Merhaba arkadaşlar
Bu sabah 06.30 da Baltalimanındaydım.Etrafta benden başkada balıkçı yoktu. Bismillah deyip 0.31-0.12 , 11 no iğneli yeşil çapariyi boğazın sularına yolladım. Fakat balık oldukça seyrekti. Balık bir geliyor 2-3 tane alıyorum tekrar kayboluyor. Yani oldukça seyrekti. Bu şekilde birer ikişer derken öğlen 11.00 i ettim. Balıkları bir sayayım dedim, o da ne. 4.5 saatte 50 tane balık tutabilmişim Daha önceki avlardaki gibi öğlen 12 de dönemeyeceğim belli oldu. Balık oldukça açıktaydı. Etrafımda zaten 3-4 oltacı vardı öğlen onlarda gidince tek başıma ava devam ettim..13.00 gibi tek tük gelenler oldu ama balık alabilen bir ben birde yanımdaki balıkçıydı. Öğlen biraz hareketlenme oldu. Sabahtan beri 2-3 gelen balıklar 5 e kadar çıktı 15.00 da kolumun yorulmasıyla oltayı atarken çaparimide koparınca dönmenin zamanının geldiğini anladım. Toplam 2.5 kg istavrit tuttum. Baltalimanı biraz zor da olsa yetecek balığımı verdi yine.
Rastgele
Fazlasıyla çıktı tavalık balık tabii ama balık ocak ayına göre genel anlamda verimsizdi. Sürekli ikişer üçer geldi çapariye. arada kesti. Bu arada bir tane de karabatak dadanmış önümüzde dolaşıyor. Dalıp çaparideki balıkları kapıyor suyun altından. Oltada ani bir ağırlık kafa atışları...Sonra bakıyorsunuz karabatak hazretleri ağzında çaparimden kaptığı istavriti bir güzel mideye gönderiyor. ilk defa böyle birşeye tanık oldum.
Yanlız bazı balıkları ağzında iğneyle koparıp yutuyor. Bu onun için ileride pek hayırlı olmayacak gibi.