Yorumları: 7,454
Konuları: 123
lionast yazdı:Hay maşallah tam yakalamak istediğim gibi elinize sağlık
Sevgili Cihan,
Teşekkürler. Umarım gönlündeki avı en kısa sürede yaparsın.Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
orhanekmekci yazdı:Akşam suyu için kısa süreli av olsada gelen paşanın maşallahı varmış Bahadır
devamında daha büyüklerine inşallah.Bereketli afiyet olsun
Sevgili Orhan abicim,
Teşekkür ederim. Sizin oralarında hareketlendiği duyumlarını aldım. Özellikle karareis sahili. Bence bu aralar havayı yakalayabilirsen sırtı ile dene.
Keyifli ve bereketli avlar.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
bucalıfikret yazdı:bahadır eline emeğine sağlık zevkle okudum mesajını tebrikler rast gele.

Güzel yorumun için teşekkürler sevgili Fikret abi.
Daha keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
ufuktan26 yazdı:Bahadır, raporunu keyifle okudum.Çok güzel bir levrek almışsın.Uğraşına değmiş,kutlarım seni.Aynı güzellikte yeni avlar dilerim.

Sevgili Ufuk Hocam,
Bu keyfe sizleri de ortak edebildiysem ne mutlu bana. Umarım çok dah güzellerini sizler alırsınız. Bu arada elinizdeki kum lagosuna da bayılırım. Antalya'ya gitsek de yesek

Sevgi ve selamlarımla...
araphüso26 yazdı:aradaki zamanı değerlendirme işte amatörlük bu paşa senin ustalığın ile tutulsada ipek kızımın şansına gelmiş.her zamanki gibi balığa ve insanlara saygı raporda gizli.teşekkürler dostum harika bir paşa..şimdi kafama takılan abicim balığın sadece arterinin kesilip bekletilmesi.neticede omurilik sinirler kesilmemiş acaba diyorum acı çekme süresi cidden kısaldımı. yada laktik asit azaldımı anatomiyi bilen biri açıklasa iyi olur heralde teşekkürler bahadırım

Sevgili Dostum,
Ne diyorsan odur.

Benim ustalığım ise sadece kızımın şansıyla balığa rastgelmem. Güzel iltifatların için ben teşekkür ederim, çok naziksin.
Balığın sonlandırılması konusuna gelince; özellikle levrekte, canlı olarak kenarda veya çuvalda(torba da olabilir-çuval ıslatarak balığın kurumaması için çok kullanılır) bekletilerek acı çekmesinden(ki bir acı kavramı balık açısından var mı, yok mu tartışılabilir) çok daha kısa süreli acı çekiyordur diye düşünüyorum. Ama gene de balık bilimleriyle uğraşan bir akademisyene sormakta fayda var.
Güzel avlarınızı ve raporlarınızı hasretle bekliyorum.Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
SerenaY66 yazdı:Bahadır hocam güzel bir av olmuş.Hikayeli olunca da tuzu biberi oluyor.Tebrik ederim.
Sevgili İlker,
Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
Sizlere de rastgelmesi dileklerimle.
Sevgi ve selamlar...
keyfo yazdı:bahadır abi çok güzel bir av olmuş afiyet olsun daha büyüklerine inşallah restgele
Sevgili Ahmet,
Teşekkürler. Daha bereketlileri sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
uzman42 yazdı:Tebrikler güzel bir paşa yakalamışsınız emeklerinize sağlık ...
Sonlandırma dediğiniz işlemi düşündüm bana doğru bir düşünce geldi. Tam olarak kesilen yer neresi acaba alt kısımdaki mi ?
Sevgili İsmail,
Teşekkür ederim.
Solungaç ana arterine gelince;
Bunu Silikonlu Levrek Çaparisi(
Silikonlu Levrek Çaparisi - Amatör Balıkçı) konumuzda geçen Fransız balıkçısında gördüm ilk defa. Daha sonra sevgili dostum Aykut'la değerlendirmelerimizde uygulamaya karar verdik. Bildiğin gibi balık da yakalandığında adrenalin seviyesi yükseliyor. Salgıladığı laktik asitin etkisiyle de, vicudunda kalan kan balıkta lezzet kaybına neden oluyor.(Özellikle palamut, torik gibi kanlı balıklarda, kanı akıtma zaten uygulanan bir yöntem) Yakaladığımız ilk levrekte bu uygulamayı yaptık. Sonuç; zaten lezzetli olan levreğe daha bir lezzet katmıştı. Hatta sevgili Turgay Karaaslan dostumla yapmış olduğumuz son Pamucak avında; Turgay'ın yakalamış olduğu levreğe de aynı uygulamayı yaptık. Turgay'ın yorumu:
"bir levrekten daha lezzetli olan tek şey kanı akıtılmış bir levrektir" şeklindeydi.
Aşağıdaki linki seyrersen sanırım kafanda bir fikir oluşturacaktır. Bu Fransız balıkçı arkadaşın uygulamayı yapmış olduğu bir görsel. İlk fırsatta(yeni kameramız olunca-maalesef son kameramızı gene denize kurban vedik) görsellerini hazırlar,paylaşırız.
[YOUTUBE]aTgjbdM0IKw[/YOUTUBE]
Birde sözle anlatmak gerekirse; solungaçların birleştiği üst kısımda(kafanın üst kısmı) hepsinin birleştiği ana bağlantı noktası vardır. Bu birleşim yerini bir bıçak veya makas vasıtsıyla kesiyoruz. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Sevgi ve selamlarımla...
Lakerda yazdı:Bir geliyorsun ''pir'' geliyorsun Bahadır bey..Yine ''made in Bahadır'' tarzı güzel örnek bir rapor.Bu tarzda sunulan bir istavrit avı da zevkle okunurdu kesinlikle..
Amatör balıkçılık böyle işte.Önceden programını yaparsın;her türlü hazırlık ve donanımla avlağına gidersin sonuç hüsran olur.Bazan da böyle ''ARA'' ları değerlendireyim dersin sonuç poz verdirdiğin paşa gibi olur.Tebrikler..
Sevgili Mehmet abi,
Güzel ve teşvik edici sözleriniz için ben teşekkür ederim. Dediğiniz gibi; programsız avcılıklar hem daha başrılı, hem de daha keyifli oluyor. Kafamızdaki her "ara"lıkta aniden hep gidebilsek keşke.
Sizlere de keyifli ve bereketli avlar diliyorum.
Sevgi ve selamlarımla...
efese yazdı:anlatım resimler ve tabiiki levrek süper , elinize sağlık
Teşekkürler sevgili Nadir.
Dah bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun.
Sevgi ve selamlarımla...