Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18 Eylül 2009 Cuma, O-2
18 Eylül 2009 Cuma, Oltacılık – 2

1 - Av yeri : İmaret.
2 - Hava : Yağmurlu, sonra parçalı bulutlu. Hafif poyraz.
3 - Takım : El Oltaları ve kamışlar, 2’li ve 3’lü klasik dip oltası.
4 - Yem : Mamun 400 Adet, çarşambadan kalan boru kurdu.
6 - Balıklar : Fotoğraf 3. Mırmırlar ve Fotoğraf 4. Bayram Şekerleri
Toplam 6 kg. balιk
7 – Av : Tekne ile akıntıda.

Pazartesiden sözleşmiştik cuma günü gideriz diye. Hava bulutluydu gerçi ama Hakan Hoca kafaya koymuştu birkere.

Saat 19.00 Limandayız. Yemlerimizi aldıktan sonra limana geldik. İlk yaptığımız şey yağmurlukları giymekti. Hava çiseliyordu. İnternetten baktığımda hava tahminleri yağmur göstermiyordu ama sanırım az da olsa yanılmışlardı. İçimden bu yemler bitmeden çıkarız dedim ama ben yanıldım.
Fotoğraf 1. Liman çıkışı – Hakan Hoca

Saat 20.00 İftarı yaptık, balık oynamaya devam ediyor. Girdikten yarım saat sonra yağmur kesildi. Yine akıntıdayız. Hakan Hoca da 2 kamış bir de el oltası var, bende de aynısı. Mübarek bu akşam coştu, çekiyor da çekiyor. Hele bir ara en öndeki kamıştan bir vuruş aldı. Kamışı eline aldı başladı toplamaya, makine toplamıyor, dönmüyor. En sonunda elinde ne varsa fırlattı attı. Başladı elle toplamaya. Neyse balık geldi ve kepçe ile içeri aldık. Harika bir mırmır.
Fotoğraf 2. Hakan Hoca ve mırmır

Devamlı akıntıdayız, yaklaşık 7 metre derinliğe gelince tekrar motoru çalıştırıp tekrar bir buçuk metre derinliğe. Ama profesyoneller ağ attığı için ilk geldiğimiz yere tekrar gidemedik. Saat ilerledikçe mevki olarak daha sağa kaydık. Ondan mı yoksa saatin ilerlemesinden mi ne balık gittikçe azaldı.

Bir ara şu kalma kurtları da takayım dedim, oltanın birinde kurt kullandım. Farkeden birşey olmadı. Demek ki eylül ayında mamun daha güzel iş yapıyor. Kıpır kıpır.

Saat 00.30 Fotoğraflar çekildi ve ayrılık vakti.
Fotoğraf 3. Mırmırlar
Fotoğraf 4. Bayram Şekerleri

Birde yazmayı unuttum. Hayatımda ilk defa kayıktan kepçe ile kefal yakaladım. Avlanırken kayığın yanında bir ara bir şıpırtı oldu. Işığı oraya doğrulttuğumuzda kefalleri gördük. Işığa yöneldiler. Bizde hemen kepçeyi çıkardık. İki tanesi bizdeki ışığa doğru çok yaklaştılar, iyice kayığın dibine sokuldular. Bir tanesini kepçe ile aldık. Daha önce kayığa sardalya atladığı olmuştu ama kefalin ışığa gelmesine ilk defa şahit oldum. Bana ilginç geldi. (Rapora sonradan eklenmiştir)

Herekese büyük, bol ve bereketli avlar dilerim.

Herkese hayırlı bayramlar, Ramazan Bayramınız kutlu olsun !

Saygılarımla,
Serkan Hüseyin, 19 Eylül 2009

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
Maşallah. Kırım yapmışsınız yine Tebrikler. Devamı dileklerimle.
DENİZLERİNİZ LİMAN , YÜREKLERİNİZ İMAN, SEPETLERİNİZ BALIK DOLU OLSUN...FARUK KAPTAN

R E N K L E R İ N İ Ç İ N D O Ğ M U Ş U M
..................YEŞİL TİMSAHLAR...........********
Bul
Bayram şekerleri hazır olduğuna göre bayramda sizleri ziyaret etmek lazım. Tebrikler afiyet olsun, İyi bayramlar.Alkis
Bul
Serkan-Hakan ikilisine tebriklerAlkis..bu isi iyi yapiyorsunuz
baliklar super afiyet olsun...o buyuk mirmiri tarttiniz mi,ne kadar geldi...yoksa kilcik mi kaldi?eger kilcik kaldiysa,kilcigi tartin,biz oradan agirligini cikaririzSiyirdim

artik mirmira gitmek sart oldu..bayramdan sonra gideriz diye dusunuyorum...
sizlerede iyi bayramlar76
Bul
Hakan,Serkan bayram şekerleriniz nefis görünüyorlarBoboAlkisbereketli afiyet olsun.Sizlerinde bayramınız kutlu olsunGulumse
Bornova - izmir
Bul
vallahi harika balıklar hakan hocamda çok yakışıklı çıkmış seerkan senin fotoğraf nerde yoksa balıkların hepsini hakam hocammı tuttuSiyirdimAlkis Rose
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Alkistebrıkler guzel bır av yapmıssınız
bayram sekerlerı de cok guzel goorunuyor

Saygılarımla
Bul
bayram şekerleride tam şekerlik olmuş her ikinizide tebrik ederim,bayaramınız kutlu olsun.
ahmet ersoy 1957 Kadıköy-İstanbul
Bul
murki yazdı:Bayram şekerleri hazır olduğuna göre bayramda sizleri ziyaret etmek lazım. Tebrikler afiyet olsun, İyi bayramlar.Alkis

Teşekkür ederiz Murat Abi.

mudanya yazdı:Maşallah. Kırım yapmışsınız yine Tebrikler. Devamı dileklerimle.

Teşekkürler. Hele bir ara olay resmen at - çeke döndü.

Albatros-gr yazdı:Serkan-Hakan ikilisine tebriklerAlkis..bu isi iyi yapiyorsunuz
baliklar super afiyet olsun...o buyuk mirmiri tarttiniz mi,ne kadar geldi...yoksa kilcik mi kaldi?eger kilcik kaldiysa,kilcigi tartin,biz oradan agirligini cikaririzSiyirdim

artik mirmira gitmek sart oldu..bayramdan sonra gideriz diye dusunuyorum...
sizlerede iyi bayramlar76
Tartmadık Faruk Abi, Hakan Abi sonra tarttıysa onu bilmiyorum. Kılçık meselesine Hakan Hoca daha ayrıntılı bir cevap verir heralde Siyirdim. Güneş batmazdan önce ve batarken çok oynadı.

orhanekmekci yazdı:Hakan,Serkan bayram şekerleriniz nefis görünüyorlarBoboAlkisbereketli afiyet olsun.Sizlerinde bayramınız kutlu olsunGulumse

Teşekkürler Orhan Abi.
Bul
araphüso26 yazdı:vallahi harika balıklar hakan hocamda çok yakışıklı çıkmış seerkan senin fotoğraf nerde yoksa balıkların hepsini hakam hocammı tuttuSiyirdimAlkis Rose

Hakan Hoca limandan çıkarken beni de çekti çekmesine ama bugün raporu yazarken o fotğrafta kendimi aradım Siyirdim . Eh en büyük balığı Hakan hoca tuttuğu için öncelik onun Siyirdim. Raporda da yazdım müthiş coştu Hakan Hoca. Bizde tuttuk kısmetimiz bu kadarmış Gulumse.

bestvz yazdı:Alkistebrıkler guzel bır av yapmıssınız
bayram sekerlerı de cok guzel goorunuyor

Saygılarımla

Teşekkür ederiz.

aahmet yazdı:bayram şekerleride tam şekerlik olmuş her ikinizide tebrik ederim,bayaramınız kutlu olsun.

Teşekkür ederiz.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  5-15/eylül 2016 levrekci lüfer avları LeVrEkCi 15 1,529 22-09-2016, 21:29
Son Yorum: tahsinmersin
  cuma gecesi balıkları erdekli yücel 11 1,991 19-05-2014, 22:02
Son Yorum: nihatkr
  17 eylül 2013 selimiye mercan ve karagöz. bucalıfikret 8 1,959 19-09-2013, 00:58
Son Yorum: Cihan Deniz
  Boğaz Çıkışında Palamut Avımız (13 Eylül Perşembe) denizbilimci 17 3,725 16-09-2012, 22:56
Son Yorum: tahsinmersin
  13 eylül turna avı kovboy 5 1,696 15-09-2011, 13:52
Son Yorum: LeVrEkCi
  24 Eylül Cankurtaran rusan 28 4,480 28-09-2010, 22:48
Son Yorum: eşref sürek
  levrekci 18-11-2009 LeVrEkCi 48 6,521 03-02-2010, 11:25
Son Yorum: fotokopici
  2009 un son avı orhanekmekci 49 5,905 04-01-2010, 20:23
Son Yorum: orhanekmekci
  17/12/2009 Raporu thunderbolt 60 7,390 24-11-2009, 01:15
Son Yorum: ilerya
  levrekci ne tutar :) 6-10-2009 LeVrEkCi 50 6,596 11-10-2009, 00:50