Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kalkan Tava
#1
Malzeme
- 10 dilim 125'er gr'lık kalkan balığı
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- 1 limonun suyu
- un
- 125 ml (3/5 su bardağı) ayçiçek yağı
- Tartar Sos
- 200 gr mayonez
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış salatalık turşusu
- 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 1/3 çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun otu
- 1 çorba kaşağı ince kıyılmış taze soğan


Hazırlanışı
Hazırlık

Kalkan dilimlerini yıkayın; tuzlayıp, biberleyin. Hafif derince bir kaba yerleştirin. Üzerilerine limon suyunu gezdirip 2 saat serin bir yerde dinlendirin.

Kalkan dilimlerinin suyunu süzdürerek marine ettiğiniz kaptan alıp, her iki taraflarını una bulayın.

Kalkan dilimlerinin fazla ununu silkeleyerek tavaya yerleştirip her iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3'er dakika kızartın.Ana Yemek

Kalkan balığını temizleyip, yıkayın ve dilimleyin.

Hazırlık bölümündeki gibi tuzlanıp biberlenmiş kalkan dilimlerini limon suyuna yatırarak 2 saat serin bir yerde dinlendirin.

Bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Kalkan dilimlerini marinattan çıkartıp, unlayın. Fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağda her iki taraflarını 3'er dakika kızartın. Kalkan dilimlerini süzdürerek tavadan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir servis tabağına aktarın.

Sıcak olarak yanında tartar sosu ile servis yapın.

Tartar sosu hazırlamak için 200 gr mayonezi, herbiri ince kıyılmış kapari, salatalık turşusu, maydanoz, tarhun otu ve taze soğanı katıp karıştırın.
Bul


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kalkan Balığının Tavası nurideniz34 1 472 30-06-2016, 19:56
Son Yorum: tahsinmersin
  Hamsi tava (ama bildiğinizden değil) MaVrUşGiL 142 20,699 29-01-2013, 00:53
Son Yorum: monawar
  midye tava BALIK and OZAN 14 3,941 13-06-2012, 14:08
Son Yorum: fish or die
  Yayın Şiş Tava... aygroup 34 9,084 15-08-2009, 09:27
Son Yorum: aygroup
  Gelincik Tava balıkoltası 30 6,748 16-06-2009, 00:54
Son Yorum: ufuktan26
  Çaça (Papalina) Tava balıkoltası 38 8,399 14-04-2009, 00:17
Son Yorum: balıkoltası
  kalamar tava orhanekmekci 79 16,285 30-06-2008, 12:59
Son Yorum: orhanekmekci
  Midye Kalamar Tava eaktuna 0 4,239 21-12-2005, 10:05
Son Yorum: eaktuna
  Dil Balığı Tava eaktuna 0 4,820 21-12-2005, 09:59
Son Yorum: eaktuna

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi