Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silikonlu Levrek Çaparisi
Detaylı rapor için teşekkürler Bahadır abi. Levrekleri görünce iştahım kabardı, tebrikler. En kısa zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

Yalnız bedende kullandığınız 50lik misina ince değil mi? Olaki 2 ya da daha fazla levrek takılırsa sizi zorlamaz mı?

Bir de sahteleri bağladığınız misina 22lik demişsin (bedene dolaşmaması için bir dahaki sefere kalınlaştıracağız demişsin, gerçi 22lik ile de levrek tutmuşsunuz ama ), tekne ile sirti yaparken 22lik ince olmaz mı? Aniden ters yöne asılan bir levrek ipi koparmaz mı? Gerçi kopmamış ama bana 22lik sirti için çok ince geldi.

NOT. (Burası #26. mesajdan sonra eklenmiştir) Sorum sirtinin teknede olan kısmı sabit tutulduğu (Iskarmoza bağlı gibi) varsayılarak sorulmuştur.
Ruhumu dinlendiren tek şey, deniz...
Bul
cranium yazdı:Detaylı rapor için teşekkürler Bahadır abi. Levrekleri görünce iştahım kabardı, tebrikler. En kısa zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

Yalnız bedende kullandığınız 50lik misina ince değil mi? Olaki 2 ya da daha fazla levrek takılırsa sizi zorlamaz mı?

Bir de sahteleri bağladığınız misina 22lik demişsin (bedene dolaşmaması için bir dahaki sefere kalınlaştıracağız demişsin, gerçi 22lik ile de levrek tutmuşsunuz ama ), tekne ile sirti yaparken 22lik ince olmaz mı? Aniden ters yöne asılan bir levrek ipi koparmaz mı? Gerçi kopmamış ama bana 22lik sirti için çok ince geldi.

serkan levrek lüfer gibi çekilemez kalama vere vere çekilmeli o nedenle 22 liklede çekilir ama 3 kg luk bir levrekde risk çok fazlalaşır.50 lik misina bence kalın bile olmuş takımı kaba yapmış sonuçta balık almış ama ince olsa daha iyi olurmuş.8 kg luk levrekleri 0,28 le çektiğim çok olmuştur önemli olan ne çok asıl ne boşluk ver kalamayla al balığı.
Bul
LeVrEkCi yazdı:serkan levrek lüfer gibi çekilemez kalama vere vere çekilmeli o nedenle 22 liklede çekilir ama 3 kg luk bir levrekde risk çok fazlalaşır.50 lik misina bence kalın bile olmuş takımı kaba yapmış sonuçta balık almış ama ince olsa daha iyi olurmuş.8 kg luk levrekleri 0,28 le çektiğim çok olmuştur önemli olan ne çok asıl ne boşluk ver kalamayla al balığı.

Sorum kalama için değildi Nihat. Balık sahteye ilk yapıştığı andaki uyguladığı ters kuvvet. Sonuçta teknenin bir hızı var, balık da ters yöne bir kuvvet uygulayacak, işte o andaki olaya bu misina dayanırmı diye sormuştum. Ha bu sorum aslında şunun için geçerli, sirtinin ipi teknede sabit bir haldeyken. Yani sirti ipi mesela ıskarmoza bağlıyken. Biz genelde buralarda sirti yaparken ipi ıskarmoza sabitleriz. Genelde istavrit, uskumru, kolyoz, ıskarmoz olur. Yani ebatları büyük balıklar olmaz.

Eğer frenleri açık makine kullanılırsa (ki Bahadır abinin fotoğraflarının birinde al oltası vardı) ya da ip daha gevşek bir halde tutulursa (elde ve yere bırakılmış misina gibi) ipin inceliğinin bir önemi kalmaz.
Bul
cranium yazdı:Sorum kalama için değildi Nihat. Balık sahteye ilk yapıştığı andaki uyguladığı ters kuvvet. Sonuçta teknenin bir hızı var, balık da ters yöne bir kuvvet uygulayacak, işte o andaki olaya bu misina dayanırmı diye sormuştum. Ha bu sorum aslında şunun için geçerli, sirtinin ipi teknede sabit bir haldeyken. Yani sirti ipi mesela ıskarmoza bağlıyken. Biz genelde buralarda sirti yaparken ipi ıskarmoza sabitleriz. Genelde istavrit, uskumru, kolyoz, ıskarmoz olur. Yani ebatları büyük balıklar olmaz.

Eğer frenleri açık makine kullanılırsa (ki Bahadır abinin fotoğraflarının birinde al oltası vardı) ya da ip daha gevşek bir halde tutulursa (elde ve yere bırakılmış misina gibi) ipin inceliğinin bir önemi kalmaz.

ben bu tip takımları her zaman elde kullanmaktan yanayım ama el oltamın yanında 2 yana kamış açacaksamda makinelerin kalamalarını açık bırakırım ki balık dediğin gibi vurduğu anda kopartamasın,eğer sabit ıskarmoza misina takılacaksada lastik yada yay kullanmak gerekir.
Bul
cok guzel av olmus devamini dilerim.
Bu yontemi dusunmustum ama karisir diye hic denemedim, Serkan arkadasin dedigi gibi bana da ince geldi ipler ama zorlamadan alinabilir tabi balik.
Ben iskarmoza sirtiyi lastikle takiyorum ve kamislarda da frenlerini makinanin acik birakiyorum ama iplerim biraz kalin 0.40 sahtenin takili oldugu misina.
Bul
LeVrEkCi yazdı:ben bu tip takımları her zaman elde kullanmaktan yanayım ama el oltamın yanında 2 yana kamış açacaksamda makinelerin kalamalarını açık bırakırım ki balık dediğin gibi vurduğu anda kopartamasın,eğer sabit ıskarmoza misina takılacaksada lastik yada yay kullanmak gerekir.

Makine kullanılırsa ve elde tutulursa hemfikirim. Yay hiç denemedim, nasıl yay kullanıyorsunuz ki?
Bul
Tebrikler BahadırAlkisAykutla yaptığın avda paşalar keyif vermiş maşallah,bu türden çoklu silikonu sırtıda özellikle melanurda denedim karıştımı açması zor oluyorHadiordanyine tekli veya en fazla ikili kullanmaya devam.Paşaların devamına inşallah,afiyet olsunSeerf
Bornova - izmir
Bul
cranium yazdı:Makine kullanılırsa ve elde tutulursa hemfikirim. Yay hiç denemedim, nasıl yay kullanıyorsunuz ki?

bende kullanmadım ama gördüm serkan,esnek bir yaya düşün bir ucu ıskarmoza bağlanıyor diğer ucuna misina tutturuluyor balık vurunca esnek kalsın diye..genelde ereğli köylüleri böyle avlanıyorlar.
Bul
Dr.Güner yazdı:Tebrikler Bahadır,bende seninkine benzer takım hazırlamıştım fakat deneme fırsatım olmadı,en kısa zamanda deneyeceğimAlkis

Sevgili Güner abi,
Bence de en kısa zamanda denemelisiniz. Sonuçları bekliyorum. Rastgelsin.
Sevgi ve selamlarımla...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul
LeVrEkCi yazdı:inan bu takım bunu yapabilir bahadır senin geçmişte yaptıklarından sonra videoda 30 balığın 2 kişiye düşen payını düştükten sonrasını zevkle salacağından eminim bende zevkle seyrederim de bunu kaç kişi yapar ben cevap bulamıyorum ne yazıkki.aynı şey palamut çaparisi içinde geçerli tut 100 kanca takım at farzet 50 si doldu ki dolar hatta 100 üde dolar gitti tebliğ.istanbul sarayburnunda 50 li lüfer çaparisiyle geziliyor ve dolduran oluyor yine gitti tebliğ.çapariye snır konulması bence şart ya çapariye sınır koy ya 5 kg sınırını 50 kilo yap.yani ya nesli koru ya bitirBabysevgiler.Seerf

Sevgili Nihat,
Başkaları ne yapar onu bilmiyorum. Ama kendimi biliyorumWink
Neslin korunması adına yapılacak çok şey var gerçekten. Ama ilki bilinçli av bence.
Sevgi ve selamlar...
İnsanlar başaklara benzerler; içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler.(Montaigne)

Ava ve avına saygı duyan tüm dostlara rastgele...
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Son alikoyulan levrek Bahadır Sarıca 19 3,231 25-12-2014, 17:09
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek için Şeytan Oltası Türevi Bahadır Sarıca 45 12,893 10-04-2014, 01:06
Son Yorum: mertugurlu
  Levrek Süpürgesi (Barchino) Bahadır Sarıca 66 19,741 10-02-2014, 20:50
Son Yorum: ersin1sarac
  Levrek Şemsiyesi (Alabama/Umbrella rig) Bahadır Sarıca 21 7,287 20-12-2013, 16:32
Son Yorum: Sensei1903
  Hikaye kofana ve beklenmeyen trofe levrek Bahadır Sarıca 46 8,022 01-03-2013, 01:11
Son Yorum: yolcu79
  Öğreti - levrek Bahadır Sarıca 36 4,913 27-02-2013, 00:37
Son Yorum: Bahadır Sarıca
  Levrek Şemsiyesi ile ilk levrek avı Bahadır Sarıca 29 5,662 08-02-2013, 14:18
Son Yorum: Cihan Deniz
  LEVREK AVINDA RENK ETKİSİ ve SAHTE BALIK RENGİ SEÇİM KOŞULLARI Bahadır Sarıca 32 30,130 06-01-2013, 04:00
Son Yorum: Umit KsK
  Levrek Hikayeleri Bahadır Sarıca 37 6,317 05-01-2012, 13:31
Son Yorum: Lakerda
  Silikonlu(kefal sahtesi) sırtı takımı Bahadır Sarıca 49 19,085 20-12-2011, 17:11
Son Yorum: tunakaya

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi