Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Arkadaşlar uzun zamandır k.çekmece'de balık tutuldugunu duymamıstım.Gecen gun amcam gıtmıs baya bı testere balgı tutmus. Testere balıgı ne onu da bılmıyorum ama bılgınız olsun

Bu balık hakkında bılgıısı olan varsa yazabılır mı ?
Yorumları: 40,692
Konuları: 1,884
çatalca bilir onu sanırım okuyunca cevap yazacaktır bende merak ettim dogrusu
Yorumları: 200
Konuları: 24
testere balığı ilginç bişey olmalı bende hiç görmedim
çizgi filimlerde görmüştüm sadece
Yorumları: 4,893
Konuları: 103
Sırtı jılet gıbı keskınmıs bende merak ettım balıga gıdebılrım denemk ıstıyorum
Yorumları: 8,918
Konuları: 138
Sıcak ve ılık denizlerin 100 m'ye kadar inen diplerine yakın yerlerde yaşayan köpek balığı familyasındandır.Gagalarıyla dibi eşeleyerek buldukları avlarla beslenirler.Gözleri başın üst kesiminde ağızları ve solungaç yarıkları ise alt kesimdedir.Burun uçları kılıç gibi uzundur ve yanlarında 16-20 diş bulunur.Bu bilgiler larus'tan kaynakçadır.Ben bu güne değin avlamış ve rast gelmiş değilim.Selamlar
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
Testere balığı aslında birçok tatlı su avçısının tanıdığı bir balık.Halk dilinde 2 ismi olmasından dolayı aslen balığı tanıyanlar bile çıkartamıyor bu isimle.Testere balığının bir diğer adı Tatlı su levreğidir.
Daha fazla bilgi:
http://www.amatorbalikci.net/showthread.php?tid=1921
Yorumları: 1,135
Konuları: 85
xxl üstad yazdı:Sıcak ve ılık denizlerin 100 m'ye kadar inen diplerine yakın yerlerde yaşayan köpek balığı familyasındandır.Gagalarıyla dibi eşeleyerek buldukları avlarla beslenirler.Gözleri başın üst kesiminde ağızları ve solungaç yarıkları ise alt kesimdedir.Burun uçları kılıç gibi uzundur ve yanlarında 16-20 diş bulunur.Bu bilgiler larus'tan kaynakçadır.Ben bu güne değin avlamış ve rast gelmiş değilim.Selamlar
Sevgili üstadın bahsettiği balık başka bir balık sanırım.Çünkü"Sıcak ve ılık denizlerin 100 m'ye kadar inen diplerine yakın yerlerde yaşayan" diye bir tabir kullanmış fakat k.çekmece bir göl ve derinliği o kadar olamaz.Sevgili üstadın bahsettiği başka bir testere balığı olmalı