04-01-2012, 22:20
TORÇUN yazdı:Tecrübelerinizden yararlanmak için bir soru daha sormak isterim..Köstekler kesinlikle bedenden daha düşük olmalıdır genellikle 0,5 oranı çok uygundur 0.35'e 0.30 gibi.
Misina olarak ip misina 0.30 luk, takım olarak da Remixon Hercule % 100 Fluorocarbon Misina 0.33 lük düşünüyorum.Takımların kalınlığı bedenden daha mı ince olmalıdır? yoksa farketmez mi? Uyum olarak tavsiyelerinizi almak isterim..
Fikret kardeşimin hatırlattığı konuda ise ben şunları yapıyorum.
1. Köstekler hepsi aynı boyda olmalıdır
2. Köstek iğne arası mesafe 40 Mt.reye kadar avlarda10- 12 CM
3. Daha yüksek derinliklerde ise 12-15 CM
4. En alt iğne (Bazen hırsız iğne deriz) Hep 15 CM Kullanırım
5.Bedendeki kaötek aralıkları köstek iğne arası ölçüden %50 fazla olmalıdır. Yani köstek boyun 12 santim ise iki köstek arasıen az 18 cm olmalı ben genellikle birebir ara veririm. Böylelikle iğneler birbirine girmez.
6. Kösteğin flora karbon olmasının daha çok sırtı avlarında faydası vardır. Balık 40-50MTreden sonra sadece yemi görür. O nedenle yemlerinizin iğnedeki duruşu daha önem kazanır.
7.Köstek bedenlenince bedenden mutlaka uzakta, dik duracak şekilde ve iğne ucu dışarı bakacak şekilde bağlanır.
[B]8.Kurşununuz dibe yattığında mutlaka hissedilecek şekilde bağlanmalı ve akıntı varsa gezdiğini hissedebilmeniz gerekir yani siz oltanızı sabit tuttukça yatıp kalkacak şekilde tutmalısınız. Bu durumda en alt oltanız iyi çalışacaktr.