Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
örgü misina hakkında yardım
halletmeye çalışıyorum Smilehalletmişim hehe
Bul
nihat teşekürler
kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
Kıyıdan örme ip derken makineye sarmaktan bahsediyorsanız olur tabiiki. Niye olmasın. Ben uzun zamandır kullanıyorum makinelerimde. siz hangi amaçla, hangi balıkta kullanacağınızı söylerseniz daha iyi tavsiyelerde bulunabilirim.
Ben ileri atış makinelerimde Berkley Whiplash Crystal 0.10 ve Berkley Fireline Crystal 0.20,
at-çek tarzı spin makinemde ise yine Fireline Crystal 0.08 mm. kullanıyorum. Bu misinalara alıştınızmı bırakması zor olurSmile çapari, rapala ve özellikle yemlide müthiş keyif veriyor. esneme olmadığı için balığın tüm hareketlerini kamışta hissediyorsunuz.
Bul
klasik üçlü takımda uzun atışlarda kulanmak istiyorum ama ellimde 0.32 ve 0.20 var hangisini önerirsiniz
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
balikoltasi yazdı:esneme olmadığı için balığın tüm hareketlerini kamışta hissediyorsunuz.

Esneme olmaması biz tatlısu balıkçıları için kendi adıma konuşayım kullanışlı olamaz diyorum..Esneme harici mutlaka artıları vardır örgü misinaları kötülemek adına söylemedim yanlış anlaşılmasın..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]
birde kösteklerde ne kulanmam gerekiyor şimdiden teşekürler
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
b.kral yazdı:klasik üçlü takımda uzun atışlarda kulanmak istiyorum ama ellimde 0.32 ve 0.20 var hangisini önerirsiniz
0.32 ve 0.20 hangi markanın? çünkü her markanın kalınlığı değişik oluyor. eğer kaliteli bilinen bir marka kullanırsanız daha az sorunla karşılaşırsınız. (düğüm olma vs. gibi) ileri atış için kullanıcaksanız önceki mesajımdaki markaların kalınlıkları çok uygundur çünkü bende onları kullanıyorum. nekadar ince olursa okadar ileri atarsınız.
b.kral yazdı:birde kösteklerde ne kulanmam gerekiyor şimdiden teşekürler
kösteklerde ise normal naylon misina kullanınız. örgü sadece makineye sarılır.
Bul
Uzun_ahmet yazdı:Esneme olmaması biz tatlısu balıkçıları için kendi adıma konuşayım kullanışlı olamaz diyorum..Esneme harici mutlaka artıları vardır örgü misinaları kötülemek adına söylemedim yanlış anlaşılmasın..

Tatlısu için tecrübem olmadığı için birşey söyleyemem. esneme olmamasının yan etkileri olabilir büyük balıkta . mesela balığın kafa darbeleri direk iğneye biner. kaçma ihtimali olabilir vs.
ama naylon misinadan çok daha keyifli avcılık oluyor onu rahatlıkla söyleyebilirim. bir keresinde çinekopu tuttuktan sonra olta takıldı dibe. 10 dakika uğraştıktan sonra 2 kişi çekerek oltayı kayadan kurtardık. kurşunun fırdöndüsü kırılıp koptu, balığı kıyıya aldıkSmile
Bul
verdiyiniz bilgiler için çok teşekür ederim hayırlı günler
ERTÜRK ÇELİKKALELİ

16/03/1969 İzmir Hatay
0 rh +
Bul
balikoltasi yazdı:Tatlısu için tecrübem olmadığı için birşey söyleyemem. esneme olmamasının yan etkileri olabilir büyük balıkta . mesela balığın kafa darbeleri direk iğneye biner. kaçma ihtimali olabilir vs.
ama naylon misinadan çok daha keyifli avcılık oluyor onu rahatlıkla söyleyebilirim. bir keresinde çinekopu tuttuktan sonra olta takıldı dibe. 10 dakika uğraştıktan sonra 2 kişi çekerek oltayı kayadan kurtardık. kurşunun fırdöndüsü kırılıp koptu, balığı kıyıya aldıkSmile

dediğim gibi mutlaka artıları vardır, açıklayıcı bilgiler için teşekkürler..
[SIZE="4"]Keyif değildir yaşamı değerli kılan, Yaşamdır keyif almayı güzel kılan..[/SIZE]

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  yardım muratkahraman 4 1,782 05-09-2013, 23:13
Son Yorum: muratkahraman
  antalya YARDIM yılgın 9 2,196 18-03-2013, 15:42
Son Yorum: DeLi_KuRT
  Yardim acemikaptan 10 2,284 05-08-2012, 21:32
Son Yorum: ALTAYLI
  Tekirdağ-Kumbağ Kıyıdan İçin Yardım serhat34 8 4,955 06-08-2011, 01:54
Son Yorum: MaVrUşGiL
  abraxsaz ,yardım abraxsaz 15 2,837 02-12-2010, 03:39
Son Yorum: tahsinmersin
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 13,488 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  gece balığına çıkıyorum yardım edermisiniz? maceratorr 14 4,551 02-10-2007, 11:37
Son Yorum: maceratorr
  kıyıdan çupra avı için yardım sertac 4 3,052 21-07-2007, 09:40
Son Yorum: sertac
  çanakkaledeki ustalar lutfen yardım gokhan_27 10 2,763 22-05-2007, 23:11
Son Yorum: RaPaLaCı
  Kefal Avı İçin Yardım harslan1978 13 5,045 04-04-2007, 21:12
Son Yorum: paulshark

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi