29-09-2009, 00:17
Bu gün arkadaşım marangoz Ahmet ile İmarete kalamar denemeye saat 18,00 gibi gittik ,iki gün önce duydum ki kalamar başlamış diye ,Tabi herzaman yaptığımız gibi bu seferde kalamar meramıza gidinceye kadar sirti saldık , ben o meşhur katil Yamashitayı
Ahmet silikon ragloouyu 12cm lik beyaz olanı saldı , aşağı yukarı yarı yolda benimkine birşeyler asıldı , motoru yavaşlatınca küçük balık olduğu anlaşıldı , bir istavritmiş , oh hiç olmasa boş dönmeyecektik
meramıza vardığımızda hemen kalamar oltalarımızı saldık, çok kısa bir aradan sonra benim oltamda ani bir ağırlaşma hissetim hemen hafif bir çekme ile kalamarı yavaş yavaş yukarı aldım
oh ! bölgemizde (İmarete ) ilk kalamarı tuttuk
( ben bu senenin ilk kalamarını ağustos tatilinde Karaburunda tutmuştum ) o anda Ahmete bir kalamar tuttu, aşağı yukarı bir saat kadar kalmar oynadı sonra birden bıçak keser gibi kesti , toplam beş kalamar tutabildik ,birkaç tanede kaçırdık,
Yanımıza biraz buzlu mamun almıştık , hava güzel olduğu için bir saat kadar da yemli avlandık ,
Çok güzel keyifli bir balıkçılık yaptık,
Herkeze bizden daha iyi balıkçılıklar dilerim

Yanımıza biraz buzlu mamun almıştık , hava güzel olduğu için bir saat kadar da yemli avlandık ,
Çok güzel keyifli bir balıkçılık yaptık,
Herkeze bizden daha iyi balıkçılıklar dilerim