Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
örgü misina kalınlığı?
TORÇUN yazdı:Tecrübelerinizden yararlanmak için bir soru daha sormak isterim..
Misina olarak ip misina 0.30 luk, takım olarak da Remixon Hercule % 100 Fluorocarbon Misina 0.33 lük düşünüyorum.Takımların kalınlığı bedenden daha mı ince olmalıdır? yoksa farketmez mi? Uyum olarak tavsiyelerinizi almak isterim..
Köstekler kesinlikle bedenden daha düşük olmalıdır genellikle 0,5 oranı çok uygundur 0.35'e 0.30 gibi.
Fikret kardeşimin hatırlattığı konuda ise ben şunları yapıyorum.
1. Köstekler hepsi aynı boyda olmalıdır
2. Köstek iğne arası mesafe 40 Mt.reye kadar avlarda10- 12 CM
3. Daha yüksek derinliklerde ise 12-15 CM
4. En alt iğne (Bazen hırsız iğne deriz) Hep 15 CM Kullanırım
5.Bedendeki kaötek aralıkları köstek iğne arası ölçüden %50 fazla olmalıdır. Yani köstek boyun 12 santim ise iki köstek arasıen az 18 cm olmalı ben genellikle birebir ara veririm. Böylelikle iğneler birbirine girmez.
6. Kösteğin flora karbon olmasının daha çok sırtı avlarında faydası vardır. Balık 40-50MTreden sonra sadece yemi görür. O nedenle yemlerinizin iğnedeki duruşu daha önem kazanır.
7.Köstek bedenlenince bedenden mutlaka uzakta, dik duracak şekilde ve iğne ucu dışarı bakacak şekilde bağlanır.
[B]8.Kurşununuz dibe yattığında mutlaka hissedilecek şekilde bağlanmalı ve akıntı varsa gezdiğini hissedebilmeniz gerekir yani siz oltanızı sabit tuttukça yatıp kalkacak şekilde tutmalısınız. Bu durumda en alt oltanız iyi çalışacaktr.76
Bul
ercan abim teşekkürler.AlkisAlkisAlkisAlkis
Bul
onur hoş geldin hoş bir yere geldin Rose Alkis ustam her şeyi yazıyor zaten fakat ip misinada aldığın vuruşu normal misina ile alamassın.ip misinda esneme olayı çok daha azdır.buda balığı çekerken daha dikkatli olmanı gerektirir.. rastgele
şamandıran battığında yüreğin hopluyorsa her
şey yolunda demektir

"Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Atatürk olmasaydı
Baban Yorgo olurdu şerefsiz"
[url=http://imageshack.us][/url]
Bul
Onur öğretmenim ip misinaların elle kullanılmadığını biliyorsunuzdur heralde
alıcağınız ip misinaların kaç katlı olduğuna dikkat etmek gerekir
kamışların özellikle en uçtaki halkaya zarar verdiğini söylemek isterim
benim incelediğim 8 katlı olanlarda üzeri daha düz ama daha pahalı
bu avlandığınız derinlik için 0.25 lik yeterlidir biraz paraya kıyıp kaliteli almanızı öneririm
rastgele
ÇORLUDAN SELAMLAR 1962

Bul
eşref sürek yazdı:Onur öğretmenim ip misinaların elle kullanılmadığını biliyorsunuzdur heralde
alıcağınız ip misinaların kaç katlı olduğuna dikkat etmek gerekir
kamışların özellikle en uçtaki halkaya zarar verdiğini söylemek isterim
benim incelediğim 8 katlı olanlarda üzeri daha düz ama daha pahalı
bu avlandığınız derinlik için 0.25 lik yeterlidir biraz paraya kıyıp kaliteli almanızı öneririm
rastgele
Evet makina ile kullanıcam zaten bu misinayı,teşekkürler..
Bul
ALTAYLI yazdı:Köstekler kesinlikle bedenden daha düşük olmalıdır genellikle 0,5 oranı çok uygundur 0.35'e 0.30 gibi.
Fikret kardeşimin hatırlattığı konuda ise ben şunları yapıyorum.
1. Köstekler hepsi aynı boyda olmalıdır
2. Köstek iğne arası mesafe 40 Mt.reye kadar avlarda10- 12 CM
3. Daha yüksek derinliklerde ise 12-15 CM
4. En alt iğne (Bazen hırsız iğne deriz) Hep 15 CM Kullanırım
5.Bedendeki kaötek aralıkları köstek iğne arası ölçüden %50 fazla olmalıdır. Yani köstek boyun 12 santim ise iki köstek arasıen az 18 cm olmalı ben genellikle birebir ara veririm. Böylelikle iğneler birbirine girmez.
6. Kösteğin flora karbon olmasının daha çok sırtı avlarında faydası vardır. Balık 40-50MTreden sonra sadece yemi görür. O nedenle yemlerinizin iğnedeki duruşu daha önem kazanır.
7.Köstek bedenlenince bedenden mutlaka uzakta, dik duracak şekilde ve iğne ucu dışarı bakacak şekilde bağlanır.
[B]8.Kurşununuz dibe yattığında mutlaka hissedilecek şekilde bağlanmalı ve akıntı varsa gezdiğini hissedebilmeniz gerekir yani siz oltanızı sabit tuttukça yatıp kalkacak şekilde tutmalısınız. Bu durumda en alt oltanız iyi çalışacaktr.76

Çok teşekkür ederim bu detaylı açıklamalarınızdan dolayı..
Bul
Onur öncelikle haoşgeldin,
Ercan ustam sana gerekli bütün bilgileri aktarmış, iş senin maharetine kalmış rasygele..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
Uzun_ahmet yazdı:Onur öncelikle haoşgeldin,
Ercan ustam sana gerekli bütün bilgileri aktarmış, iş senin maharetine kalmış rasygele..

Hoşbulduk,,Bakalım artık bundan sonra neler olacak!!
Bul
Onur hoşgelmişsin aramıza iyi paylaşımlar ÜSTAT larımız gereken açıklamayı yapmışlar...
Bul
hoş geldin onurcum.ustalar sanırım sorularına oldukça açıklayıcı bilgiler vermişler.sana bol ve kocaman balıklı avlar dilerim.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SUFIX SIEGE Misina Hakkında Yardım! ercan1977 10 2,734 28-11-2014, 00:17
Son Yorum: ercan1977
  İp misina yardım lütfen.. Helerk 8 2,202 07-07-2014, 08:45
Son Yorum: ANTALYALI07
  Kırmızı misina Köksal 25 7,742 14-09-2013, 09:59
Son Yorum: akantek
  Renkli ip misina ALTAYLI 6 2,734 02-11-2012, 19:53
Son Yorum: ALTAYLI
  Orgu misina yardimi lutfen Bahattin 15 3,594 05-10-2012, 18:53
Son Yorum: Uzun_ahmet
  misina için yardımcı olabilir misiniz lütfen :( caylak_34 25 5,144 23-09-2012, 02:00
Son Yorum: tahsinmersin
  Lutfen yardim edin makarama ve kostekler icin misina.. altınova45 11 3,768 12-06-2012, 19:18
Son Yorum: altınova45
  Makinaya misina önerisi xfisher 24 8,411 24-11-2011, 10:01
Son Yorum: xfisher
  fluorocarbon misina nihatkr 13 8,002 11-10-2011, 18:29
Son Yorum: bucalıfikret
  en iyi misina hangisi herkes buraya!!! tomy77 71 43,719 30-01-2010, 20:53
Son Yorum: balıkcı uğur

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi