Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sarı boncuk ile sazan avı
Merhaba arkadaşlar,

Mısır gibi görünen sarı boncuk ile sazan avcılığı yapıldığını gördüm, ancak ayrıntılarını ve tekniğini tam olarak bilmiyorum, püf noktaları nelerdir dikkat edilecek özel bir husus varmıdır vb. konularıyla ilgli bilgisi olanların yardımın bekliyorum.

teşekürler.

not: avlandığım bölgede mısırlarım kerevitlere yem olduğundan bu yönteme ihtiyacım var Smile
Bul
ya mısır olmuş boncuk olmuş hiç önemli değil bu balığın adı nedır arkadaslar sazan ne bulursa atlar ona onun için ne takarsan tak arkadaşım
Bul
evet mantıklı.Zaten sazan yemi vakum gibi emerek önce ağzına alıp sonra beğenmezse dışarı atan bir balık.Bir kere ağzına alsa sonra iğne zaten ağzında takılır kalır.Deneyeceğim.
Bul
bana katıldığın için tskr serenay
Bul
selam forma yeni girdim.boncuk meselesinde size katılamıyorum.sazan ama o kadarda sazan değil bence.sazan yakalamak istiyorsanız hamyağ ile ekmek içini karıştırın-ya da melezle ekmek içini.iyice yoğurun ve oltaya mısır tanesi büyüklüğpünde takın.
not:eğer avlandığınız suda levrek varsa gece 10 dan önce beklemeyin
sazanı.89
Bul
:0507:evet aslında sazan bu kadarda sazan değildir .ama ya sazan gerçekten sazan sa.Bence denemekte fayda var.Boncukcudan en güzel sarı boncukları topluyacağım.Sazanı sazan yapacağım.İnşallah.:0507:
Bul
capri arkadaşım sana katılıyorum sazan göründüğü kadar sazan bi balık değil. sazan tutan arkadaşlat bilir sazan suyun üstünde cok zıplar. sana nisbet eder gibi şamandıranın yanında zıplar iğneye gelmez. sarı boncuk hiç denemedim ama solucan ve yumurtayla karılan hamura cok iyi geldiğni gözlerimle ve bizzat yakalayarak şahit oldum. sazan diye gecilmec!!!!!!!!!
Bul
selam kardeş bende duydum bursa sarıgazel barajında tutuyorlarmış
bende şaşırdım ama işin doğrusu mısırla yemledikten sonra sarı boncuk atınca sazanlar atlıyormuş ilgin gerçekten ama nede olsa sazan değilmi ya eheheheh
Bul
"ne de olsa sazan" diyen kişi bence hiç sazan tutmamıştır Smile

sazan için verdiğimiz uğraş, belki de diğer tatlı su balıklarının hiç birinde yoktur.
Bul
dostlar aranıza yeni katıldım, bence en güzel yem solucan veya sülük, fakat nerede o eski av yerleri. ben eber, aksehir ve karamuk göllerinde bunu kullanıyordum. ancak artık eber gölü suyu çekildi. aksehir gölü ile arasındaki dere kurudu ancak göletlerde kendimizi avutuyoruz. hepinize böl avlı günler rast gele.
Bul

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sazan (aynalı sazan) av teknikleri araphüso26 60 22,850 31-05-2012, 10:09
Son Yorum: Avcı Altan
  alabalık sazan acemikaptan 42 7,384 20-07-2009, 22:54
Son Yorum: balıkcı uğur
  Sazan Avı ve Olta Tavsiyesi ( Yardım ) SinekOltasi 65 13,070 15-04-2009, 14:58
Son Yorum: brösi
  sazan ve bıyıklı balık oltası sciftcan 26 8,048 25-11-2008, 11:01
Son Yorum: fotokopici
  yayın ve sazan avı için bu takım yeterli mi sarıyerli 3 2,414 09-07-2007, 16:30
Son Yorum: sarıyerli
  SAPANCA'DAN 8KG.LIK SAZAN.. turgayasba 17 4,048 11-06-2007, 23:01
Son Yorum: kaya
  sazan avı emrah78 38 17,749 12-01-2007, 04:20
Son Yorum: Mustafa-DANIS
  Sazan için tavsiye murat.badak 5 4,011 29-11-2006, 22:31
Son Yorum: GÖKSEN
  Alt bedenlerde Boncuk ve Pul ????? Sohbetcibaba 17 5,384 29-11-2006, 00:12
Son Yorum: erol1623

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi