22-04-2010, 15:44
sabah 05:15 te balıkçı arkadaşım hasanla kurbağalı derede ki teknesinde buluştuk ve yola çıktık..saat 06.00 gibi av yerindeydik..niyetimiz istavrit tutmaktı,çapariye çok güzel iri sarıkuyruk istavritler geliyormuş ve bizde sarayburnu kafada çalışmaya başladık.ilk atışlarda güzel balıklar geldi 10-15 li..saat 08.30 a kadar çalıştık istavrite ve hasan sarıkanat ve lüfer geliyor ama çok hızlı değil dedi ama yinede bakalım dedi..denizin durumu fenaydı lodosa çevirmeye başladı, sular vardı.tam yol salı pazarı açıklarına gittik..hasana dedim sen balığı al bitane bende oltayı indiricem dedim ve hasan ilk atışta güzel bir sarıkanatı aldı bende o gazla saldırdım takımlara.3 atışımda bir sarıkanat geldi ve ara ara balık çektim.çevredeki teknelerde iyi balık aldılar..sabah erkenden rapalaya başlasaydık daha güzel balık alırdık..kurşunu yere değdirip seri hareketlerle çekmeye başladığım bir anda olta fena ağırlaştı,sonra hafifledi ve yine ağırlaştı bi baktım lüfer su üstüne çıkmış zıplaya zıplaya geliyor,dikkatli bir şekilde balığı aldım baya bir sevindim.hemen indirdim aynı yere aynı ağırlık balığı gördüm su üstü yaptı ve kurtuldu gitti içimin yağları eridi 1 kilo vermişimdir herhalde.av yavaş yavaş verimsizleşmeye başladı.saat 11.00 da avı sonlandırdık. balık gerçekten çok seyrek atlıyor rapalaya.ama gayet güzel ve zevkli bir avdı.sonuç 9 kg istavrit ben 1 lüfer 4 sarıkanat,hasanda 8 adet sarıkanat aldı istavritnde çoğunu o tuttu..ben yiyeceğim kadarını aldım rakının yanına..o nede olsa bundan ekmeğini kazanıyor.çok iyi balıkçı.ve istanbulda aldığı sinaritlerin videosunu seyrettirdi hayretle ve zevle baktım balıklar 1 tane değil 5-5 adet uzun olltaya dolaşırken zarganaya atlamış.ayrıca sabah haydarpaşa mendrek kafada levrek bekleyen tekneler vardı..bugünlükte bukadar..herkese saygılar..rastgele..
istavrit takım:022/0.20mm-25 köstekli 8 no wmciğne-
kurşun:500gr
rapala:Rıver2sea-target minnow 90su-HD-06
kurşun:750gr-1000gr
istavrit takım:022/0.20mm-25 köstekli 8 no wmciğne-
kurşun:500gr
rapala:Rıver2sea-target minnow 90su-HD-06
kurşun:750gr-1000gr