Yorumları: 7,454
Konuları: 123
bucalıfikret yazdı:bahadır raporu zevkle okudum video'yu zefkle seyrettim muhteşem elinize sağlık söylenecek kelime bırakmamışsınız tebrikler tahsinim oltacılıktan sonra sırtı avındada başarılı olmuş teşekkürler tahsinim elinize emeğinize sağlık.  
Sevgili Fikret abi,
Çok teşekkür ederiz. Tahsin abim bildiğin gibi değil. Palamutları görünce levreği unuttu.  Yakaladıkları kadar kaçırdığı vardır. Ama tecrübe kazandı artık.
Sizlere de herdaim keyifli avlar dilerim.Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
ALTAYLI yazdı:Bitmesini istemediğim güzellikte bir paylaşıma daha imza atmışsın. Sevgili kardeşim Bahadır. Neyseki yenileri de gelecektir diye teselli buluyorum. Harikasınız. Tahsin kardeşimde bu güzelliklere ortak olarak işe bir başka keyif katmış. Süper geçen bu sürelerin daha keyifli ve bereketli olmasın diliyorum
Sevgili Ercan abi,
Güzel dilek ve sözlerin için teşekkür ederiz.
Daha keyiflileri sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)
Lakerda yazdı:Emeklerine sağlık Bahadır bey,yine çok değerli ve harika bir paylaşımda bulunmuşsunuz. Avda gösterdiğiniz gerçek amatörlük ruhu da takdire şayan.Böyle eğitici paylaşımlar ayrıca bizler için de bir kaynak teşkil ediyor.Teşekkürler. Aksiyon için bayağı uğraşmışsınız; sahte balığı fırdöndüsüz kullanmayı denediniz mi acaba ? merak ettim..
Paşanın da maşallahı var tebrikler..Tahsin'e de tebrik ve selamlar..
Sevgili Mehmet abi,
Teşekkürler. Bir gelecekte okuyanacak amatörler açısından öğretici bir paylaşım olabilirse amacıma ulaşmış sayacağım kendimi. Yazımda da belirttiğim gibi, amatör bir çok kişiden, balık avı sitelerinden çok şeyler öğrendim. Öğrendiğim ve benim kattığım tecrübeleri de gene onlarla paylaşmak bence bir borç. Paylaşımlardaki hedefin de bu yönde olması kanaatindeyim. Umarım faydalı olur.
Evet, yaprak fileto yemin salınımı için oldukça uğraştım. Ama son deneme videosunda da görüleceği üzere başarılı olabildim. Sahte balığı fırdöndüsüz kullanmıyorum. Çünkü av sırasında sahteleri sıklıkla değiştirebiliyorum. Her seferinde düğüm; botu idare ederken hem zor hem de sıkıcı olabiliyor. Rapala düğümüyle daha rahat salınacağını düşündünüz sanırım. Sıkışan sahte 7cm'lik River2Sea markanın Targetminnow modeli, dolayısıyla ön halkası çok küçüktür. Arkasından fletosuz sırtı avında çok muhteşem(gerçekten tavsiye ederim) yüzüşü vardır. Çok düşük hızlarda rolling ve wiggling(yana ve öne sallanan) hareketlerinin cazibesi çok yüksek. Fakat arkadan fileto ağırlığı binince kafa kaldırma dolayısıyla arttı. Bu da sıkışmayı getirdi. Bunu da daha büyük klipsli fırdöndü ile çözdüm.
Sizlere de rastgelmesini dileyerek, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
orhanekmekci yazdı:Avıyla,raporuyla harika paylaşım ayrıca İsmaili sırtıda görmek paşa güzelmiş Bahadır,daha büyüklerine inşallah.Afiyetler olsun
Sevgili Orhan abi,
Beğenmene sevindim, çok teşekkür ediriz.
Daha bereketli ve keyifli avlar senin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
Cihan Deniz yazdı:tebrikler Bahadır abi ve Tahsin abi Levrek çok güzel
Teşekkürler sevgili Cihan.
Daha bereketli ve keyifli avlar senin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
LeVrEkCi yazdı:rapor değil kitap yazmışsın dostum,
rapala arkası fleto yem için nacizane önerim kancadan sonra 2. bir kancayı ya minik fırdöndü aracılığıyla yada halkalı kancaları birbirine geçirerek (fırdöndü daha iyi oluyor,fırdöndünün bir deliğini kancanın ucundan geçirip halkayı deliği hafifçe sıkıştırıyorsun,diğer deliğini diğer kancanın delikl ucunu ısıtıp açıp geçirip kapatıyorsun),kullanırsan zarganayıda kuyruklu fleto takarsan daha avcı ve verimli olacaktır.
levrek trofe sayılır kelimelerin senin mütevaziliğindendir,balık maşallah tam bir trofe..
bundan sonrası paşa dedelere geliyor sıra,onları durdurmak biraz daha zor dur,daha fazla sabır ister daha fazla el ayak titretir,kalp dayanıklı beyn sağlam çalışmalıdır paşa dedeler mi 8 kgluklar 10 kg luklar dostum..eminim buda olacak..salınan ispendek,tutulan palamutlar,uskumrular,sinarit..maşallahınız var tahsin abiyle çok güzel gün geçirmişsiniz.
bu arada yakala bırak kofana avı planlaması helal olsun  
Sevgili Dostum Nihat,
Öncelikle sana teşekkür ederim. Kofana konusunda başını çok ağrıttım. Çok değerli bilgiler aldım. Yardımların için sonsuz teşekkürler.
Dediklerini not aldım. O gün zargana yakalayamadım. Videolarda görünen zargana da daha önceki avdan yemeklik iri bir zargananın fileto hali. Maalesef çok kalındı. Yoksa senin zargana fileto çıkarma(hatta çift kuyruk detayı ile birlikte) videonu defalarca seyrettim.  Bence o videonuz da çok değerli paylaşımlardan.
Bu arada bir, hatta iki istirhamım daha olacak senden;
1-Basettiğin kaşık kafalı ardında çift iğneli takıma zargana fileto takılması ve yüzdürülmesi
2-Canlı zargananın üç iğneli oltaya takılması
ile ilgili video görselleri hazırlasan. Bu konudaki değerli bilgi ve tecrübeleri bizimle paylaşsan. Süper olur. İnan hiçbir yerde bununla ilgili video görseli yok. Fotoğraf çok. Ama videonun daha değerli olduğunu düşünüyorum. Takılışında bildiğin ama bilmeyen için çok önemli bir detay, maalesef fotoğraflardan kazanılmıyor. İnsan için öğreti ise en basit taklit yöntemi. Bu yüzden videoda benzetmeyle yapabilirlik daha kolay.
Büyük trofeler umarım hepimize nasip olur. Bu sene sırtıda canlı yem gezdirerek(videolarını seyredip öğrenince  ) trofe avlama planları yapıyorum. Malum kol yüzünden at-çek yapamıyorum. Senden de trofe raporları gelecek gözüküyor, maşallah sezon heryerde güzel başladı.
Güzel ve teşvik edici sözlerin için tekrar teşekkürler.
Sevgi ve selamlarımla...
bill74 yazdı:Bahadir abi önce emegine saglik. Bu kadar ugrasip bize detaylariyla bir av anlatmissin. Zevkle okudum. Arica yüregine saglik, o av heyacanini bizlere kendin gibi yasattigin icin. Cok tesekkürler.   
Sevgili Bilgehan,
Sizleri o anlara ortak edebildiysek ne mutlu. Beğenmene çok sevindim.
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
Salih Reis yazdı:Bahadırcım bu bilgileri bir yerde toplamanı tavsiye ederim, ansiklobedilik bilgiler bunlar masallah,
geçtiğimiz hafta aynı yerde sabahtan öğlen 14,00'e kadar dolaştım bir tek vuruş bile alamadım, senden sırtı ile ilgili ders almam gerektiği açık 
Tahsin abimizi de almışsın ne güzel bir gün olmuş  
en yakın sürede beni de dahil etmeni istiyorum, 
Sevgili Salih Reisim,
Öncelikle teşekkür ederiz. Bu bilgiler sitemizde kayıtlı ve tüm dostlarımızla paylaşıma açık. Aslında sen de aklımızdan geçmedin değil, ama hafta arası olduğundan rahatsız etmedik. Yoksa üçlü plan hala geçerli. En kötü beraber avlanacağız. Ben bu aralar hafta sonu denk getiremiyorum.(Kızımın üniversite sınavı, vs hazırlıklardan)
Ders ne haddimize, bilgi ve görgümüzü paylaşırız ancak. İnşallah en kısa zamanda görüşmek üzere.
Sevgi ve selamlarımla...
rusan yazdı:Bahadır abi, ne güzel bir av, ne güzel bir rapor paylaşmışsın. Balıklar da harika. Tebrikler  
Sevgili Ruşan,
Beğenmene sevimdim. Güzel sözlerin için teşekkür ederim.
Daha bereketli ve keyifli avlar sizlerin olsun. Rastgele.
Sevgi ve selamlarımla...
MaVrUşGiL yazdı:Bahadır abi, masalemi okudum yoksa rapormu  cidden ayırt edemedim, sanki bilimsel araştırma ve delilleriyle hazırlanmış bir sunumdu .
Seni ve Tahsin abiyi böyle keyifli görmek, kuzuyu seyretmek muhteşemdi  teşekkürler...
Sevgili Mavruşum,
İltifatların için çok teşekkür ederim. Ben de sizin raporlarınızı keyifle okuyorum. Sizleri bu anlara ortak edebiliyorsak ne mutlu bizlere...
Tekrar teşekkür eder, sizlere daha güzellerini dilerim.
Sevgi ve selamlar...
|