri döndüm.
Ben de şu tekneleri takip etme olayına girersem belki elim boş dönmem.
Bir gün arkanda Hande isimli sarı bir tekne görürsen ben Nihat demen yeterli.
Yorumları: 2,222
Konuları: 70