01-05-2009, 11:05
konu eskiden acılmış ama ben yeni gördüm en kısa zamnda denemeyi duşunuyorum.tsk
Kıyıdan Asansör Sistemi ile Lüfer Avı.
|
01-05-2009, 11:05
konu eskiden acılmış ama ben yeni gördüm en kısa zamnda denemeyi duşunuyorum.tsk
08-05-2009, 12:36
asansör sistemi akıntı olan yerlerde geçerli olur yoksa yem aşağıya kadar inmez.
Sistemini dün bende denedim Muratcım
Dibi olta takılmasına elverişli bir yerde. Ben senin taktiğine ek olarak iğnenin takılı olduğu kola 20Gr.lık bir kurşun taktım.Tam iğnenin dibine.Vuruş alamadım ama kol istenilen yere rahatlıkla indi büyük ihtimalle.Öyle yüksek yer akıntı gerekmedi.Kurşun kolu ana kurşuna doğru sürükledi.Bundan böyle takılma olasılığı yüksek yerlerde bu sistemi kullanacağım.Teşekkürler.
18-05-2009, 17:50
yycolak yazdı:Sistemini dün bende denedim Muratcım güzzel bir fikir ama unutulan bir şey var atladığınız o kurşun yemide yosunların içine sokar ve lüfer o yemi görmiyecektir , ve o yem nereye kadar gitti klipse kadar mı yoksa hemen önüne kadar mı yüksek yer klipse kadar yollar zaten yüksek ve akıntılı olması o yüzden önemli yem ileri gitmesi için
oğuz durmaz 15/02/1975 +rh istanbul
24-08-2010, 19:30
Oldukça güzel açıklanmış.
10-09-2010, 01:57
Arkadaşlar canlı zargana nın takılacağı takımın 1 metresi misina peşine fırdöndü geri kalan yarım metre gri üçlü çelik sargı tel olması gerekli sağolsun çok değerli bir abim öğretmişti bunu bana.Zargananın fiziğine göre iğneler kullanmalı sidiklik dediğimiz yere 2 veya 3 numara uzun pala beyaz çapraz galvanizli iğne yumurtalık bölgesine 1 numara ve gagasınada aynen 2 veya 3 numara iğne bağlanır gaga kısmının on santim önünde fırdöndü olması gerekli umarım tam olarak anlatmışımdır herkese rastgele.
08-02-2011, 10:00
Tebrikler güzel paylaşım...
![]()
24-04-2011, 12:28
Ben asansör işini gece mırmır da çok kullanıyorum, 6 metrelik göl kamışı, yüksek yer değil sahilden, üçlü fırdöndü, 15 gr kurşun + 200 gr kurşun, kasnak,çok güzel iş yapıyor.
F.Mehmet koray 1948 Ank.
![]()
07-10-2011, 10:21
mrs303 yazdı:28/09/2007 Cuma günü. Üsküdar salacak sahilden ASANSÖR sistemi ile 2-3 kişinin Lüfer aldıklarını gördüm. Biraz durup izledim çok ilginç bir yöntem fakat başarılı oluyor sanırım.**tüm amatör balıkçıların bilmesi gereken bence çok etkili bir kıyıdan lüfer,özellikle levrek avı için güzel bir avcılık şekli.
Bu yöntemde aklıma takılan tek şey şu: lüfer vurunca hızlıca çekilir diye anlatılmış ama asansör aşağıya inmeden lüfer vurursa serbest durumda olan klips kurşunla buluşuncaya kadar lüferi tam olarak çekemeyeceğiz yani lüfer hala misina üzerindeki serbest klips sayesinde serbest olacak, boşluktan faydalanıp kurtulma şansı daha fazla değil mi? Benimki sadece mantık yürütme tabi
![]()
bir tutkudur balık tutmak..
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|