Yorumları: 6
Konuları: 0
Cahit ustama katılıyorum. Ancak kıyıdan kaya midyesi süper iş yapar, onu da es geçmemek lazım. Kalamar ve ahtapot bacağı tek geçsen yeridir. Çupra kıyıdan yatırılan oltadaki yemi kaptımı gider, iğneyi gırtlağından alırsın hatta kesersin de. Yalnız tek iğneli hırsız olacak başkasına bakma derim ben. İnce misina 30-40 gr kurşun, tespih boncuğu+fırdöndü ve 35-40 cm lik köstek ucunda 5 no uzun sap döğme çelik iğne. İğnen sağlam olsun, kırıp tükürüp atar ucuz iğneleri.
Böyle 8-9 tane hazırla yatır yan yana, aldımı gider o zaten.Haydi rastgele.
Yorumları: 1,201
Konuları: 54
bilgiler için teşekkürler ben busen bunlara çok ihtiyaç duyacağım inşallah
Yorumları: 12
Konuları: 1
selam takımın beden boyu ne kadar olacak
adurmazoğlu
cahitusta yazdı:kıyıdan çupra avlamak zor zanaat tekneden avladığın yemleri(karides ,sardalya , midye) tavsiye etmem . biraz daha dayanıklı, en azından 2-3 vurmaya dayanacak sertlikte yem olmalı çünki sandaldaki gibi ilk vuruşta alma şansın zayıf.kıyıdan kum yengeci de iş yapmıyor denedim zayıf kalıyor çünki çupra ne kadar küçük olursa olsun dişleri midyeyi kırıp hatta bazan kırmadan yiyebilecek şekilde dizayn edilmiş. midyeyi kabuğu ile bizim ay çekirdeğini yediğimiz gibi yiyebilen bir balık için(kıyıdan)ahtapot yada kalamar derim ben bulabilirsen ahtapotun kollarının en ince kısmından 5-7 cm lik bir parçayı(soyulmuş) kurt takar gibi tak 1-2 cm lik kısmı taşsın oltadan . ilk vuruşları sarkan kısımlara yapar bu arada sen farkedersin ve bir sonraki vuruş için şansın artar
adurmazoğlu
usta yılbaşında iz<mir tarafında nerede avlanayım.bursadan geleceğim de
adurmazoğlu
Yorumları: 719
Konuları: 31