Yorumları: 29
Konuları: 4
Eğer avlandığınız yer kayalık bir bölge ise ki karedenizde biz hep dere ağzına yakın kayalık bölgelerde avlanıyorduk kıyıdan, balık oltaya takılır takılmaz hemen hızlı bir şekilde çekmelisniz, eğer yavaş çekerseniz misinanıza boşluk bırakırsanız balık hemen kayaların altına dalyor ve karadenizde kayalırın üstü küçük midyelerle kaplı bunlar hemen misinayı kesiyor. onun için hızlı bir şekilde balığı çekmelisniz yoksa işiniz zor.
Avlanma zamanına gelince gündüz eğer deniz dalgalıysa yakalma şansınız var değilse yakalamak çok zor. Levrek rapala ile avcılıkta genellikle gece yakalanıyor. hava karardıktan sonra gece 1-2 ye kadar avlıyorduk.Ancak çok sabırlı olmalısınız rapalayı kamışla fırlatmaktan usanmayın . Karadenizdeki levrekler çok büyük ben 1 ayda 7 tane tuttum 2 kg aşağı yoktu içlerinde yani netice çok hoş bütün yorgunluğunuza ve zahmetinize değiyor.
OFTA bir defasında şu olaya şahit oldum yunuslar levrek sürüsünü kovalamışlar herhalde epey büyük balıklardan oluşan bir sürü dere derenin 15-20 kadar içine girmişti o geçe 20 yakın levrek tutuldu aynı bölgeden ve çok büyüklerdi. eğer yunuslar gündüz veya akşam üzeri kıyıya çok yakın bölgede dolaşıyorlarsa dere ağızlarının 10-15 metre içlerini rapala ile yoklayın
Balık kenarıya alındığında çok dikkatli olun kayalar çok kaygan oluyor önce can güvenliği panik yapmayın balığın solungac altına elinizi sokun sakın kulakçıklarına dokunmayın direkt soluncın içine elinizi sokun ve iyice kavradıktan sonra çekip alın sudan
bulunduğnuz bölgede karadniz için anlatıyorum bütün dere ağızlarını her gece dolaşın ve o geceyi saat 1 e kadar geçirin bir gecede birkaç yer gezmeyin çünkü balığın sürü halinde o bölgeye ne zaman gelceği belli olmuyor. Deneme yoluyla en ideal bölgeyi tespit edin.
levrek sürü halinde dolaşır ancak boyutlar büyüdükçe sürü sayısı azalır örneğin 1 kg levrek 30 ar saylık sürü oluşturuyorsa 5-6 kg levrekler 3-4-5 gbi sayılara düşüyor.
ilk balığı tuttuktan sonra eğer gürültü yapmazsınız ses yapmazsanız ve fazla ışık yapmazsınız sürüdeki diğer balıkları yaklama şansınız çok. Bir de eğer ilk tuttuğnuz balık o sürünün lideriyse yani o sürüye önderlik yapan klavuz balıksa diğer balıklar o bölgelyi terk etmiyor ve kolayca diğerlerini yakalıyorsunuz.Ayrıca benim olduğum bölgede balık ocak şubat gibi kıyıları terk ediyor. haziran başı gibi tekrar geliyor. en ideal avlanma zamanı haziran sonu temmuz ağustos ve eylül bu aylarda yaz aylarında gece denizde çıkacak orta şiddette bir dalga avlanmayı daha da kolaylaştıryor . Balık dalgalı havlarda daha saldırgan oluyor.
rapalayı denize fırlattınız çekerken takıldı diyelim hiç zorlamayın biraz bekleyin suyun yüzüne dalganın da etkisiyle suyun yüzüne çıkacaktır.. eğer hemen çekmekte inat edersiniz muhtemelen iyice bir kayanın çıkıntısına veya yosuna veya midyelere takılacak ve muhtemlen çıkaramayacaksınız. EEEEEEE rapalada ucuz birşey değil hani onun için dikkatli kullanmak lazım.
Yorumları: 320
Konuları: 22
verdiğin bilgiler için teşekkürler,eylül ayını bekliyorum...
Yorumları: 320
Konuları: 22
atmoss yazdı:Merhaba ,
Levrek icin rapala modellerinin resimlerini koyabilirmisin ?
bu rapala modelleri levrek için,markası yo-zuri beğendiğin modeli satıcılardan kod numarası ile alabilirsin rastgele..
bu modellerin hepsi iş yapar levrek avında rahatlıkla alıp deneyebilirksiniz