Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
örgü misina kalınlığı?
Öncelikle herkese merhaba;
Tekneden 50-60 m. derinlikte çipura ve mercan avı için ip misina almayı düşünüyorum.Tutacağım balıklar en fazla 1 kg. ağırlığındaSad 0.18 lik misina işimi görür mü? çekeri ortalama 10 kg.
Bul
TORÇUN yazdı:Öncelikle herkese merhaba;
Tekneden 50-60 m. derinlikte çipura ve mercan avı için ip misina almayı düşünüyorum.Tutacağım balıklar en fazla 1 kg. ağırlığındaSad 0.18 lik misina işimi görür mü? çekeri ortalama 10 kg.

Öncelikle hoşgeldiniz ve iyi paylaşımlar dilerim. Tekneden yapacağınız avlarınızda eğer o derinliklerde iseniz bence 25-27nin altına inmeyin siz ipin çekerini değil darbe şiddetine bakın. 10 kglık ağırlığa bakmayın sonra yanarsınız. Ben 40'lık dagron'la neler bıraktım bilmek istemezsin. Makinenizin de sağlam olması lazım. Genellikle Ada'da ya da Didim tarafından mı çıkıyorsunuz76
Bul
onur hoşgeldin paylaşımların daim olsun.Alkis
bende genelde örgü kullanıyorum 0.28 çok sağlam vuruşları hissediyorsun.AlkisSeerf
Bul
valla genellik le didim kazıklı veya bodrum
Bul
misina inceldikçe vuruş hissetme artıyor mu? mesela 0.30 luk bir misina 300 gr. balıık vuruşunu çok hissettirmez mi?
Bul
TORÇUN yazdı:misina inceldikçe vuruş hissetme artıyor mu? mesela 0.30 luk bir misina 300 gr. balıık vuruşunu çok hissettirmez mi?

Balığın vuruşunu hissettiren tek unsur kullanlan misina değildir. İndiğiniz derinliğe göre kullandığnız, kurşun, misina kalınlığı, iğnelerin bağlandığı köstek ve bedenler hepsi uyum içinde olmalıdır. Örneğin çüpura için kullandığınız takım ile mercan takımınız nasıl aynı değilse ana beden de farklı olmalıdır. Ben kösteklerimle bedeni aynı misinayı kullanmam. eğer beden 35 ise kösteklerim 31 ya da 27 olarak kullanırım. Bu vuruşu hissettiren en önemli unsulardandır.
Avlamak istediğiniz balık
Meradaki derinlik
kullanılan iğne şekli ve ölçüsü
Bağlama şekli
Köstek ve bedenleme
Ağırlk
Bunları alt alta denkledinizmi artık iş sadece ustalğa ve şansa kalcaktır76 İyi avlar dilerim
Bul
ALTAYLI yazdı:Balığın vuruşunu hissettiren tek unsur kullanlan misina değildir. İndiğiniz derinliğe göre kullandığnız, kurşun, misina kalınlığı, iğnelerin bağlandığı köstek ve bedenler hepsi uyum içinde olmalıdır. Örneğin çüpura için kullandığınız takım ile mercan takımınız nasıl aynı değilse ana beden de farklı olmalıdır. Ben kösteklerimle bedeni aynı misinayı kullanmam. eğer beden 35 ise kösteklerim 31 ya da 27 olarak kullanırım. Bu vuruşu hissettiren en önemli unsulardandır.
Meradaki derinlik
Bağlama şekli
Köstek ve bedenleme
Ağırlk
Bunları alt alta denkledinizmi artık iş sadece ustalğa ve şansa kalcaktır76 İyi avlar dilerim
ercan abi affına sığınarak en önemli noktayı atlamışın senin bağladığın köstekler çok önemli biliyorsun bir org yapmıştık biz balık alamazken sen ikişer ikişer çekiyordun bizdeki sorun köstekleri yanlış bağlamamızdan kaynaklandığını söyledin sağolasın senin tarifinle bizde başladık balıkları almaya çok önemli bir konu olduğu için yazma gereği duydum köstekler bedenden uzak durmalıdır haksi takdirde balık almanız %5 teşekkürler.AlkisAlkisAlkisSeerf
Bul
bucalıfikret yazdı:ercan abi affına sığınarak en önemli noktayı atlamışın senin bağladığın köstekler çok önemli biliyorsun bir org yapmıştık biz balık alamazken sen ikişer ikişer çekiyordun bizdeki sorun köstekleri yanlış bağlamamızdan kaynaklandığını söyledin sağolasın senin tarifinle bizde başladık balıkları almaya çok önemli bir konu olduğu için yazma gereği duydum köstekler bedenden uzak durmalıdır haksi takdirde balık almanız %5 teşekkürler.AlkisAlkisAlkisSeerf

