Yorumları: 3,396
Konuları: 133
cilingoz yazdı:ahmet abi sana alabalık yakalama konusunda tarif verir isek yanlış olur siz zaten kendinizi ispatlamışsınız bizler sizden bilgi almamız lazımki alabalık yakalıyalım av malzemelerimiz 3 mt. düz kamış 4 no bronz igne ve soluçan ara sıra tek tük balık alıyoruz avlak yerimiz ıstırança dereleri görüşmek üzere hoşça kal.
Sevgili Selim..
Düşüncelerimiz çok farklı galiba..Kendini ispatlamak tabiri bana uygun değil.Uğraştığımız konu sonu olan bir konu değil ki bitirip rahatlayalım.40 yıldır yaptığım bu işte bu gün bile yeni bir şey öğrendim.Bir köydeki 7 yaşında çocuk bana yol gösterdiği ve doğru söylediği için bir çok konuda sistemlerimi değiştirdim..
Kim kendini ispatlamış..

Önce ben kendime kendimi ispatlayayım ,sonra size ispatlarım..

Istranca dereleri bir zamanlar çok balık olan ve yıllarca avlandığım yerlerdi..Lakin insan istilası ve çevre kirliliği artık o yöreleri bizim av sahalarımız arasından çıkardı.
Gidenler bir veya en fazla iki tane o da çok küçük olmak üzere balık yakalıyor diye duyuyoruz.
Aslında bu bilgide Alabalığın yaşama azminin ve asla tüketilemeyeceğinin de kanıtlarını görüyoruz.Bahsettiğin yerler ocak ayından itibaren yerel halkın ve daha sonra da tüm İstanbulun balıkçılarının akınına uğrayan yerlerdir.Tabii bu şartlar altında bir tane yakalayan dahi çok şanslı veya usta sayılmaktadır.Tabii doğal yem (solucan) ile Alabalık avcılığının sirkülere göre yasak olduğunu da belirtmem gerekiyor.
İÇ SULARDA AVCILIK_MD:15
(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir.
Ben de bu sistemde bazı yerlerde avlanıyorum ama solucanın imitasyonlarını kullanıyorum..
Sevgilerimle...Rastgele..
efese yazdı:manzarada balıklar da çok güzel
Teşekkürler Nadir Bey..
Sevgiler..
yycolak yazdı:Hoş geldin koca balıkçı.Neler yapmış nerelere gitmişsin yine.Maşallahın var.Seni kıskandığımı bir kez daha belirtmek isterim.Yanlız ve özgür.Alabalık bizi aşar.Sadece bir kerecik yaklaşık 35 yıl önce bizim köyde(Rize) alabalık yakalamıştık.Tabii o zamanlar alabalık vardı her derede bizim oralarda şimdide varmı bilmiyorum.Ama alabalığın tadını bilen şanslılardan olamak bile mutluluk veriyor.Şunuda belirtmeden geçemeyeceğim.Fotolara doymadım.Ne kadar bakir ne kadar güzel görüntüler.Keşke daha fazlası olsada doysak.
Allah sana sağlık,kuvvet ve uzun ömürler versin Abim.Ellerine gönlüne sağlık.Sağol.
Canım Kardeşim Yalçın...
Övgülerine ve iyi dileklerine çok teşekkür ederim..
Sevgiler..
Yorumları: 491
Konuları: 17
abi en iyisini sen yapıyon vallaha robinson hayatı....
Yorumları: 124
Konuları: 5
Ahmet abi paylaşım için teşekkürler. Rastgele...Ortam çok yeşillik ve dinlendirici gözüküyor.
Yorumları: 166
Konuları: 2
paylaşım için teşekkürler abi çok güzel yer piknik yeri açısından balıkda öle
tepeli35 yazdı:abi en iyisini sen yapıyon vallaha robinson hayatı....
MuratHoca yazdı:Ahmet abi paylaşım için teşekkürler. Rastgele...Ortam çok yeşillik ve dinlendirici gözüküyor.
Sevgili Ercan ve Murat..
İlgilerinize teşekkürler...Balık avında olduğum için ancak cevap yazabildim..Kusuruma bakmayın artık..
Sizlere de rastgele..
Selamlar..
uA1905 yazdı:paylaşım için teşekkürler abi çok güzel yer piknik yeri açısından balıkda öle 
Teşekkürler Evlat..
Sevgiler..
Yorumları: 6,298
Konuları: 143
ahmet abi manzara şahane,bende bu alabalık avına çok hevesliyim,gecen yıl sezon sonunda 1 kere gittim. gerçekten hem doğa ile iç içe olmak,hemde balık avlamak muhteşem bir duygu.bu aralarda bende 2-3 günlük bir kamp düşünüyorum.bakalım hayırlısı.
paylaşım için teşekkürler ahmet abi.bol şanslar rastgele.
A▒N▒T▒A▒L▒Y▒A J▒İ▒G▒G▒İ▒N▒G
>((((0> ▒T▒E▒A▒M▒ ><((((0>
ANTALYALI07 yazdı:ahmet abi manzara şahane,bende bu alabalık avına çok hevesliyim,gecen yıl sezon sonunda 1 kere gittim. gerçekten hem doğa ile iç içe olmak,hemde balık avlamak muhteşem bir duygu.bu aralarda bende 2-3 günlük bir kamp düşünüyorum.bakalım hayırlısı.
paylaşım için teşekkürler ahmet abi.bol şanslar rastgele.
Sevgili Aytekin..
Alabalık projelerini sakın erteleme..Çünkü vücut genç iken daha verimli av olur..Yaşlanınca zorlaşır..
İyi dileklerine ve ilgine teşekkürler..
Sevgiler..