cranium yazdı:Detaylı rapor için teşekkürler Bahadır abi. Levrekleri görünce iştahım kabardı, tebrikler. En kısa zamanda bende denemeyi düşünüyorum.
Yalnız bedende kullandığınız 50lik misina ince değil mi? Olaki 2 ya da daha fazla levrek takılırsa sizi zorlamaz mı?
Bir de sahteleri bağladığınız misina 22lik demişsin (bedene dolaşmaması için bir dahaki sefere kalınlaştıracağız demişsin, gerçi 22lik ile de levrek tutmuşsunuz ama ), tekne ile sirti yaparken 22lik ince olmaz mı? Aniden ters yöne asılan bir levrek ipi koparmaz mı? Gerçi kopmamış ama bana 22lik sirti için çok ince geldi.
NOT. (Burası #26. mesajdan sonra eklenmiştir) Sorum sirtinin teknede olan kısmı sabit tutulduğu (Iskarmoza bağlı gibi) varsayılarak sorulmuştur.
Sevgili Serkan,
İlgin için biz teşekkür ederiz. Takımın çalıştığını görmek bizi mutlu eder. Raporlarını bekliyor olacağım. Şimdiden rastgelsin.

Soruna gelince;
Teknik olarak şöyle düşündüm:
YM-1007 kodlu remixon fırdödüye bağlı ana beden(en kötü durumdaki misina-yük açısından) Ф0,50 mm ve kopma kuvveti 40Lbs(40Lbs=20kg Yaklaşık)
Ayrıca kollar Ф0,225 mm ve kopma kuvveti 8Lbs
8Lbs x 4 kol =32Lbs + buna ilave maket kandırıcı için 8Lbs düşünürsek
toplam 40Lbs'ye karşılık geliyor. Tabii burada negatif etkiyecek düğüm noktaları, suyun çekme kuvveti gibi faktörleri katmak gerekecektir.
Pozitif olarak da elimizde makinemizin kalama ayarı, misinamızın esneme payı ve kamışımızın tepe esneme payları var.
Bu açılardan bakıldığında Ф0,50 mm yeterli olacaktır diye düşündüm.
Kolların Ф0,28 mm olayına gelince;
Dediğim gibi avda biz dolaşma problemi yaşadık. Dolaşma olunca da silikonların kuyruk aksiyonları bozuluyor ve etkinliğini yitiriyor. Fluorocarbon misinanın sertliğinden de faydalanarak kesiti biraz arttıracağız. Dikkat edersen ileri haftalarda denemeyi hedeflediğimiz 2+1 takımda kollar Ф0,35 mm ve kopma kuvveti 16Lbs. Bu da;
16Lbs x 2 = 32 Lbs 8Lbs'lik kısım da maket kandırıcıya kalacak

[Gene Ф0,50 mm kullanmayı düşünüyoruz.
Tecrübelerime göre levrek avında da fluorocarbon misinanın avı olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum. İncelik konusunda o kadar emin değilim. O anda levreğin yeme-sahteye ikna olmasını incelikten ziyade ses-görüntü-hareket(aksiyon) etkiliyor bence. Hatta at-çek avlarında özellikle gece kullanılan ip(leader kullanmadan) bile ava olumsuz bir durum teşkil etmiyor. Tabii bunlar benim tecrübe ve görüşlerim.
Umarım sorularına bir cevap oluşturabilmişimdir.
Sevgi ve selamlarımla...