Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yayın Şiş Tava...
Değerli Arkadaşlar…

Birkaç gün önce tutulmuş olan yayın balığını yemek üzere arkadaşlarımız ile sözleştik..Bizim orman içerisinde olan karargahımıza gidileceği karara bağlandı.

Yapılan görev dağıtımında yemek pişirme işini benim yapmam uygun görüldüğünden bir gün önceden hazırlıklara başladım..Yayın bu mevsimde yağlı olmayacağı için balığı yağda kızartmaya karar verdim..

3 adet irice ve sulu soğanı çok ince rendeden geçirerek bir tülbent vasıtası ile sularını süzdüm.Bu suya yine çok ince doğranmış bir baş sarımsak ,ince kıyılmış taze nane ,melisa ,maydanoz ilave ettim.Baharat olarak tatlı kırmızı biber ,karabiber kullanarak elde ettiğim sulu ve baharatlı karışımını derince bir kaba koyarak,içine kuşbaşı kestiğimiz yayın eti parçalarını karıştırıp tüm malzemeyi buzdolabına kaldırdım.

Bir gün sonra yani dün tüm malzemeyi yanımıza alıp kararlaştırdığımız yere gittik..Temiz bir gazete kağıdının üzerine bolca galeta unu ,az mısır unu ve yeteri kadar tuz dökerek karıştırdım.

Küçük kareler halinde doğradığımız yeşil ve kırmızı etli biberleri de alarak tahta şişlere bir biber bir et parçası gelecek şekilde sırası ile dizdim.En son kalan soğan sulu karışımı da tekrar şişlerin üzerine döktüm..

Daha sonra şişlerin boyuna uygun uzunlukta bir kabın içine tereyağı eriterek kızgın hale gelince ,şişleri hazırladığımız unlu karışıma batırıp her yeri unla kaplı halde ,tereyağının içine atarak iyice kızarttım..

Tüm hazırlıklar esnasında resim çekmeme rağmen ,oldukça kalabalık olan yemek sofrasının resmini çekmeye imkan olmadı…Yemek esnasında başka şeylerle uğraşmamın aleyhime olduğunu daha önce öğrenmiştim…

Tahmin ettiğim gibi çok lezzetli bir yemek olmuştu…

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
ahmet abi eline sağlık karnım zil çalıyor görüldüğü gibi lezzetide süperdir afiyet olsun..AlkisAlkisSeerfSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:ahmet abi eline sağlık karnım zil çalıyor görüldüğü gibi lezzetide süperdir afiyet olsun..AlkisAlkisSeerfSeerf

Sağol Fikret...

Hakikaten çok güzel olmuştu...Bu şekilde ben de ilk yedim...

Selamlar...
Bul
konu başlığını görünce açma nihat bakma konuya dedim içimden ama bakmadanda olamazdı ve tıkladım açıldı sonramı sonrası yok eriyen levrekci oldu bir anda Gulumse
kamil abi sayesinde yayının tadına baktıgımdan dolayı bu şekilde ne lezzet olabileceğini tahmin edebiliyorum.
perhizde olan ben şimdi gidip peynir,domates,salatalık yeşil biber şiş yapıp yayın niyetine yiyeceğim artık Gulumse
ellerine sağlık ahmet abi Alkis
Bul
Ahmet abi yayın şiş harika gözüküyor, eminim lezzeti de muhteşemdir.
Avlarınla bize aşıladığın tatlı su avcılığını yemeklerinle de dayanılmaz kılıyorsun.
Allah sonumuzu hayretsin.Soluğu yakında yanında alacağız gibi gözüküyorSiyirdim
Afiyet olsun, rastgeleAlkisSeerf
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Ahmet abi,afiyet olsun Seerfsuper gorunuyorlar..
iyiki yemek yedikten sonra baktim konuya...Siyirdim
Bul
LeVrEkCi yazdı:konu başlığını görünce açma nihat bakma konuya dedim içimden ama bakmadanda olamazdı ve tıkladım açıldı sonramı sonrası yok eriyen levrekci oldu bir anda Gulumse
kamil abi sayesinde yayının tadına baktıgımdan dolayı bu şekilde ne lezzet olabileceğini tahmin edebiliyorum.
perhizde olan ben şimdi gidip peynir,domates,salatalık yeşil biber şiş yapıp yayın niyetine yiyeceğim artık Gulumse
ellerine sağlık ahmet abi Alkis

Sağolasın Nihat...

Ama anlamadım...Bu ne perhizi...Hayırdır...Bu yaşta...??
Bul
kasap100 yazdı:Ahmet abi yayın şiş harika gözüküyor, eminim lezzeti de muhteşemdir.
Avlarınla bize aşıladığın tatlı su avcılığını yemeklerinle de dayanılmaz kılıyorsun.
Allah sonumuzu hayretsin.Soluğu yakında yanında alacağız gibi gözüküyorSiyirdim
Afiyet olsun, rastgeleAlkisSeerf

Sevgili Bahadır...

Her zaman ve özellikle yemek için beklerim...Hele bir palamut başlasın...Kısmetse ben de düşünüyorum...

İlgine teşekkürler...
Bul
Albatros-gr yazdı:Ahmet abi,afiyet olsun Seerfsuper gorunuyorlar..
iyiki yemek yedikten sonra baktim konuya...Siyirdim

Faruk...

Akıllı adamsın..Bilirim...Alkis

Aç karnına benim yemek yazılarına bakmak çok kötü yan etkiler yapar...Aman kendini kolla...Siyirdim

Selamlar...
Bul
aygroup yazdı:Sevgili Bahadır...

Her zaman ve özellikle yemek için beklerim...Hele bir palamut başlasın...Kısmetse ben de düşünüyorum...

İlgine teşekkürler...
ahmet abi aileden kolestrol var bende ve geçen hafta surf yaparken kondisyonsuz kaldıgımda ve resimlerde göbeğimi gördüğümde karar verdim ramazan ayınıda fırsat bilip göbeği eritmem lazım.
surf videomu konu olarak yayınladığımda hak vereceksin bana Gulumse
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsi tava (ama bildiğinizden değil) MaVrUşGiL 142 20,708 29-01-2013, 00:53
Son Yorum: monawar
  yayın tavada avcıhakan 15 3,189 06-09-2012, 15:18
Son Yorum: avcıhakan
  midye tava BALIK and OZAN 14 3,943 13-06-2012, 14:08
Son Yorum: fish or die
  Gelincik Tava balıkoltası 30 6,753 16-06-2009, 00:54
Son Yorum: ufuktan26