Dün yılbaşı tenbelliği vardı.bugün yılın ilk avı için öğleden hazırlıklarımı yapıp teknemin yanına.Elimde taze yem olmadığından sırtı yapmak için denize açıldım hedef palamut ve turna(ıskarmoz veya baraküda)gerci hava ve deniz nefis bu havada sırtı pek bereketli olmaz.Uzun süre karada olunca balık olmasada denizin havasını solurum diyerek başladım sırtıya.Dolaş dolaş nerdeyse akşam olacak umudumun azaldığı sırada martıların sesleri ve hareketleri beni heyacanlandırdı hemen o tarafa iki sahte salınık ve ilk balık sahtede sonra diğerine üç dört derken sırtılar karıştıbundan sonrası tam bir macera elimdeki takımım on-onbeş metre kadar ek yapmak için denize bırakıyorum balık üstünde,tekrarı yine aynıherkese böyle keyifli avlar dilerim.Rasgele.
Kullandığım sahtelerırtı mavi,yeşil,beyaz ucuz pahalı 6-9-12cm balık bol olunca herbiri yakaladı.
1-Foto Dönüşe geçmişdim
2- '' Dönüş yolunda gelen palamutlar.
3- '' Balıklardan livarda kalanlar.
4- '' Palamutlar fırında pişti,uzun süredir bu kadar yağlı palamut yememişdim.
5- '' Yavru kediler.
Maaşallahın var Orhan abi,tebrikler Yağlı palamut nefis olur. Kareler de harika, sofrada şalgam suyu da var sanırım. Yavu pisi pisiler de nasibini almış. herşey çok güzel.
Afiyet olsun
ufuktan26 yazdı:Maaşallahın var Orhan abi,tebrikler Yağlı palamut nefis olur. Kareler de harika, sofrada şalgam suyu da var sanırım. Yavu pisi pisiler de nasibini almış. herşey çok güzel.
Afiyet olsun
Palamutlar yağlı oldukları kadarda oldukca lezzetliydi,beyazın yanında şalgam iyi gidiyor hocamyavru kedileri sormadaha önce bu şekilde büyüttüğüm kedilerin dişileri yavrularını biraz büyüttülermi nasıl olsa burada bakacak birileri var diye kapıma bırakıyorlar
tepsidekilerin kokusu burnuma geldi babacım aifiyet bal şeker olsun..şunlardan bana tutturmadın ya alacağın olsun çok güzel iş çıkmış babacım oltana bereket hamsiler palamutların içinden çıktı herhalde
orhanekmekci yazdı:Palamutlar yağlı oldukları kadarda oldukca lezzetliydi,beyazın yanında şalgam iyi gidiyor hocamyavru kedileri sormadaha önce bu şekilde büyüttüğüm kedilerin dişileri yavrularını biraz büyüttülermi nasıl olsa burada bakacak birileri var diye kapıma bırakıyorlar
Şalgam iyi gider bilmezmiyim.
O yavru kediler olayı yazları Finike'deyken bizim de başımızda.Normalde 4 -5 kedi zaten oluyor.Bir sabah bakıyoruz ki kediler çoğalmış
araphüso26 yazdı:tepsidekilerin kokusu burnuma geldi babacım aifiyet bal şeker olsun..şunlardan bana tutturmadın ya alacağın olsun çok güzel iş çıkmış babacım oltana bereket hamsiler palamutların içinden çıktı herhalde
Palamut yakalamak istiyorsan bu dönem geleceksin,fırsatın olursa beklerimtabaktaki hamsiler livarda palamutların ağzından çıkardıkları,temizlerken içleride doluydu nasıl oluyorda hala sahteye atlıyorlar
xfisher yazdı:Hey maşallah, av budur işte
Bereketli olsun Orhan abim, afiyet şeker bal olsun
LeVrEkCi yazdı:tebrikler orhan abi,ne kadar zevkli bir av olduğunu çok iyi tahmin edebiliyorum,bereketli olsun,pişmiş halleride enfes görünüyor,afiyet olsun
Tebrikler Orhan abicim, maşallahın var.
Palamutları dimişsin inci gibi, dizi dizi
Rakı balık, her zaman olur. Yakışır. Afiyetle...
Sevgi ve selamlarımla...