Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarı boncuk ile sazan avı
Bonçukla avlanılırmı ? avlanılmazmı ? tartışmasına ve bu balık sazan sazanmı tartışmasına son bunu deneyen ve uygulayan birisi olarak
Buncukla sazan yakalanılırmı ? evet yakalanılır ... büyük balık alınırmı ? evet alınır ... Kamışımı kırarmı ? evet kırar ... hatta kamışımı bulamaya bilirmiyim ? evet bulamaya bilirsin
Ancak bu taktik tüm barajlarda tutmuyor Bilecik Pelitözü barajında tuttu orada şu an balık kalmadı yüzlerce kamış yüzlerce boncuk tonlarca mısır , hadi bakalım 10 kg lık ver bakalım 15 kg. lık aynalı ve pullu sazanlar geçensene havalarda uçuştu ne oldu yine bu balığı bizler (ben dahil) bitirdik şu an boncuk yüzdürüyoruz (ben dahil) ama eskişehir çatören , kunduzlar ,musaözü barajları bu SARI BONCUK a cevap vermedi vermiyorda Çanakkale atikhisar barajı oda cevap vermedi vermiyorda yani boncuk her barajde tutmuyor bu bahsettiğim barajlara 2 ton mısır dökmüşümdür ama olmadı yani balığın bulunduğu bölgede önemli etrafta ahlat,erik,muşmula ağaçları varsa boncuk iş yapıyor yoksa balıga giderken yanınıza 4-5 kg himsi -sardalya almanız açlığınızı yatıştırır.RASTGELE
Bul
Avcı Altan yazdı:Bonçukla avlanılırmı ? avlanılmazmı ? tartışmasına ve bu balık sazan sazanmı tartışmasına son bunu deneyen ve uygulayan birisi olarak
Buncukla sazan yakalanılırmı ? evet yakalanılır ... büyük balık alınırmı ? evet alınır ... Kamışımı kırarmı ? evet kırar ... hatta kamışımı bulamaya bilirmiyim ? evet bulamaya bilirsin
Ancak bu taktik tüm barajlarda tutmuyor Bilecik Pelitözü barajında tuttu orada şu an balık kalmadı yüzlerce kamış yüzlerce boncuk tonlarca mısır , hadi bakalım 10 kg lık ver bakalım 15 kg. lık aynalı ve pullu sazanlar geçensene havalarda uçuştu ne oldu yine bu balığı bizler (ben dahil) bitirdik şu an boncuk yüzdürüyoruz (ben dahil) ama eskişehir çatören , kunduzlar ,musaözü barajları bu SARI BONCUK a cevap vermedi vermiyorda Çanakkale atikhisar barajı oda cevap vermedi vermiyorda yani boncuk her barajde tutmuyor bu bahsettiğim barajlara 2 ton mısır dökmüşümdür ama olmadı yani balığın bulunduğu bölgede önemli etrafta ahlat,erik,muşmula ağaçları varsa boncuk iş yapıyor yoksa balıga giderken yanınıza 4-5 kg himsi -sardalya almanız açlığınızı yatıştırır.RASTGELE

Güzel yazmışsın özeleştirinde güzel ama dikkat edersen şu anda sarı boncuk yüzdürüyoruz diyorsun iyi yüzüyormu gerçekten.....

Son pişmanlık fayda etmez derler herkes o balıktan sınırlı sayıda ve adette tutsaydı. o balık şu anda merada dolaşıyor olacaktı.

Ne oldu tükendi.... olsun bizde elimizde kalan son hamsileri ve sardalyaları yeriz... (Lafım bizlere hepimize)

Sevgiler.
ya benim anlamadığım ne biliyormusunuz arkadaşlar...hiç bişey bulamazsında( solucan,mısır,karışım,küspe vs.vs...)sazanın en sevdiği yem mısırdı deyipte aklınıza boncuk takmak gelir, tamam eyvallah... ama kalkıp kilolarca mısırı göle serp yemle sonra oltaya kalk boncuk tak...harbiden çok gülünç durum...ya kardeşim mısırı oltaya taksana...ne bilim bana saçma geldi....
Bul
sevgili dostlar

Birde şöyle bir durum var,,,,,

Tekgöz ve yaprak zarganaya balık geliyor herkes balık tutuyor çok bilmiş abimin teki geliyor tam balık tutanların arasına takıyor canlı zarganayı tamam balık bozuldu işte bu sefer canlı zarganayı yemek istiyor ve balık gelmiyor. Denizde bu konuda çok kavgalar tartışmalar oluyor.

1 zarganaya tek balık gelirken yaprak veya tekgöze 2 hatta 4 balık bile gelebiliyor biz böyle insanız işte.

canlı ile tutan adam balığı tutuyor diğer tutanlar isr balık gelmediği için sıkıntılı canlı ile tutan abinin yemi bitiyor oda yaprak veya tekgöz yapmaya başlıyor ama balığı bozdun ve mübarek adam artık gelirmi gelmiyor herkeste adama en güzel sözlerini hitap etmekten geri kalmıyor.....

Siz siz olun balık tutulan yerde balığı bozmayın insanlar ne yapıyorlarsa sizde onu uygulamaya çalışın...

Sevgiler...
dostum ben de deneyeceğim inşallah bazen malzeme bittiğimde işe yararı diye denemek lazım geçenlerde malzemeci arkadaş tavsiye etti bakalım sonuçları yazarım
Bul
Bizim sarı boncuğun kerameti
Gülünçmü ? evet ama gerçek ...
boncuk yapısı itibarı ile solmuyor (hep taze mısır görüntüsü veriyor )parlak kalıyor daha iri görünüyor ve çeşitli sebeplerle erimiyor hep orada kalıyor taki balık vurana kadar mısır öyle değil ama işte boncuğun kerameti gülünçmü evet gülünç saçmamı evet saçma ama gerçek ve işlevsel...
Bul
işlevsel is güzel rapala ne ise buda o sahte balık sahte yem aynı şey
Bul
Aslında mısır takınca ben de kendimi daha rahat hissediyorum ama boncuğun avantajları var altanın saydığı gibi. Bunun yanında kerevitin olduğu göllerde boncuk kullanmak zorunlu hale geliyor. Benim tercihim de bu yüzdendi. Kerevit beslemekten bıktım Smile
rastgele
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 23,310 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  alabalık sazan acemikaptan 42 7,750 20-07-2009, 22:54
Son Yorum: balıkcı uğur
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 13,497 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  sazan ve bıyıklı balık oltası sciftcan 26 8,249 25-11-2008, 11:01
Son Yorum: fotokopici
  yayın ve sazan avı için bu takım yeterli mi sarıyerli 3 2,463 09-07-2007, 16:30
Son Yorum: sarıyerli
  SAPANCA'DAN 8KG.LIK SAZAN.. turgayasba 17 4,195 11-06-2007, 23:01
Son Yorum: kaya
  sazan avı emrah78 38 18,088 12-01-2007, 04:20
Son Yorum: Mustafa-DANIS
  Sazan için tavsiye murat.badak 5 4,079 29-11-2006, 22:31
Son Yorum: GÖKSEN
  Alt bedenlerde Boncuk ve Pul ????? Sohbetcibaba 17 5,545 29-11-2006, 00:12
Son Yorum: erol1623

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi