Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
önemli bir konu..
Sevgili Elda...

Bilinçsiz tarım ilacı kullanımı veya usulsüz ağaç kesimi gibi yüzlerce yaramızdan biri de bu..

Ama ben gerçekçi bir insan olduğumdan ,yerel halk denetlemediği müddetçe asla denetimde başarı sağlanamayacağını da belirtmek isterim.

Yerel halkın denetimi için ise halkın menfaatine yarayan birşeyler gösterilmelidir.

Ya da kendileri görmelidir....

Eğitim verilmeli gibi hayaller bana göre değildir.Çünkü bu gün eğitime başlasanız sonucunu üç kuşak sonra belki alabilirsiniz.

Benim görüşüme göre dünyanın eğitim verilip sonuç alacak kadar vakti yoktur.

Sevgiler..
Bul
Alkistamamen katıılıyorum.
Bul
maalesef bu durumlarla çok sık karşılaşıyoruz, bir taraftan dinamit atan veya kaçak trol ve ağ atanların arkasına sığındığı geçim derdi var. diğer taraftan dere ve göllerde kaçak ağ, tırı vırı ve bir takım kimyasal maddeler ile avlandığını sanan cahiller var ..

bunları tespit etmek gerçekten zor, sahil güvenlik veya jandarma ihbar olmadığı sürece ne yapabilirki, adam sabahın köründe denize çıkıp dinamit atsa kaç kişi görecek ve duyacak.

bu ancak uzun sürecek eğitim ile sağlanabilir kanaatindeyim. inşallah sularımızın kıymetini anlarız.....
Bul
Ahmet abininde dediği gibi eğitim uzun vade için fayda sağlar ancak günümüzü kurtarmak için ciddi ve sert tedbirler alınmalıdır. Örneğin dinamit kullanımı ruhsatsız ateşli silah kullanımı ve bulundurma kapsamına dahil edilebilir.
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
ustam61 yazdı:Hayret birşey ya.Dinamitle yapılan katliamdan ancak yüzde on nisbetinde balık alabildiklerini % 90 ının suda kaldığını ,dipteki yumurtaları bile çatlatarak dünyaya gelmemiş balıkları bile öldürdüklerini bilmezlermiyki bu caniler.Biraz ağır bir ceza olacak benimkisi ama o dinamitlerin yanına bu canileri bağlayacaksın ve tekneyle birlikte patlatacaksın.
güzel bir yorum ustacım... Alkis katılıyorum Rose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
yazık gerçekten çok üzücü bir olay en kısa sürede bitmesi gerek bu tarz katliamların.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bul
ustam61 yazdı:Hayret birşey ya.Dinamitle yapılan katliamdan ancak yüzde on nisbetinde balık alabildiklerini % 90 ının suda kaldığını ,dipteki yumurtaları bile çatlatarak dünyaya gelmemiş balıkları bile öldürdüklerini bilmezlermiyki bu caniler.Biraz ağır bir ceza olacak benimkisi ama o dinamitlerin yanına bu canileri bağlayacaksın ve tekneyle birlikte patlatacaksın.

Ustacım senden farklı bişey söylemek istemiyorum..

Allah daha beter etsin..Affet
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Hala dinamitle avcılık yapıldığına inanamıyorum,Eldacım.
Ama kol-bacak kopmalarına da üzülmüyorum.
Bul
Dinamitin vereceği zararları düşünüyorum Nayirolamaz ve tek kelimeyle "rezalet" diyor başkada kelime bulamıyorum Snifsinf
BENİM İÇİN "EN BÜYÜK BALIK; HENÜZ TUTACAĞIM BALIKTIR"...................1967 DÜZCE[SIGPIC][/SIGPIC]
Bul
“Hiçbir şey, eyleme geçen cehalet kadar korkunç olamaz!” (Goethe)
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Bırakma Olta Takımları (Konu Bölme) LeVrEkCi 15 3,848 27-04-2011, 06:33
Son Yorum: yycolak
  önemli LEVREK duyurusu LeVrEkCi 29 4,184 04-10-2007, 20:28
Son Yorum: LeVrEkCi
  önemli yardım LeVrEkCi 18 3,271 01-02-2007, 00:08
Son Yorum: mudanya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi