Yorumları: 9
Konuları: 2
Öncelikle herkese merhaba;
Tekneden 50-60 m. derinlikte çipura ve mercan avı için ip misina almayı düşünüyorum.Tutacağım balıklar en fazla 1 kg. ağırlığında

0.18 lik misina işimi görür mü? çekeri ortalama 10 kg.
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
TORÇUN yazdı:Öncelikle herkese merhaba;
Tekneden 50-60 m. derinlikte çipura ve mercan avı için ip misina almayı düşünüyorum.Tutacağım balıklar en fazla 1 kg. ağırlığında
0.18 lik misina işimi görür mü? çekeri ortalama 10 kg.
Öncelikle hoşgeldiniz ve iyi paylaşımlar dilerim. Tekneden yapacağınız avlarınızda eğer o derinliklerde iseniz bence 25-27nin altına inmeyin siz ipin çekerini değil darbe şiddetine bakın. 10 kglık ağırlığa bakmayın sonra yanarsınız. Ben 40'lık dagron'la neler bıraktım bilmek istemezsin. Makinenizin de sağlam olması lazım. Genellikle Ada'da ya da Didim tarafından mı çıkıyorsunuz
Yorumları: 16,711
Konuları: 238
valla genellik le didim kazıklı veya bodrum
misina inceldikçe vuruş hissetme artıyor mu? mesela 0.30 luk bir misina 300 gr. balıık vuruşunu çok hissettirmez mi?
TORÇUN yazdı:misina inceldikçe vuruş hissetme artıyor mu? mesela 0.30 luk bir misina 300 gr. balıık vuruşunu çok hissettirmez mi?
Balığın vuruşunu hissettiren tek unsur kullanlan misina değildir. İndiğiniz derinliğe göre kullandığnız, kurşun, misina kalınlığı, iğnelerin bağlandığı köstek ve bedenler hepsi uyum içinde olmalıdır. Örneğin çüpura için kullandığınız takım ile mercan takımınız nasıl aynı değilse ana beden de farklı olmalıdır. Ben kösteklerimle bedeni aynı misinayı kullanmam. eğer beden 35 ise kösteklerim 31 ya da 27 olarak kullanırım. Bu vuruşu hissettiren en önemli unsulardandır.
Avlamak istediğiniz balık
Meradaki derinlik
kullanılan iğne şekli ve ölçüsü
Bağlama şekli
Köstek ve bedenleme
Ağırlk
Bunları alt alta denkledinizmi artık iş sadece ustalğa ve şansa kalcaktır

İyi avlar dilerim
ALTAYLI yazdı:Balığın vuruşunu hissettiren tek unsur kullanlan misina değildir. İndiğiniz derinliğe göre kullandığnız, kurşun, misina kalınlığı, iğnelerin bağlandığı köstek ve bedenler hepsi uyum içinde olmalıdır. Örneğin çüpura için kullandığınız takım ile mercan takımınız nasıl aynı değilse ana beden de farklı olmalıdır. Ben kösteklerimle bedeni aynı misinayı kullanmam. eğer beden 35 ise kösteklerim 31 ya da 27 olarak kullanırım. Bu vuruşu hissettiren en önemli unsulardandır.
Avlamak istediğiniz balık
Meradaki derinlik
kullanılan iğne şekli ve ölçüsü
Bağlama şekli
Köstek ve bedenleme
Ağırlk
Bunları alt alta denkledinizmi artık iş sadece ustalğa ve şansa kalcaktır
İyi avlar dilerim
Tecrübelerinizden yararlanmak için bir soru daha sormak isterim..
Misina olarak ip misina 0.30 luk, takım olarak da Remixon Hercule % 100 Fluorocarbon Misina 0.33 lük düşünüyorum.Takımların kalınlığı bedenden daha mı ince olmalıdır? yoksa farketmez mi? Uyum olarak tavsiyelerinizi almak isterim..