Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
xfisher yazdı:Bu yöntemde aklıma takılan tek şey şu: lüfer vurunca hızlıca çekilir diye anlatılmış ama serbest durumda olan klips kurşunla buluşuncaya kadar lüferi tam olarak çekemeyeceğiz yani lüfer hala misina üzerindeki serbest klips sayesinde serbest olacak, boşluktan faydalanıp kurtulma şansı daha fazla değil mi? Benimki sadece mantık yürütme tabi 
haklısın berkan benede o nedenle özellikle levrek avı için daha uygun yazdım çünkü levrekte diş yoktur ve yemi direk yutar o nedenle keskin uçlu sağlam bir kanca ile iş bitirilir.lüfer avında bu sistemle avda kesinlikle kancaya 20 cm lik çelik bağlamak lazım.
Yorumları: 1,277
Konuları: 45
LeVrEkCi yazdı:haklısın berkan benede o nedenle özellikle levrek avı için daha uygun yazdım çünkü levrekte diş yoktur ve yemi direk yutar o nedenle keskin uçlu sağlam bir kanca ile iş bitirilir.lüfer avında bu sistemle avda kesinlikle kancaya 20 cm lik çelik bağlamak lazım.
Şimdi tamam işte..
bir tutkudur balık tutmak..
Yorumları: 2,222
Konuları: 70
Ozaman gorelım luferlerı
BUCA FAN CLUB TARAFTARLAR DERNEĞİ
KemalİZM'İR !
Yorumları: 128
Konuları: 17
Biz bunu yayın avında yapıyorduk. Künklerin üstünde durup oltayı altımızdaki künklerin içine plastik ince su borusu yardımıyla sokabildiğimiz kadar derine sokuyorduk. (Su borularını birbirine ekleyip yaklaşık 7-8 metre uzatarak çamaşır ipiyle de olta sistemi yapıyorduk. Ama taşımak, kurup atmak zahmetli. Onu da çizip ya da fotoğraflarını çekip buraya koyarım). Canlı kızılkanat yavrusunu sırtından 30-40 santimlik bir bedenle salıyorduk yayının yuva yaptığı künkün içine. Çok da başarılı oluyordu. Neredeyse boş gelmiyordu olta. Arkadaşım asansör sistemini lüfer avında kullanıyordu. Ama o iğneleri sırtından değil ağzından sokup solungaçlardan çıkartıyordu. Daha sonra da kancanın birini sırtına geçirirken diğerini karnına saplıyordu. O da gayet başarlı sonuçlar alıyordu. Benim de aklıma başka bir fikir geldi. Bir tane oltanın ucuna takım bağlayıp 1-1,5 metre üstüne stoper koyduktan sonra asansörü de yollasak nasıl olur? İkili sistemle verim alınabilinir mi acaba???