Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silikonlu Levrek Çaparisi
yycolak yazdı:muratı bulursak kandırmak kolayda görünmüyor bu günlerde.gerçi sende arada bir görünüyorsun.valla özledim.araya bir şeyler kıstıralım.havalar daha fazla soğumadan.Alkis76

Sevgili Yalçın abim,
Murat gerçekten çok yoğun çalışıyor. Ama sanırım Cuma görüşeceğiz, bir yoklama çekeyim bakalımWink Bilgi veririm.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
Bahadir..Aykut ile super bir av olmus..Alkis
pasalar cok guzel tebrikler...Alkisraporda her zamanki gibi super
balikta degisik denemeler yapmayi bende cok severim.,.tabii bazilari sonuc vermezSnifsinf..olsun..ama bazilarida yuzunu guldururGulumse
daha bollarina ve irilerine
rastgele
[SIGPIC][/SIGPIC][SIZE=1]Bir kisiye balik verecegine,balik tutmayi ogret71[/SIZE]
Bul
cranium yazdı:Detaylı rapor için teşekkürler Bahadır abi. Levrekleri görünce iştahım kabardı, tebrikler. En kısa zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

Yalnız bedende kullandığınız 50lik misina ince değil mi? Olaki 2 ya da daha fazla levrek takılırsa sizi zorlamaz mı?

Bir de sahteleri bağladığınız misina 22lik demişsin (bedene dolaşmaması için bir dahaki sefere kalınlaştıracağız demişsin, gerçi 22lik ile de levrek tutmuşsunuz ama ), tekne ile sirti yaparken 22lik ince olmaz mı? Aniden ters yöne asılan bir levrek ipi koparmaz mı? Gerçi kopmamış ama bana 22lik sirti için çok ince geldi.

NOT. (Burası #26. mesajdan sonra eklenmiştir) Sorum sirtinin teknede olan kısmı sabit tutulduğu (Iskarmoza bağlı gibi) varsayılarak sorulmuştur.

Sevgili Serkan,
İlgin için biz teşekkür ederiz. Takımın çalıştığını görmek bizi mutlu eder. Raporlarını bekliyor olacağım. Şimdiden rastgelsin. Smile
Soruna gelince;
Teknik olarak şöyle düşündüm:
YM-1007 kodlu remixon fırdödüye bağlı ana beden(en kötü durumdaki misina-yük açısından) Ф0,50 mm ve kopma kuvveti 40Lbs(40Lbs=20kg Yaklaşık)
Ayrıca kollar Ф0,225 mm ve kopma kuvveti 8Lbs
8Lbs x 4 kol =32Lbs + buna ilave maket kandırıcı için 8Lbs düşünürsek
toplam 40Lbs'ye karşılık geliyor. Tabii burada negatif etkiyecek düğüm noktaları, suyun çekme kuvveti gibi faktörleri katmak gerekecektir.
Pozitif olarak da elimizde makinemizin kalama ayarı, misinamızın esneme payı ve kamışımızın tepe esneme payları var.
Bu açılardan bakıldığında Ф0,50 mm yeterli olacaktır diye düşündüm.

Kolların Ф0,28 mm olayına gelince;
Dediğim gibi avda biz dolaşma problemi yaşadık. Dolaşma olunca da silikonların kuyruk aksiyonları bozuluyor ve etkinliğini yitiriyor. Fluorocarbon misinanın sertliğinden de faydalanarak kesiti biraz arttıracağız. Dikkat edersen ileri haftalarda denemeyi hedeflediğimiz 2+1 takımda kollar Ф0,35 mm ve kopma kuvveti 16Lbs. Bu da;
16Lbs x 2 = 32 Lbs 8Lbs'lik kısım da maket kandırıcıya kalacakWink [Gene Ф0,50 mm kullanmayı düşünüyoruz.

Tecrübelerime göre levrek avında da fluorocarbon misinanın avı olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum. İncelik konusunda o kadar emin değilim. O anda levreğin yeme-sahteye ikna olmasını incelikten ziyade ses-görüntü-hareket(aksiyon) etkiliyor bence. Hatta at-çek avlarında özellikle gece kullanılan ip(leader kullanmadan) bile ava olumsuz bir durum teşkil etmiyor. Tabii bunlar benim tecrübe ve görüşlerim.

Umarım sorularına bir cevap oluşturabilmişimdir.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Bul
makineci yazdı:cok guzel av olmus devamini dilerim.
Bu yontemi dusunmustum ama karisir diye hic denemedim, Serkan arkadasin dedigi gibi bana da ince geldi ipler ama zorlamadan alinabilir tabi balik.
Ben iskarmoza sirtiyi lastikle takiyorum ve kamislarda da frenlerini makinanin acik birakiyorum ama iplerim biraz kalin 0.40 sahtenin takili oldugu misina.

Sevgili Burhan,
Teşekkür ederiz. Bahsettiğiniz konudaki çekincemelerinizi bir üst mesajda sevgili Serkan'a izah etmeye çalıştım. Kolları Ф0,35 mm ye çıkaracağız. Bence sizde denemelisiniz.
Sevgi ve selamlarımla...

