Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
abraxsaz ,yardım
bide şeyi sorucam benim balık tuttuğum yer iskele gibbi i yer 2 m derinlikte falan oltayı tahminen ne kadar uzaga sallamalıyım....kefal tuttugum yere atsam kefallerin arasına oraya gelirmi levrek yoksa uzaga mı atmalııyım ? canlı yem olarak kefal takıorum yukarda gösterdiğim iğne ile sırtına takıorum....???
Bul
abraxsaz yazdı:walla arkadaslar bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkürler forumda saatler geçiriorum yavaş yavaş ögreniorum bu gün akşam üstü kıbrısla kefal avladım küçük 3-5 tane... sitede gösterildiği gibi gezer kurşunlu tek iğneli bi olta yaptım kefali sırtından takıp ileri attım levrek için Smile ama bi kaç sorun yaşadım...
1. kefali çok ileri atamadım çünkü balığın sırtındaki iğne çıkar die sallarken bu kuyruğuna kilit bağı falan vardı forumda onu denedim ama resim çok açık değildi beceremedim....
2. balık ta bi sorun yoktu canlıydı oltanın ucunda ama levrek için oltayı attıktan sora 3-5 m boşluk bırakın demişsiniz ya o boşluğu balık alıp götürüyor
3.balık kıyıya kadar gelior sanırım attığım yer çok uzak değil zaten bide balık çok kıyıya gelior
4. balığı attıktan sora at çekmi yapmalıyım beklesem olurmu ? bunların cevaplarını verebiilirseniz yada forumda nerden bulabilirm sölerseniz çok memnun olurum kıyıdan levrek avlaasam tamamdır dahada soru moru sormam Big Grin
Çağdaş sitemize hoş geldin.
ilk denemelerin fena sayılmaz,dahada iyi olucak.sorularına cevap vereyim.
1-kefali ileri atmana gerek yok.hele döndürüpte sallaman gerekmez.sadece elini geriye götürüp ileri fırlatman yeter.kuyruğuna bağ atarsan iyi olur ama iğneyi gazlamadan geçirip ağzından takmıyorsan yani sırtında geçiriyorsan kuyruğundan bağlamasanda olur.
2-evet haklısın bu yüzden kalomaya gerek yok,fakat kasnağın yanında olmalısın,büyük balık yakalanırsa senin kasnaktan kalama vermen gerekir.
3-balığın kıyıya gelmesi normal,çünkü kendini koruma iç güdüsüyle kıyıya yaslıyor.
4-canlıyı at-çek yapmana gerek yok.zaten balık kıyıladığında kendinden kalomasını vermiş oluyor.
tüm balıkçı dostlara Selams
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
abi çok teşekkür ederim bide bi önceki sayfada iğnenin resmini koydum bi bakarmısın uygunmudur değillmidir çokmu küçük rengi falan yanlışmı ben bu iğne konusundan hiç anlamıorumda Smile
Bul
abraxsaz yazdı:abi çok teşekkür ederim bide bi önceki sayfada iğnenin resmini koydum bi bakarmısın uygunmudur değillmidir çokmu küçük rengi falan yanlışmı ben bu iğne konusundan hiç anlamıorumda Smile
iğnen küçük daha büyüğünü kulanman gerekir.
elle hissederek yakalamadığın için kullandığın iğnenin içe doğru kıvrık olmasının sakıncası yok.
avlandığın bölge(iskele)levrek için uygun şartları barındıyor.derinliğin 2m .olması levrek için yeterlidir.böyle bir yerde zemin düz olduğu için şeytan oltası kulalanman daha randımanlı olur.bu oltada yapacağın bırakma için resimdeki iğne uygundur.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul
abicim çok teşekkürler sanırım bundan sorası artık beklemeye kalıo bide kısmet tabi.....
Bul
abraxsaz yazdı:abicim çok teşekkürler sanırım bundan sorası artık beklemeye kalıo bide kısmet tabi.....
canlı bırakma yapmazsan, sardalya feta yada yarım hamsi bırakmayı şeytan oltasıyla dene.şeytan oltasını oltalar sayfasında Levrek için Şeytan Oltası Türevi başlığından öğrenebilirsin.
tahsinmersin@hotmail.com
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yardım muratkahraman 4 1,749 05-09-2013, 23:13
Son Yorum: muratkahraman
  antalya YARDIM yılgın 9 2,160 18-03-2013, 15:42
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Yardim acemikaptan 10 2,238 05-08-2012, 21:32
Son Yorum: ALTAYLI
  Tekirdağ-Kumbağ Kıyıdan İçin Yardım serhat34 8 4,900 06-08-2011, 01:54
Son Yorum: MaVrUşGiL
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 13,255 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  örgü misina hakkında yardım b.kral 23 5,353 09-03-2009, 08:31
Son Yorum: H.A.R.U.N
  gece balığına çıkıyorum yardım edermisiniz? maceratorr 14 4,487 02-10-2007, 11:37
Son Yorum: maceratorr
  kıyıdan çupra avı için yardım sertac 4 3,018 21-07-2007, 09:40
Son Yorum: sertac
  çanakkaledeki ustalar lutfen yardım gokhan_27 10 2,716 22-05-2007, 23:11
Son Yorum: RaPaLaCı
  Kefal Avı İçin Yardım harslan1978 13 4,998 04-04-2007, 21:12
Son Yorum: paulshark

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi