Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boğaziçi'nin Sarıkanatları-14 (Rapalayla Av)
haftaya işyerimi ben erken açıyorum yarın ve pazar sabahı tuttum tuttum yoksa 1 hafta mecburi ara vereceğim ancak belki 7 de çıkıp 1 saat balık direk işe gelebilirim beni sardı bu iş kışın balıkçılıktan uzak kalıyordum şimdi balık oldugu sürece bakarım balıga hem strese iyi geliyor hem temiz hava almış oluyor insan birde bana çok müsait emirgan kalender benim büyüdüğüm yerler eve çok yakın evden çıkınca 5 dakika sonra oradayım.
hele kalender ev iş arasında kalıyor.arabayla işe gittigimde dur 1 saat tut sonra devam işe yalnız eksiklerimi görüyorum onları yavaş yavaş gidermem lazım mesela önce şu makineyi tamir ettirmem lazım,ucuz rapala almam lazım,kovamı hallettim bugün çok zorluk çekince geldim kova aldım Smile 2. kamış makine şart biri arıza yapsa balık varken yandım allah bagırır insan ileride iyi bişey bakacagız artık bana.
sayenizde 2 senede pişerim inşallah Gulumse
Bul
birol çok güzel iş çıkartmışsın yine...valla böyle raporlarla adamın iştahını kabartıyosun..bende hazırlıklarımı yaptım...yemli takımlar hazırladım..elimde benimde rapala kalmadı...1 pins minnow 1 cristal minnow kaldı gerisi yaramaz..pelicanın rapalalarıda idare eder ucuz iş yapıyor..pazar sabahı inşallah müze önünde yerimizi alıcaz...balıklar çok güzel...bugünde çok güzel yapmış demek balık kaçırılmaz dı bu fırsat...bugün yaptıysa yarın yapmaz pazar yapar hesaba göre...Smilegüzel avlar dileğiyle..saygılar..rastgeleAlkis
Seerf
Bul
LeVrEkCi yazdı:haftaya işyerimi ben erken açıyorum yarın ve pazar sabahı tuttum tuttum yoksa 1 hafta mecburi ara vereceğim ancak belki 7 de çıkıp 1 saat balık direk işe gelebilirim beni sardı bu iş kışın balıkçılıktan uzak kalıyordum şimdi balık oldugu sürece bakarım balıga hem strese iyi geliyor hem temiz hava almış oluyor insan birde bana çok müsait emirgan kalender benim büyüdüğüm yerler eve çok yakın evden çıkınca 5 dakika sonra oradayım.
hele kalender ev iş arasında kalıyor.arabayla işe gittigimde dur 1 saat tut sonra devam işe yalnız eksiklerimi görüyorum onları yavaş yavaş gidermem lazım mesela önce şu makineyi tamir ettirmem lazım,ucuz rapala almam lazım,kovamı hallettim bugün çok zorluk çekince geldim kova aldım Smile 2. kamış makine şart biri arıza yapsa balık varken yandım allah bagırır insan ileride iyi bişey bakacagız artık bana.
pazar haberleşelim,hatta orada buluşalım..saygılar..
Seerf
Bul
ozan hava kötü olacak gibi görünsede büyük ihtimalle pazar günü saat 11 e kadar bende takılacagım oraya hava çok kötü olmasada balık tutsak.
büyük ihtimalle kamil abide gelir.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ozan hava kötü olacak gibi görünsede büyük ihtimalle pazar günü saat 11 e kadar bende takılacagım oraya hava çok kötü olmasada balık tutsak.
büyük ihtimalle kamil abide gelir.
valla ben karda yağsa giderim..sağlam giyinip yağmurluğuda üzerimize çektikmi tamam...oltayı çalıştırmak zor oluyor ama o şekilde idare edicez...kısmet olursa beraber takılalım o gün erol abiyle gelicez,birol harun abihepimiz balığı boğalım ogün..
Seerf
Bul
ozan sen oradan gelirsen ben hiç durmam gelirim ama kar yagarsa zor olur biraz Siyirdim
hastalık veya başka sıkıntı olmazsa kısmetse sabah erkenden oradayım.
hatta yarında kısmetse 10:15 e kadar oradayım Gulumse
Bul
LeVrEkCi yazdı:haftaya işyerimi ben erken açıyorum yarın ve pazar sabahı tuttum tuttum yoksa 1 hafta mecburi ara vereceğim ancak belki 7 de çıkıp 1 saat balık direk işe gelebilirim beni sardı bu iş kışın balıkçılıktan uzak kalıyordum şimdi balık oldugu sürece bakarım balıga hem strese iyi geliyor hem temiz hava almış oluyor insan birde bana çok müsait emirgan kalender benim büyüdüğüm yerler eve çok yakın evden çıkınca 5 dakika sonra oradayım.

Nihat her nekadar teorik olarak bilsek de her rapala avı bir tecrübe oluyor. ileri atışa alışıyorsun. balık nerede, nasıl geliyor öğreniyorsun. at-çek yemliden çok farklı çünkü. mesela geçen gün yeni birşey öğrendim. ileri atıp dibe inince sarmaya başlıyorsun ya. olta bir noktada dipteki akıntıya kapılıp ağırlaşıyor. o noktada çekmeyi oldukça yavaşlatıyorsun. ve seyrek olan balık o an yapışıyor. tabii bu bol balıkta geçerli değil ama işin püf noktaları var gerçekten.
ayrıca kışın açıkta iri istavritte yapacak. ileri atışını geliştirince onuda avlarsın. keyifli oluyor.
Bul
BALIK and OZAN yazdı:birol çok güzel iş çıkartmışsın yine...valla böyle raporlarla adamın iştahını kabartıyosun..bende hazırlıklarımı yaptım...yemli takımlar hazırladım..elimde benimde rapala kalmadı...1 pins minnow 1 cristal minnow kaldı gerisi yaramaz..pelicanın rapalalarıda idare eder ucuz iş yapıyor..pazar sabahı inşallah müze önünde yerimizi alıcaz...balıklar çok güzel...bugünde çok güzel yapmış demek balık kaçırılmaz dı bu fırsat...bugün yaptıysa yarın yapmaz pazar yapar hesaba göre...Smilegüzel avlar dileğiyle..saygılar..rastgeleAlkis

Teşekkürler Ozan. Valla ben okadar takip etmeye çalışıyorum. yinede rastgelemiyorum akışa.bu balığı günlük olarak takip etmek gerek. ama hergün balığa gidemiyorum. büyük yorgunluk oluyor çünkü.
elindeki rapalalar yeterli gelir koparmazsan. benimde bir karaköye gitmem gerek. 1-2 ucuz rapala ve 3 lü iğne almak için.
Bul
BALIK and OZAN yazdı:valla ben karda yağsa giderim..sağlam giyinip yağmurluğuda üzerimize çektikmi tamam...oltayı çalıştırmak zor oluyor ama o şekilde idare edicez...kısmet olursa beraber takılalım o gün erol abiyle gelicez,birol harun abihepimiz balığı boğalım ogün..

birde balık bol olursa işte ozaman o kötü hava vız gelir. ben belki sizi izlemek ve hava almak için gelirim havanın durumuna göre.
Bul
sadece izlemek içnmi ? Gulumsebak söylemedi deme bir balık yapar ahh dersin sen hiç olmassa kamış ve rapalanı al yanına diğerleri bizde var nasıl olsa Wink
benim yarın sabah işim yatacak gibi şu anda burada çok yağmur yagıyor sabah kalkıp bakacagım yagmur yoksa giderim.
pazar yagmur olsada gidecegim ama kısmetse.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Boğaziçi'nin son lüfergilleri 03.06.2013 FuRkAn * 15 2,762 06-06-2013, 21:35
Son Yorum: bahriyeli
  07.02.2013 boğaziçi BALIK and OZAN 24 3,486 11-02-2013, 19:04
Son Yorum: SpinAvcısı
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 4 / 27.12.2012 ® FuRkAn * 12 2,653 30-12-2012, 02:45
Son Yorum: xfisher
  Boğaziçi'nde Sarıkanat Avı 2 / 22.11.2012 ® FuRkAn * 9 2,110 24-11-2012, 13:35
Son Yorum: tahsinmersin
  24/25 ekim Bayram LÜFER ve SARIKANATLARI MaVrUşGiL 23 4,449 01-11-2012, 15:27
Son Yorum: monawar
  Boğaziçi'nin nazlı palamutları 16.10.2012 ® FuRkAn * 19 2,870 18-10-2012, 15:39
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin lüfer ve çinekopları ® FuRkAn * 28 4,141 14-11-2011, 18:45
Son Yorum: OZGUR__C
  28.12.2010 Boğaziçi'nin dev sarıkanatları ve çinekopları ® FuRkAn * 31 7,021 11-01-2011, 01:07
Son Yorum: Can ARSLAN
  Boğaziçi'nde çinekop avım 09.11.2010 ® FuRkAn * 28 6,349 22-11-2010, 10:43
Son Yorum: FuRkAn *
  Boğaziçi'nin Mırmırları balıkoltası 48 7,131 26-09-2009, 22:57
Son Yorum: tatar77

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi