balikciya balik verilmez,hakaret olur....
bende sana hakaret etmek istemem..
hakikaten melanurun cekmesi cok zevkli,dun buyuk boylarda makina sarmiyordu...kolum koptu..
merayi sizlere soyledim...hadi bakalim
ratsgele[/quote]
abi bırak bu "dansöz" kıvırtmalarını; vermeyeceğim de de anlayalım.
ama unutma ki 3 tane melanur alacağım var.
[SIGPIC][/SIGPIC] önce denizlerimizi temiz tutalım, sonra da balık...
naxos 5 yazdı:balikciya balik verilmez,hakaret olur.... bende sana hakaret etmek istemem..
hakikaten melanurun cekmesi cok zevkli,dun buyuk boylarda makina sarmiyordu...kolum koptu..
merayi sizlere soyledim...hadi bakalim
ratsgele
abi bırak bu "dansöz" kıvırtmalarını; vermeyeceğim de de anlayalım.
ama unutma ki 3 tane melanur alacağım var. [/quote]
kesinlikle...degil
senin istedigin melanur olsun..merada onlardan cok var..
sadece boylarini soyle...ona gore gondereyim..
simdi sen buyuklerden de olsun dersin
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]
Maşallah Faruk abim güzel balıkçılık yapmışsın Ercan abim in tekniğindende faydalanmışsın dostluk burada işte melanurlar çok güzeller sayın abim kimbilir ne zevk almışsındır sırtıda çok zevkli bi balıkçılık bi tekniktir resimler paylaşım anlatım herzamanki gibi güzel teşekkür ederim her zaman ki balıkçılığınız böyle geçmesi dileğimle saygılarımı sunarım.
Şerif Eren
YALOVA
Deniz benim için Hayattır.
=0RTAM SANAL AMA DOSTLUKLAR GERÇEK=
Kutlarım kaptan bereketli olsun .Kısmetin her daim bundan da iyisi olsun (az zamanda çok iş )
Sırtı için makarandaki misinaya eklediğin 15 kulaç mor misinaya gelince : Makarada düğüm problemdir,bilhassa misinayı saldığında takılmalar yapabilir.Aslında düğümsüz de istediğin uzunlukta misinayı işaretleyebilirsin.Ben bu yöntemi özellikte çaparide bazan uygularım.Balığa kaç kulaçta rastladıysam yerini kaybetmemek için işaret koyarım.
Aşağıdaki fotoda makina makaralarında bulunan küşük ''çentik''i işaretledim.Bir kez istediğin kulaç makarayı boşa alarak misinayı kulaçlayıp salarsın istediğn uzunluk tamamlanınca makara misinasını çentiğe geçirirsin.Sarması falan hiç etkilenmez sonuna kadar sardığın makarayı saldığında misina hep çentik koyduğun yere kadar açılır, tek sorun savaşçı bir balık geldiğinde kalama verebilmek için misinayı hemen çentikten çıkaracaksın.. (Naçizane bir tavsiye umarım işine yarar. )
Ercan abi..
ne kadar tesekkur etsem azdir..
acaip zevkli bir av cikardim...
her sey tam dedigin gibi..
senelerdir melanurlarin uzerinden gecer gidermissik..
bu gun denizi biraz dalgali gorunce,senin yazdiklarin aklima geldi..bir yerlerde melanur dalgali havayi sever demistin..aynen dedigin gibi oldu
levrek te biraz bos cakabiliriz,buradaki levreklere kisin cok av yapiliyor..eski bereketler yok..fakat gayret edecegiz yine..
cok-cok sagol
rastgele
bu arada Ercan abi ,senin rekor kac taneydi..
bir foton var,albumlerinde,bir masanin uzeri melanur dolu,masa hatta ufak gelmis baliklara, o av mi?
Alıntı:
Faruk kardeşim Artık kış levreği çekilmeye başlamıştır. Sonraları konulyu ele alırıız.Sanırım LEVREK rekorunuda kıracaksın. Dediğin gibi o resim 99 parça ve masaya sığmamış idi. Bende devam etsem kimbilir ne olurdu.
Lakerda yazdı:Kutlarım kaptan bereketli olsun .Kısmetin her daim bundan da iyisi olsun (az zamanda çok iş )
Sırtı için makarandaki misinaya eklediğin 15 kulaç mor misinaya gelince : Makarada düğüm problemdir,bilhassa misinayı saldığında takılmalar yapabilir.Aslında düğümsüz de istediğin uzunlukta misinayı işaretleyebilirsin.Ben bu yöntemi özellikte çaparide bazan uygularım.Balığa kaç kulaçta rastladıysam yerini kaybetmemek için işaret koyarım.
Aşağıdaki fotoda makina makaralarında bulunan küşük ''çentik''i işaretledim.Bir kez istediğin kulaç makarayı boşa alarak misinayı kulaçlayıp salarsın istediğn uzunluk tamamlanınca makara misinasını çentiğe geçirirsin.Sarması falan hiç etkilenmez sonuna kadar sardığın makarayı saldığında misina hep çentik koyduğun yere kadar açılır, tek sorun savaşçı bir balık geldiğinde kalama verebilmek için misinayı hemen çentikten çıkaracaksın.. (Naçizane bir tavsiye umarım işine yarar. )
Mehmet Abi paylaşım için teşekkürler. Çok güzel bir fikir. .
orhanekmekci yazdı:Sözüm sırtı için,melanur lezzetli balık uzun süredir tavamda yok.Şükür yemlide tavalık cıkıyor
Kaptanım sen de önerilerimi uygula bak neler olucak neler. Faruk bu konuda çok güzel örnek oldu. Şu aralar çekmemeniz olanaksız. Hele MAYIS 15'ten sonra toz duman olur
cranium yazdı:Faruk abi tam melanur show olmuş . Valla büyük bir hayranlıkla seyrettim fotoğrafları. Bir buçuk saatte harika balıklar . Ercan Abi'nin (ALTAYLI) taktiği çok iyiymiş, buralarda çok iş yapacağa benziyor. Benden de bir teşekkür Ercan Abi'ye, ne de olsa hafta sonu bende deneyeceğim .
Serkan ben İZMİR'liyim 35 parçada bırak. Oda yaklaşık 4-5 Kg gelir
Faruk Abi maşallah torpil gibi melanurlarla çok güzel bir şov olmuş Böyle zevkli avlarının devamını dilerim , afiyet olsun
" Çoğu zaman mesele Tanrı'nın ne olduğu değil , bizim onda ne gördüğümüzdür.Sevgi dolu olanlar merhameti görür , zalim olanlar şiddeti . Zeki olanlar aklı görür , aptal olanlar kör inancı , alimler bilimi görür , cahiller mucizeyi "
Lakerda yazdı:Kutlarım kaptan bereketli olsun .Kısmetin her daim bundan da iyisi olsun (az zamanda çok iş )
tesekkurler Mehmet abi..
isime yarayacagi kesin..hic aklima gelmemisti..yardimin icin,cok tesekkur ederim..
ilk firsatta deniyecegim..
sizlerede rastgele
ALTAYLI yazdı:Faruk kardeşim Artık kış levreği çekilmeye başlamıştır. Sonraları konulyu ele alırıız.Sanırım LEVREK rekorunuda kıracaksın. Dediğin gibi o resim 99 parça ve masaya sığmamış idi. Bende devam etsem kimbilir ne olurdu.
lerek rekorunu biraz zor goruyorum,Ercan abi..cunku kisin levregi burada cok ama cok fazla avliyorlar ve tutuyorlar..
yinede bir deneriz
Orhan abiye cevabinda,mayis 15 ten sonra toz duman olurlar,deyince,kaybolurlar,yeni sirtiye tutulmazlarmi demek istiyorsun..
thunderbolt yazdı:Faruk Abi maşallah torpil gibi melanurlarla çok güzel bir şov olmuş Böyle zevkli avlarının devamını dilerim , afiyet olsun
tesekkurler Nedim..cok zevkli bir av oldu..
sizlerede boyle ve daha guzel avlar dilerim
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret[/SIZE]