Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sinek ile beraber sirti
LeVrEkCi yazdı:yok abi nasıl çekeyim tek tek geliyorlar ama en yakın kara çok çok uzakta nasıl o mesafeyi geçmişler anlamadım ama internette şimdi şu habere rastladım:
ADAPAZARI'nda her yıl tekrarlanan ve milyonlarca kelebeğin ölümüyle sonuçlanan doğa olayı dün akşam yeniden ortaya çıktı.

İŞTE FOTOĞRAFLARI
GEÇEN SENE DE BÖYLE YAŞANMIŞTI
Sakarya'DA KELEBEKLERİN ÖLÜM DANSI Her yıl temmuz ayının ikinci haftasında görülen Söğüt kelebeklerinin dansını izleyenler adeta büyülendi. Güneşler Köprü Mahallesi’ndeki eski Sakarya Köprüsü’ne Sakarya Nehri boyunca uçarak gelen beyaz renkli milyonlarca Söğüt kelebeği ‘ölüm uçuşu’ olarak adlandırılan uçuşlarının ardından köprü üzerindeki ışıkların etrafında toplandı.

Her yıl hava karardıktan sonra bugünlerde tekrarlanan bu müthiş doğa olayının ilk gecesinde kelebekler, ışıkların çevresinde saatlerce uçuştuktan sonra köprü üzerine düşerek ölmeye başladı. Nehir kenarında balık avlayan balıkçıların şaşkın bakışları arasında köprü üzerinde toplanan kelebeklerin ölüm görüntüsü, büyük bir ilgiyle izlendi. Ölü kelebekler, köprünün üzerinde bembeyaz bir görüntü oluşturdu, adeta kar görüntüsünü andırdı. Her yıl tekrarlanan bu doğa olayının nedeni bilinmiyor. Kelebeklerin ölüm dansının birkaç gece daha tekrarlanması bekleniyor.
13.07.2009 12:05
alıntı:haberler.

demekki kelebek zamanı bu aralar.ama görülmeye değerdi yüzlerce kelebek gördüm tek tek olduklarından resimleyemedim tabii.
cok ilginc...ben beraber geliyorlar sandim...tek-tek olunca goruntulemek zor tabii...
fakat haber de bir o kadar ilginc..hemen su aklima geldi...her sene ayni olay oluyor diyorlar...ve bir kac aksam devam edecegini soyluyor....kapat abi isiklari bir kac gece orada...diyeceksin baska isik mi bulamiyacaklar...oradaki gibi kuvvetli isik..belki o yakinlarda yoktur...
neyse bunu dusunen kesin olmustur,fakat herhalde tabiatin kanunu mu desem...onlarinda sonlari boyle herhalde
Bul
tabiatta ampül ışıgı yokki abi gerekirse 1 hafta kapat yada bi şekilde ısınmayacak ışık yap teknoloji bu kadar ilerlemiş ışık kaynagının etrafına cam yap ışığa gelen kelebekler ısıdan ölmesin bu kadar zormıu,allahın levrekcisi düşünmüşde okadar okumuş adam düşünememişmi,
zaten kısa olan ömürlerini dahada kısaltıyor boşuna ve bunu seyretmek ne kötü ki gelenekselleşiyor.
Bul
LeVrEkCi yazdı:tabiatta ampül ışıgı yokki abi gerekirse 1 hafta kapat yada bi şekilde ısınmayacak ışık yap teknoloji bu kadar ilerlemiş ışık kaynagının etrafına cam yap ışığa gelen kelebekler ısıdan ölmesin bu kadar zormıu,allahın levrekcisi düşünmüşde okadar okumuş adam düşünememişmi,
zaten kısa olan ömürlerini dahada kısaltıyor boşuna ve bunu seyretmek ne kötü ki gelenekselleşiyor.
tabii Nihat ya...cozum o kadar basit....elbette..
ama olay,, duyarlilik meselesi
Bul
Sinekler bitti.
Kelebekler geldi.
Yaşasın uğurlarda çoğalıyor...
(Şaka-şaka-şaka)
Kötüyü hep yapıyoruz.Kısa olan ömürleri dahada kısaltmak...Rolleyes
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  maydanozda sırtı-5- yycolak 83 15,994 25-02-2013, 12:26
Son Yorum: MeRcAnCevat
  Sert Lodoslardan sonra sırtı avında gelen palamutlar. 13 Aralık 2012 Torik Orhanbaba 40 5,734 20-12-2012, 11:39
Son Yorum: Torik Orhanbaba
  22.10.2012 Tahsin-Bahadır,sırtı tahsinmersin 23 3,348 28-10-2012, 11:11
Son Yorum: Uzun_ahmet
  Maydanoz'da Sırtı ile Turna ALTAYLI 37 6,028 16-05-2012, 08:45
Son Yorum: yycolak
  Maydanozda sırtı -2- yycolak 103 11,914 22-12-2011, 18:39
  Maydanozda sırtı... yycolak 145 14,461 28-09-2011, 23:42
  Az sirti,az yemli Albatros-gr 33 5,753 26-04-2011, 21:10
Son Yorum: Albatros-gr
  Bugünü sırtı avı orhanekmekci 55 11,744 19-04-2011, 07:55