Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Çocukluğumda iskeleden ve çabuk derinleşen yerlerde hep şeytan oltası ve ufak eklentili modifikasyonlarını kullanırdım.Özellikle de yaptığınız şekili çok uyguladım.Mevsimine göre çok çesit balık yakalardım

.Ama levrekte hiç kullanmamıştım.Bizim buralarda levrek için canlı bırakma yapılan takımda fırdöndü ve 50 gr.gezer kurşun iğnenin 1-2 kulaç gerisine bağlanıyor.Yoksa canlı yem misinayı gezdirip olmadık yerlere taktırabiliyor . Bir de 8-10 m. boşluk verip karada sağlam bir yere misinayı sabitledim mi , takım orada bırakılıyor sabahleyin levrekler kendiliğinden iğnelere takılmış oluyorlar
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Yeni fikirlerinizi saygıyla karşılıyor ve içten dileklerimle kutluyorum.
Levreklerin günün ilk ışıklarıyla ava çıktığına dalış yaparken bende şahit olmuştum.Tüm balıklar tabiri caizse uyku sersemiyken levrek tüm vahşetiyle onlara sardırıdı.Tabii bende levreklere.
Yorumları: 7,892
Konuları: 199
Bahadır abi, emeğine sağlık. Güzel bir çalışma yapmışsın, yem niyetine takılan balık kurşun vazifesini yerine getiriyor.
Yanlız yemin dibe inmesi handikap olmuyormu? Yengeçlerden tut salyangozlara direk balığı imha etmezmi?
Yorumları: 8,543
Konuları: 276
Paylaşım için teşekkürler Bahadır bey.Kullanıldığı meraya göre diğer arkadaşların önerileri doğrultusunda takımda ufak değişiklikler yapılabilir veya aynen anlatıldığı şekilde kullanılabilir..
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
thunderbolt yazdı:Çocukluğumda iskeleden ve çabuk derinleşen yerlerde hep şeytan oltası ve ufak eklentili modifikasyonlarını kullanırdım.Özellikle de yaptığınız şekili çok uyguladım.Mevsimine göre çok çesit balık yakalardım
.Ama levrekte hiç kullanmamıştım.Bizim buralarda levrek için canlı bırakma yapılan takımda fırdöndü ve 50 gr.gezer kurşun iğnenin 1-2 kulaç gerisine bağlanıyor.Yoksa canlı yem misinayı gezdirip olmadık yerlere taktırabiliyor . Bir de 8-10 m. boşluk verip karada sağlam bir yere misinayı sabitledim mi , takım orada bırakılıyor sabahleyin levrekler kendiliğinden iğnelere takılmış oluyorlar 
Nedim siz takımı erken keşfedenlerdensiniz

Ne güzel.
En çok
takım orada bırakılıyor sabahleyin levrekler kendiliğinden iğnelere takılmış oluyorlar kısmına bayıldım

Rastgele...
yycolak yazdı:Yeni fikirlerinizi saygıyla karşılıyor ve içten dileklerimle kutluyorum.
Levreklerin günün ilk ışıklarıyla ava çıktığına dalış yaparken bende şahit olmuştum.Tüm balıklar tabiri caizse uyku sersemiyken levrek tüm vahşetiyle onlara sardırıdı.Tabii bende levreklere.
Saolasın Yalçın abicim.Levrek bir başka oluyor.
Rastgele...
MaVrUşGiL yazdı:Bahadır abi, emeğine sağlık. Güzel bir çalışma yapmışsın, yem niyetine takılan balık kurşun vazifesini yerine getiriyor.
Yanlız yemin dibe inmesi handikap olmuyormu? Yengeçlerden tut salyangozlara direk balığı imha etmezmi?
Sekan'cım dediğin gibi "yem niyetine takılan balık kurşun vazifesini yerine getiriyor" aslında. Ama ben daha uzağa atabilmek için gene de 2-5 gr arası kıstırma kurşun kullanıyorum.Yem süzüle süzüle bütün derinliklerden geçerek levreğin dikkatini çekiyor.Ama eğer merada harami ufak balık ve dediğin deniz canlıları olursa yemi tarumar ediyorlar.O zamanda tekrar yemleyip, levreğin meraya girişini bekliyoruz.
Rastgele...
Lakerda yazdı:Paylaşım için teşekkürler Bahadır bey.Kullanıldığı meraya göre diğer arkadaşların önerileri doğrultusunda takımda ufak değişiklikler yapılabilir veya aynen anlatıldığı şekilde kullanılabilir..
Evet Mehmet abi, beraber avlandığımız diğer arkadaşlar da bu takımda bazı değişikliklerle kullanıyorlar.
Rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 22,029
Konuları: 258
Bahadır liman içleri gibi kıyısı çabuk derinleşen yerlerde faydalı olacak takım.Paylaşım için teşekkürler

Bornova - izmir
Yorumları: 1,987
Konuları: 27
bahadır abi paylaşım için tesekkurler.güzel bir teknik.
Ümit İzmir 1977
Beni öldürmeyen şey beni güçlü kılar..
Nietzsche
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
orhanekmekci yazdı:Bahadır liman içleri gibi kıyısı çabuk derinleşen yerlerde faydalı olacak takım.Paylaşım için teşekkürler

Haklısın Orhan abi, biz de liman içlerinde kullanıyoruz.
Rastgele...
u_boy yazdı:bahadır abi paylaşım için tesekkurler.güzel bir teknik.
Rica ederim Ümit
Rastgele...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Yorumları: 2,720
Konuları: 11
Bahadır'cım şunu da ekleyeyim : Tabi hayvan çobanları takımları bizden önce toplamazsa levrekleri görebiliyoruz
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Yorumları: 15,531
Konuları: 117
bizde sazan avında kullanırız.. demekki her yerde şeytan oltası şeytan oltası..

teşekkürler bahadırım
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir
"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]