Bul
orhanekmekci yazdı:Tebrikler BahadırAlkisAykutla yaptığın avda paşalar keyif vermiş maşallah,bu türden çoklu silikonu sırtıda özellikle melanurda denedim karıştımı açması zor oluyorHadiordanyine tekli veya en fazla ikili kullanmaya devam.Paşaların devamına inşallah,afiyet olsunSeerf

Teşekkürler sevgili Orhan abim.
Gerçekten çok keyifli bir av oldu. Özlemişiz paşaları Wink Smile
Sizlere de rastgelmesi dileklerimle.
Sevgi ve selamlar...

Bul
Albatros-gr yazdı:Bahadir..Aykut ile super bir av olmus..Alkis
pasalar cok guzel tebrikler...Alkisraporda her zamanki gibi super
balikta degisik denemeler yapmayi bende cok severim.,.tabii bazilari sonuc vermezSnifsinf..olsun..ama bazilarida yuzunu guldururGulumse
daha bollarina ve irilerine
rastgele

Sevgili Faruk abicim,
Biz teşekkür ederiz. Umarız bu keyfe sizleri ortak edebilmişizdir.Smile
Değişik teknikler deneyerek avı geliştirmek benim de çok sevdiğim bir nokta. Levrek için; gece avında yemli, canlı salma, sırtı, at-çek gibi bir çok disiplinde yeni araştırma ve deneler yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz amatörüz Wink
Sonuç için denemelere devam.
Sizlere de rastgelmesi dileklerimle.
Sevgi ve selamlar...

Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Sevgili Yalçın abim,
Murat gerçekten çok yoğun çalışıyor. Ama sanırım Cuma görüşeceğiz, bir yoklama çekeyim bakalımWink Bilgi veririm.
Sevgi ve selamlar...

tamam bahadırcım.bende ulaşabilirsem söyleyeyim.zaten önceden açılmış bir konu bile var.bayramdan sonraki ilk pazar gidecektik,toparlanamadık.bu sefer olur her halde.Wink

İlk pazar.... - Sayfa 14 - Amatör Balıkçı
Bul
emeğinize sağlık bahadır gayet başarılı bir çalışma olmuş. araştırmak yeni bir teknikle av yapmak gerçekten takdire şayan. yeni denemeler mutlaka olacaktır aykut arkadaşımızında emeğine sağlık tebrikler saygılar rastgele.AlkisAlkisAlkis
balığa hasret yaşamak zor
Bul
Bahadır Sarıca yazdı:Sevgili Nihat,
Başkaları ne yapar onu bilmiyorum. Ama kendimi biliyorumWinkNeslin korunması adına yapılacak çok şey var gerçekten. Ama ilki bilinçli av bence.
Sevgi ve selamlar...

işte anlaşmamız gereken nokta burada bahadır,bende sende seni biliyoruz ama sanal ortamda bu takımı paylaştığında kendini bilmezler ne seni tanır ne beni ne yazık durum bu.düşün ki bu takım doldu sen saldın o videoyu seyreden herkes çapariyle gezer ortalıkta ve olan bizim gittikçe azalan paşalara olur.yine yeniliyorum senin gibiler az bu hayatta bundan şüphe yok dostum.benim derdim senin avınla değil yani buradaki paylaşılanların ne yazık herkes tarafından görülerek kullanılması.aslına bakarsak parakete ile yapılan avlardada sıkıntı var ama parakete zaten bizim balıkçılarımız tarafından bilinen ve ne yazık uygulanan bir sistem bari yenileri öğrenilmesin.Seerfselamlar.
Bul
bahadır güzel deneyim olmuş sizin balıkdaki eğlenmeniz her şeye değmiş tebrikler Seerf
72GEZGİNCİİİİ EMMİ

06-FB-58
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Son alikoyulan levrek Bahadır Sarıca 19 3,301 25-12-2014, 17:09
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek için Şeytan Oltası Türevi Bahadır Sarıca 45 12,977 10-04-2014, 01:06
Son Yorum: mertugurlu
  Levrek Süpürgesi (Barchino) Bahadır Sarıca 66 19,865 10-02-2014, 20:50
Son Yorum: ersin1sarac
  Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig) Bahadır Sarıca 21 7,328 20-12-2013, 16:32
Son Yorum: Sensei1903
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,143 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Öğreti - levrek Bahadır Sarıca 36 4,978 27-02-2013, 00:37
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı Bahadır Sarıca 29 5,734 08-02-2013, 14:18
Son Yorum: Cihan Deniz
  LEVREK AVINDA RENK ETKİSİ ve SAHTE BALIK RENGİ SEÇİM KOŞULLARI Bahadır Sarıca 32 30,181 06-01-2013, 04:00
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek Hikayeleri Bahadır Sarıca 37 6,401 05-01-2012, 13:31
Son Yorum: Lakerda
  Silikonlu(kefal sahtesi) sırtı takımı Bahadır Sarıca 49 19,157 20-12-2011, 17:11
Son Yorum: tunakaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi