Yorumları: 3,396
Konuları: 133
08-09-2009, 00:15
(Son Düzenleme: 08-09-2009, 00:24, Düzenleyen: aygroup.)
kasap100 yazdı:Tecrübelerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkür ederim Ahmet abi.
Eğer fazla soru sormuş olmassam; bu tür botların ideal şişirilmesi için kaç barlık bir basınca ihtiyaç duyarım.Ben internetten şöyle bir cihaz buldum.
http://urun.gittigidiyor.com/KOMPRESOR-L...ZZ19222261
Sizin fikriniz nedir?
Bir de arkadaşların bir kısmı balığa giderken lastikçilerde şişirip port bagaj üstünde taşımayı tavsiye ettiler.Dönüşte araba yıkayıcılarında tuzlu sudan arındırıp, yolda kurumasını sağlıyorlarmış.Eve getirince de söndürüyorlar.Ayrıca ben sık sık kullanacağımdan 1-2 haftalığına sönüp şişmesi sorun yaratır mı?
Son tavsiyeniz biraz zor gibi.
HAmlığı atıcaya kadar çözüm bulmalıyım
Bahadır...
O linkteki kompresörün pistonunun çalıştığı silindirin hacmi 3-5 cm3 tür..Yani piston her hareketinde az miktarda hava verir.Botun iç hacmi çok büyüktür.O aletin çok uzun süre çalışması gerekebilir.Hatta bazı arkadaşlar inat ederek devam ettiklerinde ya aküyü bitirdiler ya kompresörü yaktılar.
O alet sadece araba lastiği kadar bir hacmi şişirmek amacı ile imal edilmiştir..Sen alacağın alet ile botu tamamen şişirmeden fikir sahibi olamazsın.Onun için alacaksan sonuna kadar deneyerek al.
Evet port bagajda taşıyarak ve tatlı su ile yıkayarak botu 4-5 kat daha uzun süre kullanacağını garanti ederim.Dediğin gibi söndürüp şişirirsen iki yıldan fazla dayanmaz.
Botları şişme basıncı genelde fazla olmaz.Tabii bunun en doğrusunu üretici veya satıcıdan alacağın katalog değerleri belirtir.
Yorumları: 20,389
Konuları: 290
Urlanınarka tarafında Yumlununçiftliği denilen yere yakın Yeniköy diye bir yer var.
Oranın limanından rahatlıkla botu indirebilirsin.
Limandan açıldıktan sonra yaklaşık 2km sonra kokar liman denilen yere varılıyor.(sağ tarafa doğru)
Oranın olta avcılığı iyidir.Gopezleri bile kiloluktur.Liman içinde sinaritten levreğe kadar ne ararsan var.Hemde her türlü hava şartına karşı korumalıdır.Tek kötülüğü yolu .Onun için denizden gitmek daha güzel.
Tahsin muhtemelen orayı biliyordur.Çok çeşitli avlaklarda avlanıyor anladığım kadarıyla...
Yorumları: 7,454
Konuları: 123
aygroup yazdı:Bahadır...
O linkteki kompresörün pistonunun çalıştığı silindirin hacmi 3-5 cm3 tür..Yani piston her hareketinde az miktarda hava verir.Botun iç hacmi çok büyüktür.O aletin çok uzun süre çalışması gerekebilir.Hatta bazı arkadaşlar inat ederek devam ettiklerinde ya aküyü bitirdiler ya kompresörü yaktılar.
O alet sadece araba lastiği kadar bir hacmi şişirmek amacı ile imal edilmiştir..Sen alacağın alet ile botu tamamen şişirmeden fikir sahibi olamazsın.Onun için alacaksan sonuna kadar deneyerek al.
Evet port bagajda taşıyarak ve tatlı su ile yıkayarak botu 4-5 kat daha uzun süre kullanacağını garanti ederim.Dediğin gibi söndürüp şişirirsen iki yıldan fazla dayanmaz.
Botları şişme basıncı genelde fazla olmaz.Tabii bunun en doğrusunu üretici veya satıcıdan alacağın katalok değerleri belirtir.
Tavsiye ettiğiniz gibi denemeden zaten satın almayı düşünmüyorum Ahmet abi.Üretici firma ile de konuşacağım , bakalım onların tavsiyesi ne olacak.
Yer sorunu sebebi ile sanırım söndürüp şişirirmem gerekecek.Ömrün azalacağı kesin ama o konuda fazla bir seçeneğim yok maalesef...İlginiz için tekrar teşekkürler
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
yycolak yazdı:Urlanınarka tarafında Yumlununçiftliği denilen yere yakın Yeniköy diye bir yer var.
Limandan açıldıktan sonra yaklaşık 2km sonra kokar liman denilen yere varılıyor.(sağ tarafa doğru)
Oranın olta avcılığı iyidir.Gopezleri bile kiloluktur.Liman içinde sinaritten levreğe kadar ne ararsan var.Hemde her türlü hava şartına karşı korumalıdır.Tek kötülüğü yolu .Onun için denizden gitmek daha güzel.
Tahsin muhtemelen orayı biliyordur.Çok çeşitli avlaklarda avlanıyor anladığım kadarıyla...
Yalçın abicim avlak tavsiyelerin için teşekkür ederim.Ama internetten avlak almıyoruz

