Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
önemli yardım
arkadaşlar ben bu siteye takılmadan önce misinalara kancalara çok önem vermezdim.buraya takılmaya başladıgımdan beri gördümki çok degişik misinalar kancalar var .suda görünmeyeni 0,27 olupta çok çok saglam çekerli olanı türlü türlüsü var bunları tek tek aramaktansa sizlere danışmayı uygun gördüm size zagmet bilgilerinizi yazarsanız bende gidip ona göre malzeme alayım bu işlere çok daha hassas yaklaşmaya karar verdim.şimdiden verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.
istedigim bilgiler:
misinalar özellikle levrek için ince ama görünmeyen saglam misinalar
ve kancalar saglam kancalar.
teşekkürler
Bul
nihat abim balikcilik sizde gibi bende cok hastaligi var benim daha once dedigim gibi buyuk igne buyuk baligi ,kucuk igne hepsini yakalar
en idaeli orta boylu igne uzerinde chemically shapened ilaclarla ucu sivrilestirilmis ve ignenin cok ince olmasi en idaeli
misine ye dersenmumkun oldugu kadar en incesi en saglami sizde benim gibi teknede avlandiginiz icin baligin kacma yeri yoktur makinanda guzelse frenide guzel calisiyorsa istedigi yere gitsin ince misineyle buyuk baligi cikarmak benim en sevdigim noktadir
bide demirleme yaptiysak yemleme yaptiktan sonra akintiya gore dibe en agir varabilcek en kucuk kursunu kullanirim yemin dibe batmasi yavas olmasi baliga hic sans vermez
bilmislik taslamiyom benim avlanma teknigim bu, ogrendigim ve uyguladigim
Bul
Levrek avında (kıyıdan yada tekneden) beden ve köstek için Asso Discovery 0.28mm kullanıyorum ki aldığınız zaman göreceksiniz üzerinde üzerinde ''no limit'' yazar. Düğüm atarken misinayı yakmadığınız taktirde bir kaç kiloluk balıkları çok rahat çekersiniz. Olta misinası için ise Rodex 0.40mm kullanıyorum. Bu misinayı tercih etmemin ise üç sebebi var: sert olması (misina fazla esnek olduğunda vuruşu hissetmemek yada son hamleyi yaparken kancayı taktıramamak gibi kötü tarafları var) Ekonomik olması ve 12kg a kadar çekerinin olması.

Kanca seçiminde ise avlanacak meranın bilinmesi ve çıkması muhtemel balığa göre hareket edilmesi gerekir bence. Ben 5 yada 6 numara düz metalik beyaz kanca kullanıyorum. Ancak av yapılacak merada ispendek çıkıyorsa yada en fazla kiloluk balıklar çıkıyorsa iğne boyunu küçültmek gerekir diye düşünüyorum
Bul
siglon 022 çıktı çıkalı başka misina kullanamıyorum.levrek te hassasiyeti hissedebiliyor ve balığa fazla kendimi hissettirmiyorum.aynı misina yı tekneden sarkıtma yada kıyıdan savurma için de kullanıyorum. parmak alışınca başka misina odun hissi uyandırıyor elinde insanın.bir de kuvvetli basan balıklarda saz teli etkisi oluyor ya ona bayılıyorum.çıkarttığı sesin perdesine göre gelen balığın gramını -+5 gr. farkla bilebiliyorum.
olta nın da aralarında uçurum olacak şekilde seçerim.savurmada 7 - 8 numara çapraz norveç,levrek takımında da 2 - 3 numara uzunsap takarım.ama işin garip yanı ben ava gittiğimde hazırda hiç takımım olmaz . orada denizin şekline ve av ın hassasiyetine göre takımı anında hazırlarım.yani yedeğimde hiç lazım olmasa da tüy takımından 6 numara avcı oltasına kadar her teçhizat hazır olur. duruma göre de üzerlerine düşen görevi yaparlar.
nihat naçizane tavsiyem : malzemeyi bol tut.lazım olduğunda pişman etmesin
sevgiler
Bul
kendi sahsima igne veya misine yi hic secmedim dikkat ettigim konular mumkun oldugu kadar ince olmasi yeterki makinamin freni guzel calissin tekne icin , yeteri kadar misine varsa makinamda, igne istedigi kadarda zayif olsun o baligi cekerim ben ,sabir en onemlisi ,tabiiki demiyom beklenmedik buyuklukte baligi ince misine ile cekmemiz imkansiz degil baligi yoracan ben onu bilirim kuzu gibi gelir sonra
Bul
bilgiler için teşekkür ederim hepsini not ediyorum ben 30 senedir balık tutuyorum ama hiç misina seçmek aklıma gelmedi aslında geldi de nasıl olsa balık tutuyorum diye rodex,krokodil gibi bilinmiş misinalardan şaşmadım.
ama baktımki degişik misinalar var ince ama çok kuvvetliler suda görünmeyebnler falan o zaman demek dedim olta seçmeden böyle tutuyorsam seçersem neler yapabilirim o yüzden bilgiler lazım.
ayrıca ben tekne ile avlanıyorum ama kamış ve makineyle avlanmıyorum el oltası ile uzun olta levrek,lüfer tutuyorum uzun olta ile yani.
yeni misina isimleri numaraları çok iyi oluyor buradan sizlerden ögrenmek tekrar teşekkürler.
Bul
Mustad dynamıte ultra misina 0.25mm 17.100 gr çekerlidir. fiyat biraz tuzlu.30 ytl civarı.
ayrıca gri renkli misinalar benim tercihimdir.beyazlar kaşık ve rapalada benim fikrimce verimi düşürüyor.
Bul
Sırtı için Cahit usta'nın dediği gibi Siglon'dan şaşmam.Önde 0.22 yada 0.028 fırdöndü sonrası için neme lazım 0.33 kullanırım.Sarkıtmada Yıldırımın Rodex'i 0.30-035-yada 0.40 balığa göre ve derinliğe göre ise bu 60 mt ve sonrası için Ozaca'nın Mustad'ından şaşmam.Bahri kardeşimizin makinası için söylediklerine katılıyorum ve çıkrık modelini kullanıyorum.Fren çok önemli Benden bu kadar.ben de senden Levrekle ilgili ince detay var ise beklerim.Biliyorsun avlamasından zevk aldığım balıkların başında gelir Selamlar
Bul
balzer iron line örme misina

bence bu lüfer turna sinarit gibi dişli misinayı kesme riski olan balık avında ideal dir

iğne için mustad marka iğne kullanmanı tavsiye ederim

ama el oltası ile yakalamanın zevki hiç bişeyde yoktur Smile
Bul
xxl üstad yazdı:Sırtı için Cahit usta'nın dediği gibi Siglon'dan şaşmam.Önde 0.22 yada 0.028 fırdöndü sonrası için neme lazım 0.33 kullanırım.Sarkıtmada Yıldırımın Rodex'i 0.30-035-yada 0.40 balığa göre ve derinliğe göre ise bu 60 mt ve sonrası için Ozaca'nın Mustad'ından şaşmam.Bahri kardeşimizin makinası için söylediklerine katılıyorum ve çıkrık modelini kullanıyorum.Fren çok önemli Benden bu kadar.ben de senden Levrekle ilgili ince detay var ise beklerim.Biliyorsun avlamasından zevk aldığım balıkların başında gelir Selamlar

levregin en hassas noktası ses olmayacak diger herşey bilinen şeyler bikaç yerde ayrıntıları yazmıştım.ses çok önemli bi sabah levrege gidicem tekneye çıkmak için suda yürüyorum bi baktım kocaaa levrek sırtını suyun üstüne çıkarmış salına salına kefal arıyor sabahın 5 i suda kimse yok balık kıyıya gelmiş ben tekneye dokunmamla kayboldu levrek daha tık sesine yok balık.o yüzden hep sabah erken giderim rahmetli ali pasiner ustanın kitabındada yazar levrek sabah sessizken kürekle avlanır diye motor ses yapmasın diye.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  önemli bir konu.. eldapan 25 3,786 12-07-2009, 22:07
Son Yorum: eldapan
  marmaris yardım HIDIR 13 2,810 19-04-2009, 22:25
Son Yorum: ufuktan26
  (Yardım) MArmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Lapsetur 5 2,272 19-08-2008, 20:25
Son Yorum: meteor
  önemli LEVREK duyurusu LeVrEkCi 29 4,464 04-10-2007, 20:28
Son Yorum: LeVrEkCi
  SAZANCILAR LÜTFEN YARDIM maceratorr 7 1,837 16-08-2007, 13:49
Son Yorum: RaPaLaCı
  levrekçi yardım ahmet_beşiktepe 19 2,892 02-03-2007, 17:30
Son Yorum: kılçık
  Palamut Hangi Tüye daha çok geliyor-Yardım.. than58 13 3,863 11-10-2006, 23:19
Son Yorum: GÖKSEN
  yardım abdullahgülçiçek 2 1,737 05-05-2006, 17:36
Son Yorum: abdullahgülçiçek

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi