Yorumları: 46
Konuları: 6
bide şeyi sorucam benim balık tuttuğum yer iskele gibbi i yer 2 m derinlikte falan oltayı tahminen ne kadar uzaga sallamalıyım....kefal tuttugum yere atsam kefallerin arasına oraya gelirmi levrek yoksa uzaga mı atmalııyım ? canlı yem olarak kefal takıorum yukarda gösterdiğim iğne ile sırtına takıorum....???
Yorumları: 4,661
Konuları: 111
abraxsaz yazdı:walla arkadaslar bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkürler forumda saatler geçiriorum yavaş yavaş ögreniorum bu gün akşam üstü kıbrısla kefal avladım küçük 3-5 tane... sitede gösterildiği gibi gezer kurşunlu tek iğneli bi olta yaptım kefali sırtından takıp ileri attım levrek için
ama bi kaç sorun yaşadım...
1. kefali çok ileri atamadım çünkü balığın sırtındaki iğne çıkar die sallarken bu kuyruğuna kilit bağı falan vardı forumda onu denedim ama resim çok açık değildi beceremedim....
2. balık ta bi sorun yoktu canlıydı oltanın ucunda ama levrek için oltayı attıktan sora 3-5 m boşluk bırakın demişsiniz ya o boşluğu balık alıp götürüyor
3.balık kıyıya kadar gelior sanırım attığım yer çok uzak değil zaten bide balık çok kıyıya gelior
4. balığı attıktan sora at çekmi yapmalıyım beklesem olurmu ? bunların cevaplarını verebiilirseniz yada forumda nerden bulabilirm sölerseniz çok memnun olurum kıyıdan levrek avlaasam tamamdır dahada soru moru sormam 
Çağdaş sitemize hoş geldin.
ilk denemelerin fena sayılmaz,dahada iyi olucak.sorularına cevap vereyim.
1-kefali ileri atmana gerek yok.hele döndürüpte sallaman gerekmez.sadece elini geriye götürüp ileri fırlatman yeter.kuyruğuna bağ atarsan iyi olur ama iğneyi gazlamadan geçirip ağzından takmıyorsan yani sırtında geçiriyorsan kuyruğundan bağlamasanda olur.
2-evet haklısın bu yüzden kalomaya gerek yok,fakat kasnağın yanında olmalısın,büyük balık yakalanırsa senin kasnaktan kalama vermen gerekir.
3-balığın kıyıya gelmesi normal,çünkü kendini koruma iç güdüsüyle kıyıya yaslıyor.
4-canlıyı at-çek yapmana gerek yok.zaten balık kıyıladığında kendinden kalomasını vermiş oluyor.
abi çok teşekkür ederim bide bi önceki sayfada iğnenin resmini koydum bi bakarmısın uygunmudur değillmidir çokmu küçük rengi falan yanlışmı ben bu iğne konusundan hiç anlamıorumda
abraxsaz yazdı:abi çok teşekkür ederim bide bi önceki sayfada iğnenin resmini koydum bi bakarmısın uygunmudur değillmidir çokmu küçük rengi falan yanlışmı ben bu iğne konusundan hiç anlamıorumda 
iğnen küçük daha büyüğünü kulanman gerekir.
elle hissederek yakalamadığın için kullandığın iğnenin içe doğru kıvrık olmasının sakıncası yok.
avlandığın bölge(iskele)levrek için uygun şartları barındıyor.derinliğin 2m .olması levrek için yeterlidir.böyle bir yerde zemin düz olduğu için şeytan oltası kulalanman daha randımanlı olur.bu oltada yapacağın bırakma için resimdeki iğne uygundur.
abicim çok teşekkürler sanırım bundan sorası artık beklemeye kalıo bide kısmet tabi.....
abraxsaz yazdı:abicim çok teşekkürler sanırım bundan sorası artık beklemeye kalıo bide kısmet tabi.....
canlı bırakma yapmazsan, sardalya feta yada yarım hamsi bırakmayı şeytan oltasıyla dene.şeytan oltasını oltalar sayfasında
Levrek için Şeytan Oltası Türevi başlığından öğrenebilirsin.