Bire bir beraber yapacağız avı.O zaman avlaklar kabulüm.
Şaka bir yana saolasın.İnşallah hepsini deniyeceğiz.Botu alma sebebimiz de zaten tek noktaya bağımlı kalmamaktı.İlgin için saolsın
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
kasap100 yazdı:Yalçın abicim avlak tavsiyelerin için teşekkür ederim.Ama internetten avlak almıyoruz
Bire bir beraber yapacağız avı.O zaman avlaklar kabulüm.
Şaka bir yana saolasın.İnşallah hepsini deniyeceğiz.Botu alma sebebimiz de zaten tek noktaya bağımlı kalmamaktı.İlgin için saolsın
Ben şu anda sadece gece gelebilirim.
Gündüz iş var.
Ama her gittiğin yere bir alternatif verebilirim.Çünki bot dalış gibi her yere girer.
Daha foça ve Çandarlı Dikili tarfları var.Aman Allahım.
Düşündükçe aklıma neler geliyor.
Enyakında en uzağa kadar.
Bir gün mutlaka Uzun Adaya gitmelisin.
Batı yakasına.
Farukların Ahmetlerin tuttuğu karagözler gibi.Uzakta değil.
Urla Menteşten açılıvereceksin.
Neyse sen mevki ver ben kerteriz.
yycolak yazdı:Ben şu anda sadece gece gelebilirim.
Gündüz iş var.
Ama her gittiğin yere bir alternatif verebilirim.Çünki bot dalış gibi her yere girer.
Daha foça ve Çandarlı Dikili tarfları var.Aman Allahım.
Düşündükçe aklıma neler geliyor.
Enyakında en uzağa kadar.
Bir gün mutlaka Uzun Adaya gitmelisin.
Batı yakasına.
Farukların Ahmetlerin tuttuğu karagözler gibi.Uzakta değil.
Urla Menteşten açılıvereceksin.
Neyse sen mevki ver ben kerteriz.
Abicim o zaman balığa giderken senden nereye gidebileceğimiz konusunda fikir alacağımız kesin

Sende daha çok cevherlerin olduğunu biliyorum zaten

Saolasın Yalçın abim
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
yycolak yazdı:Urlanınarka tarafında Yumlununçiftliği denilen yere yakın Yeniköy diye bir yer var.
yalçın abi bahadır botu beni oraya götürmek için aldı.inşallah oraya gitmeye karar verirse beraber gidicez.
tahsinmersin yazdı:yalçın abi bahadır botu beni oraya götürmek için aldı.inşallah oraya gitmeye karar verirse beraber gidicez.
KArarı bereber alacağız Tahsin abicim.Her zaman seninle balığa hazırım.
Ayrıca bot senin sayılır.Ben olmasamda alabilirsin abi

Yorumları: 16,360
Konuları: 492
bahadır botun hayırlı olsun iyiki yanına iş bilen yılmaz arkadaşını almışsın

avda güzel olmuş ama dediğin gibi malzeme fazla olmaz botta bunu unutma.kürek benzin deposu.buzluk ve takım çantası bide çapa yeterli .daha bereketli avlara

*
Erden tuna 1963 YALOVA
YA SEV YA TERKET