Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kalamar tava
Arkadaşlar kalamarın temizlenmesi balık temizlemekten daha kolay en azından yüzgeçi,kılcığı battı sorunu yok.Başlangıçda zor gibi görünen temizleme işlemi bir kaç kere tekrarlandığında kolay olduğu anlaşılacaktır.
İlk olarak kalamarın başının vucudundan ayırma işlemi,bunun için baş parmak işaret parmağı ve orta parmağın başın yanından kalamarın vucuduna doğru itip başı vucuda bağlayan dokuyu koparmak için elimizi yarım ay şeklinde bir sağa bir sola çevirmek yeterli daha sonra baş kısmını vucudan ayırıyoruz.Burda dikkat edilecek şey kalamarın mürekkep kesesinin patlamaması,patlasada fazladan su harcanıyor yıkanınca çıkıyor.foto 2.
3 foto Kalamarın tek kemiği denilen bu jeletinimsi bölümüde sırtıdan çıkarılır.
4 foto Kalamarın derisinin yüzme işleminde kalamarın kanatların yanından baş parmağımızı derinden geçirip çekiyoruz,kalamarın kanatları vucuna yapışık olmadığından kanatlarını çektiğimizde derisinden sıyrılıyor.
5 foto Ortaya kalamarın benim için yenen torba şeklinde vucudu kalıyor.Benim için diyorum sevenleri kanatlarınıda yer, uzak doğullular kollarınıda yiyiyorlarmış hele tutma kolları nekadar uzunsa o kadar makbulmuş afrodizyak özelliğinden dolayı.
6 foto dilimlenmesi,halka şeklinde kesilen kalamarın son bölümlerinde bir miktar iç organ parcası kalıyor onuda suyun altında bu haliyle temizleyip difirize beklemek üzere bırakıyoruz.
Kalamar tavası
Difirizden cıkarılan(en az iki gün beklenecek)kalamarların buzunun çözülmesinden sonra tecihen dişli turşuluk tuzu kalamar başına bir tatlı kaşığı silme kalamar halkalarına katılıp kalamara iyice yedirilir köpüren kalamarlar 20Dk bu şekilde dinlendirilir.Daha sonra suyla iyice yıkanıp suyunun süzülmesinden sonra yine bir kap içersinde kalamar başına bir cay kaşığı karbonat bir çay kaşığı şeker koyarak tekrar bu karışımda kalamara yedirilir yine köpük salmaya başlayan kalamarı bu haliylede en az bir saat dinlenmeye bırakılır.Bu sürenin iki saat olması tercih ediliyor.Süre sonunda kalamarlar yeniden yıkanıp suyunun süzülmesinden sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra una bulayarak fritözde atılır üç dakika tutulduktan sonra kalamarımız servise hazırdır.

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bornova - izmir
Bul
orhan abi başlığı görünce içimden yok canım bu sattte yapmaz heralde orhan abi dedim konuyu bir açtım dumura uğradım abi saol varol da yanmışım şimdi ben Smile)) babamın dolapta hazır kalamar var bakiim ondan yapacam artık ne yapiim.
abi paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık.
Bul
valla ben tadını bilmiyorum ama anlatım resimler harika afiyet olsun orhan abimRose Alkis
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Ah be abi son resime bayıldım
Bul
Yuf be Arap, bi de balıkçı olacan, kalamarın tadını bilmiyon!!??

Orhan Abi, buzluğunda olmayıp da tadını bilenleri de düşünsene! Nerden bulacaz şimdi kalamarı? Balığı aramam ama, kalamarın yeri başka!

Yarın bitiriyorum oltayı, sonra doooğru Eğriliman, Küçükbahçe!

Pazar akşamı Güzelbahçe'de sorduk, 30 YTL idi yerli kalamar!!

Oooofff, ooooffff!!Mahcup
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
Bul
BAYTAR yazdı:Yuf be Arap, bi de balıkçı olacan, kalamarın tadını bilmiyon!!??

Orhan Abi, buzluğunda olmayıp da tadını bilenleri de düşünsene! Nerden bulacaz şimdi kalamarı? Balığı aramam ama, kalamarın yeri başka!

Yarın bitiriyorum oltayı, sonra doooğru Eğriliman, Küçükbahçe!

Pazar akşamı Güzelbahçe'de sorduk, 30 YTL idi yerli kalamar!!

Oooofff, ooooffff!!Mahcup

ruhan tatlısuda çıktıda bizmi yemedik Bobo
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
valla bende yemedim balık için yem olarak kullandım böyle güzel olduğunu bilsem denerdim
harika görünüyor son resim teşekkürler orhan abi emeğine sağlık .
balığa hasret yaşamak zor
Bul
E İsmail, sana da aşkolsun! Hadi Arap'ın mazereti var, sana ne diyelim?? Hi
Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu
Birinciliği beyaza verdiler..
Bul
orhan bey eline emeğine sağlık.bir tarif bu kadar güzel olabilir çok çok teşekkür ederim.AlkisGulumseSeerf
BALIĞI BOL OLDUĞUNDA USTALAR AZ OLDUĞUNDA ACEMİLER TUTARBobo
İSTAVRİTCİ
Bul
ekmekçi buna ekmek banıptamı yicezBobo tarif için ve gösteri için teşekkkürler sen yap hazırla bende en son resimdeki sofraya oturayım .ama aslan sütünle HappyAlkis76
*Erden tuna 1963 YALOVA

YA SEV YA TERKET

[Resim: image.php?type=sigpic&userid=1515&dateline=1220305074]
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hamsi tava (ama bildiğinizden değil) MaVrUşGiL 142 21,112 29-01-2013, 00:53
Son Yorum: monawar
  midye tava BALIK and OZAN 14 4,011 13-06-2012, 14:08
Son Yorum: fish or die
  Yayın Şiş Tava... aygroup 34 9,178 15-08-2009, 09:27
Son Yorum: aygroup