Köstekler bedenden kaç cm uzak olmalıdır?
Bul
ALTAYLI yazdı:Balığın vuruşunu hissettiren tek unsur kullanlan misina değildir. İndiğiniz derinliğe göre kullandığnız, kurşun, misina kalınlığı, iğnelerin bağlandığı köstek ve bedenler hepsi uyum içinde olmalıdır. Örneğin çüpura için kullandığınız takım ile mercan takımınız nasıl aynı değilse ana beden de farklı olmalıdır. Ben kösteklerimle bedeni aynı misinayı kullanmam. eğer beden 35 ise kösteklerim 31 ya da 27 olarak kullanırım. Bu vuruşu hissettiren en önemli unsulardandır.
Meradaki derinlik
Bağlama şekli
Köstek ve bedenleme
Ağırlk

Tecrübelerinizden yararlanmak için bir soru daha sormak isterim..
Misina olarak ip misina 0.30 luk, takım olarak da Remixon Hercule % 100 Fluorocarbon Misina 0.33 lük düşünüyorum.Takımların kalınlığı bedenden daha mı ince olmalıdır? yoksa farketmez mi? Uyum olarak tavsiyelerinizi almak isterim..
Bul
bucalıfikret yazdı:ercan abi affına sığınarak en önemli noktayı atlamışın senin bağladığın köstekler çok önemli biliyorsun bir org yapmıştık biz balık alamazken sen ikişer ikişer çekiyordun bizdeki sorun köstekleri yanlış bağlamamızdan kaynaklandığını söyledin sağolasın senin tarifinle bizde başladık balıkları almaya çok önemli bir konu olduğu için yazma gereği duydum köstekler bedenden uzak durmalıdır haksi takdirde balık almanız %5 teşekkürler.AlkisAlkisAlkisSeerf
Fiko ne demek kardeşim son derece önemli olan bu durumu TORÇUN'a az sonraki mesajda aktarıcam Hatırlatman için seniAlkisAlkisAlkisSağolasın76
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SUFIX SIEGE Misina Hakkında Yardım! ercan1977 10 2,670 28-11-2014, 00:17
Son Yorum: ercan1977
  İp misina yardım lütfen.. Helerk 8 2,166 07-07-2014, 08:45
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kırmızı misina Köksal 25 7,630 14-09-2013, 09:59
Son Yorum: akantek
  Renkli ip misina ALTAYLI 6 2,696 02-11-2012, 19:53
Son Yorum: ALTAYLI
  Orgu misina yardimi lutfen Bahattin 15 3,551 05-10-2012, 18:53
Son Yorum: Uzun_ahmet
  misina için yardımcı olabilir misiniz lütfen :( caylak_34 25 5,052 23-09-2012, 02:00
Son Yorum: tahsinmersin
  Lutfen yardim edin makarama ve kostekler icin misina.. altınova45 11 3,715 12-06-2012, 19:18
Son Yorum: altınova45
  Makinaya misina önerisi xfisher 24 8,338 24-11-2011, 10:01
Son Yorum: xfisher
  fluorocarbon misina nihatkr 13 7,940 11-10-2011, 18:29
Son Yorum: bucalıfikret
  en iyi misina hangisi herkes buraya!!! tomy77 71 43,514 30-01-2010, 20:53
Son Yorum: balıkcı uğur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi