Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
18.06-2009 Çiftlikköy
Perşembe günü Erol ile sözleşip 06:00 gibi tekneyi denize indirdik.Rapala gezdirdik,ipek gezdirdik,muhtelif kulaçlarda çapari salladık ama nafile mezgitten başka bir şey yok.Boş dönmemek için iri mezgit meramızda demir attık ve güzel mezgit aldık.Yemsiz çıktığımız için yan teknedeki arkadaşlarımızdan yem istedik ve onların sayesinde iri mezgitin çok beğendiği bir yemi öğrendik : Dondurulmuş ithal uskumru..Yem tam çözülmeden harika oluyor sağlam ve dağılmıyor.Aynı yemle defalarca mezgit aldık..

Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri

Bul
oh maşallah mehmet abi dolu dolu gelmiş balıklar,geçen hafta bende mezgite takıldım hem tutması hem yemesi zevkli,
ben en iyi istavrit yem kullanıyorum balık varsa gelmeme şansı hiç yok.
rapalayı sabah suyuna gün açarken gezdirin daha iyi olur kıyılara yakın gezin ama rapalanın çalıştıgından emin olmanız lazım bunu test etmek içinde arada çekip bırakın pır pır yaptıgını hissedin yani.
ben rapaladan 10-12 kulaç öteye fırdöndü takıp fırdöndüden sonra 7-8 kulaç yani toplamda 20 kulaç gibi salıyorum yüzen tip rapalalar çok güzel çalışıyor,derine geldimmide duruma göre değişik agırlıkta kurşun takıyorum.
sizin oralarda levrek almamanıza imkan yok her yalova raporunda aklıma geliyor oralarda çok güzel levrek almanız lazım.AlkisSeerf
Bul
Nihat Yalova'nin diğer kesimlerinde levrek peşine gidilebilir belki ama Çiftlikköy bu bakımdan verimsiz.Burada kırmalık yok,dere yok,tüm kıyı kumsal,plaj.Kirlilik de var ve dip batak-çamur.Volicilerin ağlarından da bir şey çıkmıyor.Eskiden buralarda çok güzel kırlangıç,kalkan,berlam,mırmır,kolyoz ve lüfer-çinekop vb.alınırken şimdi istavrit bile girmiyor buraya..
Yalova belediyesinin tüm kıyılar boyunca kanalizasyon kollektör çalışması devam etmekte.Tüm atıklar arıtmaya bağlanacak.Bakalım deniz kaç yılda temizlenir; biz görürmüyüz.Yalova'da Devlet hastanesinden Askeri havaalanına kadar olan kıyı en kirli olanı bence ve biz tam da oradayız.Küçük teknelerimizle buraların dışına çıkmamız da pek olası değil..
Bul
mehmet ve erol abi elinize sağlık tavalık almışsınız afiyet olsun rast gele.arkadaki tekne sizdenmi..AlkisSeerf
Bul
Abi tebrik ederim çıtırları toplamışsınız yine AlkisAlkis
Bu uskumru konusunda mezgitin 1 numaralı yemine denk gelmişsiniz. Bende uskumru ile baya mezgit yakalamıştım, altdaki linkde nasıl ve ne şekilde verim aldığımı yazmışım bi ara bakarsın.

http://www.amatorbalikci.net/showthread....ulu+yemler
[SIZE=3]''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' [/SIZE]
D.DUMOULIN
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=3&theater
https://www.facebook.com/1125642641/vide...=2&theater
Bul
bucalıfikret yazdı:mehmet ve erol abi elinize sağlık tavalık almışsınız afiyet olsun rast gele.arkadaki tekne sizdenmi..AlkisSeerf
Sağol Fikret,arkadaki tekne çevre sitelerden komşular..

MaVrUşGiL yazdı:Abi tebrik ederim çıtırları toplamışsınız yine AlkisAlkis
Bu uskumru konusunda mezgitin 1 numaralı yemine denk gelmişsiniz. Bende uskumru ile baya mezgit yakalamıştım, altdaki linkde nasıl ve ne şekilde verim aldığımı yazmışım bi ara bakarsın.

http://www.amatorbalikci.net/showthread....ulu+yemler
Şimdi okudum Serkan sağol,daha önce bu paylaşımını atlamışım.Teşekkürler..
Bul
Mehmet abi tebrikler guzel balikcilik olmus...Erol abimize de selamlarimizi ilet76
afiyet olsun.Seerf
.o uskumrular tuzlu degil herhalde..sadece donduruluk mu?
Bul
Albatros-gr yazdı:Mehmet abi tebrikler guzel balikcilik olmus...Erol abimize de selamlarimizi ilet76
afiyet olsun.Seerf
.o uskumrular tuzlu degil herhalde..sadece donduruluk mu?
Tuzlu değil kaptan donmuş sadece.Tek uskumru yetti de arttı bile.Yumuşamaması için ihtiyaç olduğunda fletodan ufak ufak kestik,güneşe göstermedik.Erol'a selamlarınızı iletirim,zaten o yazmasa da görür bu yazılanları..Gulumse
Bul
Lakerda yazdı:Tuzlu değil kaptan donmuş sadece.Tek uskumru yetti de arttı bile.Yumuşamaması için ihtiyaç olduğunda fletodan ufak ufak kestik,güneşe göstermedik.Erol'a selamlarınızı iletirim,zaten o yazmasa da görür bu yazılanları..Gulumse
o zaman yem bulamadiginizda,birkac tane taze uskumru alsaniz,daha iyi olur bence
Bul
Mezgitlerde iyiymiş bereketli afiyet olsunAlkisSeerf
Bornova - izmir
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  çiftlikköy yalova tatar 10 241 01-05-2017, 21:38
Son Yorum: bucalıfikret
  27-08-2013 Çiftlikköy-Yalova Lakerda 10 2,026 27-08-2013, 20:46
Son Yorum: Lakerda
  levrekci 18-11-2009 LeVrEkCi 48 6,683 03-02-2010, 11:25
Son Yorum: fotokopici