10-08-2009, 13:50
Değerli Arkadaşlar…
Birkaç gün önce tutulmuş olan yayın balığını yemek üzere arkadaşlarımız ile sözleştik..Bizim orman içerisinde olan karargahımıza gidileceği karara bağlandı.
Yapılan görev dağıtımında yemek pişirme işini benim yapmam uygun görüldüğünden bir gün önceden hazırlıklara başladım..Yayın bu mevsimde yağlı olmayacağı için balığı yağda kızartmaya karar verdim..
3 adet irice ve sulu soğanı çok ince rendeden geçirerek bir tülbent vasıtası ile sularını süzdüm.Bu suya yine çok ince doğranmış bir baş sarımsak ,ince kıyılmış taze nane ,melisa ,maydanoz ilave ettim.Baharat olarak tatlı kırmızı biber ,karabiber kullanarak elde ettiğim sulu ve baharatlı karışımını derince bir kaba koyarak,içine kuşbaşı kestiğimiz yayın eti parçalarını karıştırıp tüm malzemeyi buzdolabına kaldırdım.
Bir gün sonra yani dün tüm malzemeyi yanımıza alıp kararlaştırdığımız yere gittik..Temiz bir gazete kağıdının üzerine bolca galeta unu ,az mısır unu ve yeteri kadar tuz dökerek karıştırdım.
Küçük kareler halinde doğradığımız yeşil ve kırmızı etli biberleri de alarak tahta şişlere bir biber bir et parçası gelecek şekilde sırası ile dizdim.En son kalan soğan sulu karışımı da tekrar şişlerin üzerine döktüm..
Daha sonra şişlerin boyuna uygun uzunlukta bir kabın içine tereyağı eriterek kızgın hale gelince ,şişleri hazırladığımız unlu karışıma batırıp her yeri unla kaplı halde ,tereyağının içine atarak iyice kızarttım..
Tüm hazırlıklar esnasında resim çekmeme rağmen ,oldukça kalabalık olan yemek sofrasının resmini çekmeye imkan olmadı…Yemek esnasında başka şeylerle uğraşmamın aleyhime olduğunu daha önce öğrenmiştim…
Tahmin ettiğim gibi çok lezzetli bir yemek olmuştu…
Birkaç gün önce tutulmuş olan yayın balığını yemek üzere arkadaşlarımız ile sözleştik..Bizim orman içerisinde olan karargahımıza gidileceği karara bağlandı.
Yapılan görev dağıtımında yemek pişirme işini benim yapmam uygun görüldüğünden bir gün önceden hazırlıklara başladım..Yayın bu mevsimde yağlı olmayacağı için balığı yağda kızartmaya karar verdim..
3 adet irice ve sulu soğanı çok ince rendeden geçirerek bir tülbent vasıtası ile sularını süzdüm.Bu suya yine çok ince doğranmış bir baş sarımsak ,ince kıyılmış taze nane ,melisa ,maydanoz ilave ettim.Baharat olarak tatlı kırmızı biber ,karabiber kullanarak elde ettiğim sulu ve baharatlı karışımını derince bir kaba koyarak,içine kuşbaşı kestiğimiz yayın eti parçalarını karıştırıp tüm malzemeyi buzdolabına kaldırdım.
Bir gün sonra yani dün tüm malzemeyi yanımıza alıp kararlaştırdığımız yere gittik..Temiz bir gazete kağıdının üzerine bolca galeta unu ,az mısır unu ve yeteri kadar tuz dökerek karıştırdım.
Küçük kareler halinde doğradığımız yeşil ve kırmızı etli biberleri de alarak tahta şişlere bir biber bir et parçası gelecek şekilde sırası ile dizdim.En son kalan soğan sulu karışımı da tekrar şişlerin üzerine döktüm..
Daha sonra şişlerin boyuna uygun uzunlukta bir kabın içine tereyağı eriterek kızgın hale gelince ,şişleri hazırladığımız unlu karışıma batırıp her yeri unla kaplı halde ,tereyağının içine atarak iyice kızarttım..
Tüm hazırlıklar esnasında resim çekmeme rağmen ,oldukça kalabalık olan yemek sofrasının resmini çekmeye imkan olmadı…Yemek esnasında başka şeylerle uğraşmamın aleyhime olduğunu daha önce öğrenmiştim…
Tahmin ettiğim gibi çok lezzetli bir yemek olmuştu…