26-03-2012, 18:22
IZGARA LEVREK
Izgara levrek, sotelenmiş taze otlu mantarlar ve taze otlu Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler
180 gr(1 adet) levrek fileto
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar( nane maydanoz taze soğan salatalık kabuğu dere otu)
1 gr vinegred sos
1 gr maydanoz yağı
100 Gr Mantar
5Gr (2 Diş) Sarımsak
10 Gr (2 Adet) Taze Soğan
1 Gr (1/4 çay Kaşığı) Tuz
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Karabiber
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Kekik
10 gr Ayçiçek Yağı
30 gr Et suyu
Yapılışı Ayçiçek yağı tavada ısıtılır, mantar ile ince doğranmış sarımsak yaklaşık 4-5 dakika sotelenir. Tuz, karabiber, kekik ilave edilir. 3-4 cm uzunluğundaki taze soğanların yarısı ilave edilir, rengini kaybetmeyecek şekilde 2-3 tur sotelenir. Taze soğanların diğer yarısı yeşil rengini kaybetmeyecek şekilde ekstra sotelenerek üzerine serpilir. Taze otlar, maydanoz yağı ve vinegred sos Akdeniz yeşillikleri ile harmanlanır. Tuz serpilir. levrek tuzlandıktan sonra kısık ateşteki tavada pişirilir. Püf noktası: levreğin derisinin gevrek olması için iyice kurulayıp üzerine tuz serpmek gerekir.
NOT:MAYDONOZ YAGI VE VİNEGRED SOS TARİFİ LEVREK SALATASI PAYLAŞIMIMDA...
Izgara levrek, sotelenmiş taze otlu mantarlar ve taze otlu Akdeniz yeşillikleri
Kullanılan Malzemeler
180 gr(1 adet) levrek fileto
20 gr maskolin
40 gr aysberg
5 gr taze otlar( nane maydanoz taze soğan salatalık kabuğu dere otu)
1 gr vinegred sos
1 gr maydanoz yağı
100 Gr Mantar
5Gr (2 Diş) Sarımsak
10 Gr (2 Adet) Taze Soğan
1 Gr (1/4 çay Kaşığı) Tuz
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Karabiber
1 Gr (1/2 Çay Kaşığı) Kekik
10 gr Ayçiçek Yağı
30 gr Et suyu
Yapılışı Ayçiçek yağı tavada ısıtılır, mantar ile ince doğranmış sarımsak yaklaşık 4-5 dakika sotelenir. Tuz, karabiber, kekik ilave edilir. 3-4 cm uzunluğundaki taze soğanların yarısı ilave edilir, rengini kaybetmeyecek şekilde 2-3 tur sotelenir. Taze soğanların diğer yarısı yeşil rengini kaybetmeyecek şekilde ekstra sotelenerek üzerine serpilir. Taze otlar, maydanoz yağı ve vinegred sos Akdeniz yeşillikleri ile harmanlanır. Tuz serpilir. levrek tuzlandıktan sonra kısık ateşteki tavada pişirilir. Püf noktası: levreğin derisinin gevrek olması için iyice kurulayıp üzerine tuz serpmek gerekir.
NOT:MAYDONOZ YAGI VE VİNEGRED SOS TARİFİ LEVREK SALATASI PAYLAŞIMIMDA...